Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Sneek benoemt nieuwe Ereleden en Leden van Verdienste

In mei heeft het bestuur twee nieuwe Ereleden en maar liefst vijf Leden van Verdienste benoemd. Vanwege vakantieperikelen bleek het niet mogelijk om één fotosessie te organiseren. Vandaar onderstaand twee foto’s.

Simon Visser (SiVi voor intimi) en Eelco Dijkstra bereikten de hoogste status binnen onze vereniging. Zowel Simon als Eelco hebben gedurende tientallen (!) jaren hun bijdrage geleverd aan het welzijn en functioneren van onze vereniging. En ook na deze feestelijke honorering blijven ze behouden voor de club. Simon is naast “superfan” vaste redactioneel medewerker van de club. Wedstrijdverslagen van Onder21, het voorwoord van het programmaboekje, redactielid van het voormalige clubblad, bijdragen aan en de eindredactie van de Presentatiegids….. hij doet het allemaal en dat op een respectabele leeftijd!

Eelco vervult al jaren de functie van teammanager bij ONS 1, maar daarmee is alles lang niet gezegd. Keuringen, planningen, jeugdsponsor, het Jorn Feenstra Toernooi… het zijn slechts een aantal voorbeelden van de werkzaamheden die Eelco voor zijn rekening neemt. In het verleden was hij ook jeugdleider, keeperstrainer en dan vergeten we minimaal nog een handvol andere activiteiten. Eelco zal zich vanaf het nieuwe seizoen niet meer op de bank bij ONS 1 bevinden, maar voor het overige verandert er niet zoveel. Een nieuwe taak is het bijstaan van Wicher de Boer in het wedstrijdsecretariaat.

Roelof van der Wal is ook zo’n clubicoon. Hij werd Lid van verdienste. Naast verdienstelijk voetballer bekleedde hij vele functies. In het jeugdvoetbal was hij vele jaren trainer en leider en tot op de dag van vandaag is hij leider, al heet dat nu teammanager,  en assistent van Justin van der Dam bij Onder21. Roelof levert daarnaast nog eens diverse hand- en spandiensten achter de schermen.

Marcel en Anja van den Beld zijn jarenlang actief geweest in de kantinecommissie. Tot dit seizoen waren ze niet alleen achter de bar te vinden maar ook verantwoordelijk voor een fors deel van de inkoop. Ook hanteerde Anja met enige regelmaat het “twitterkanon” om de achterban te informeren over het reilen en zeilen van het eerste team. Na een lange periode van vrijwilliger zijn is de toekenning van de versierselen aan dit actieve echtpaar meer dan verdiend.

Tjalling Tjalsma mag misschien wel de eminence grise van ONS Sneek genoemd worden. Na een zeer lange periode als speler was en is Tjalling nog steeds actief op vele fronten binnen de vereniging. Zijn debuut als vrijwilliger maakte hij diep in de vorige eeuw in, jawel, de feestcommissie. Als arbiter flitst hij nog wekelijks op onze velden, maar daarnaast is hij bijvoorbeeld ook lid van de vertrouwenscommissie en zat hij in de “commissie van wijze mannen” die het huidige bestuur formeerde. Als lid van de kascommissie maakte Tjalling de meest turbulente periode van de vereniging van zeer nabij mee. Het bestuur hoefde niet lang na te denken om tot benoeming over te gaan.

Datzelfde geldt voor Paul Buma. Oud eerste-elftalspeler, jeugdleider, trainer, (assistent-)scheidsrechter, lid van de kantinecommissie, ledenadministratie… het toont de veelzijdigheid van deze alleskunner. En dan te begrijpen dat dit slechts een kleine greep is van de werkzaamheden die Paul belangeloos voor de vereniging doet. Meer dan terecht dat ook hij zich vanaf nu Lid van Verdienste mag noemen.

v.l.n.r. Klaas Uil (bestuur), Eelco Dijkstra, Simon Visser, Tjalling Tjalsma, Roelof van der Wal, Joan van der Veen (bestuur)

v.l.n.r. Marcel van den Beld, Taapke de Heij (bestuur), Anja van den Beld, Paul Buma, Joan van der Veen (bestuur)

 

Delen