Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Nieuwsbrief December

Jammer genoeg is er nog steeds geen concrete datum voor de hervatting van de competities op alle niveaus. Het is duidelijk dat het mandaat daarvoor in Den Haag ligt. We zijn ervan overtuigd dat de KNVB zijn uiterste best doet om licht aan het eind van de tunnel te creëren. 

We mochten dit jaar een recordopbrengst noteren van de Grote Club Actie (GCA). Nu maar hopen dat er ook grote prijzen gewonnen worden door de deelnemers. De winnende nummers zijn woensdag 9 december gepubliceerd op de site www.clubactie.nl

Het bestuur bedankt de commissie bestaande uit Hans Feenstra, Dirk Tigchelaar en Dick Kits voor al hun inspanningen en natuurlijk onze lotenverkopers!

Inmiddels is de oliebollenactie in volle gang. De speciale oliebolcommissie hoopt op een mooi resultaat en roept alle leden op massaal oliebollen te verkopen. Tot 20 december kun je nog bestellingen doorgeven!

De club heeft zowel bij het provinciale coronafonds als bij de gemeente SWF een beroep gedaan op bestaande ondersteuningsregelingen, onder andere voor de gederfde inkomsten vanuit de kantine.

Alle spelers van ONS 1 en alle trainers van ONS Sneek hebben een substantieel financieel gebaar gemaakt naar onze vereniging. Een fantastisch feit waardoor de onkosten van de vereniging zullen dalen. Het bestuur is trots om een club te besturen waar een groot solidariteitsgevoel leeft. Een solidariteit die blijkt uit een dergelijk gebaar, maar ook door de grote deelname aan acties en het groeiend aantal vrijwilligers. Zijn we erg blij mee.

We zijn benaderd om deel te nemen aan een door v.v. Heerenveen georganiseerde enquête over de toekomst van het voetbal in Noord Nederland. ONS Sneek ziet, met name in verband met het niveau waarop onze huidige prestatieteams spelen in de oudere jeugd, momenteel geen meerwaarde in een regionale divisie voor O21 en O18. Wel zijn we een verklaard voorstander van het zogenaamde “weekendvoetbal” , een mix van zaterdag- en zondagclubs. Wedstrijden kunnen dan gedurende het hele weekend plaatsvinden. We hebben aangegeven niet op zondag te spelen omdat onze statuten dat niet toestaan. Een en ander is in nauw overleg met de TC tot stand gekomen.

Onze eigen enquête die we in december wilden mailen over de toekomst van onze eigen vereniging heeft door omstandigheden een kleine vertraging opgelopen. Dit wordt nu januari.

In het eerste kwartaal van volgend jaar zal er een (online) pubquiz en een sportquiz worden georganiseerd. Nadere berichten volgen. In het tweede kwartaal staan onder andere de inmiddels traditionele veiling en de toiletpapieractie voor bedrijven gepland.

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de plannen van Harinxmaland. Jan Roelof Middeldorp heeft onder andere ingesproken in een commissievergadering van de gemeenteraad. Het is duidelijk dat het initiatief steeds breder gedragen wordt door instellingen en sportverenigingen en dat het beslist niet alleen een “ONS-initiatief” is.

En… we hebben een prijs gewonnen! Daarover deze week meer op de site en via de socials!

We wensen iedereen fijne feestdagen en spreken de hoop uit dat iedereen gezond mag blijven in deze hectische tijden.

Bestuur ONS Sneek,

Joan, Taapke, Klaas, Dinie en Gerard

Delen