Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Het Uitvak: IJsselmeervogels – ONS Boso Sneek (05-11-2016)

Een smakelijke krent in de pap die tegenwoordig Derde Divisie heet. De uitwedstrijd tegen de IJsselmeervogels, daar aan de boorden van de Zuiderzee. In het seizoen 1979-1980 mochten we als Uitvak voor de eerste maal reizen naar Bunschoten. Stoffel Boersma c.s. verloren deze eerste ontmoeting met 4-1. Gelukkig overklasten we dat seizoen thuis de Vogels met 1-0, op een werkelijk uitverkocht Zuidersportpark. Het jaar van de geboorte van de Hillside.

Terug naar 2016-2017. Als gesteld: een smakelijke krent. Sandor van der Heide, de man die ons prachtige jaren heeft bezorgd met zijn teamgenoten, staat nu aan het roer van de rooie kotter. Een succesreeks zonder verlies, kan met een zege op ‘zijn’ ONS alleen maar versterkt worden. De Sneker supporters (lees: Het Uitvak) willen dit meemaken. Nadat we al eens met twee supportersbussen naar de Westmaat gingen (tijd Hennie Meijer), ook dit keer weer twee bussen (of toch 3…?!!). Daarnaast vele auto’s uit alle hoeken van ons winderige landje. Uit Emmen, Woerden, Ede, Utrecht, Purmerend, Heerenveen, dorpen en steden in de Sudwesthoek, Amsterdam en bovenal uit Sneek zijn ze gekomen. Verder zien we Snekers op station Amersfoort (Noord) en zelfs met de regionale buslijn zijn de supporters van het Uitvak gekomen voor deze bijzondere wedstrijd.

De altijd al goed gevulde Business Club van VIJV puilt deze middag uit, mede dankzij de geëngageerde sponsoren en supporters van ONS Boso Sneek. Zo hoort het ook: “Als de weektaak is volbracht, en je weer ontspanning wacht”, geldt zeker ook voor de mensen langs de lijn. Samen ontspannen op zaterdag.

Ik moet zeggen, ik maak me wel eens zorgen. Heb uitwedstrijden meegemaakt dat ik als enige supporter langs de lijn stond (met de altijd trouw aanwezige bestuursleden, verslaggever en fotografen). Dacht dan: dit kan het niet zijn dat ONS-ers niet live meegenieten van een uitwedstrijd. Natuurlijk volgen sommige supporters de uitwedstrijden via Twitter @onssneek en Omrop Fryslân (Koos Wieling). Maar bij de uitwedstrijd hoort ook uit-publiek. Een ‘Uitvak’, wat niet alleen de jongens ondersteunt, maar zeker ook geniet en ontspant van de week.

Zo ook deze middag. Bij entree zie ik de eerste Snekers reeds in de Feesttent (na de wedstrijd is er een Wildwestfeest). Al snel komt het Friesch Dagblad uit de buse en wordt gewezen op een uitspraak van Sandor van der Heide in een interview: “Ik nodig elke ONS-er uit om na afloop een biertje te drinken in de feesttent”. Nou de mannen staan er klaar voor, maar uiteraard schuiven ze snel aan bij de andere ONS-ers op het Uitvak. Aan de overkant zien we in de hoek van het stadion (want dat is het) een heus Oranje vak met ONS-ers. De kreten ‘Zet aan ONS’ en ‘Hup Boso’, rollen zeker de eerste 20 minuten veelvuldig van de tribunes. Als het eerste doelpunt valt, en zelfs 3 voor de rust (3-0), wordt het rustiger. In de pauze treffen we Jan van der Veen. Altijd zeer betrokken. Ik vertel hem dat ik net gestemd heb. Jan is nog niet op de hoogte van zijn status als potentieel clubheld. (Zie: www. http://www.ad.clubheld2016.nl, noot: Jan staat momenteel op de eerste plaats in het Tussenklassement, stem mee!!).

In de Sponsorhome groeten we vele ONS-ers, waaronder José van der Heide. De 3-0 ruststand laten we voor wat ie is, en laten ons informeren over de culinaire locaties in dit noordelijkste deel van de provincie Utrecht. Met de kanjers van de Club van 100, stellen we vast dat vers gebakken kibbeling heerlijk is, maar dat je toch beter thuis kunt komen met een Boodschappenmand van de Clubv100.

Trainer Feenstra uit Scharnegoutum en de melkboer delen nog wat opties voor de twadde helft. Maar Sherwin Grot c.s. dempen de illusies die we hebben (6-0).

Met een dubbel gevoel verlaten we de Westmaat, de salades latend voor de achterblijvers, zij die nog een rit met de bus tegoed hebben. Weggespeeld door een Tweede Divisionist in de Derde Divisie, of waren wij vandaag Hoofdklasse niveau? Maar toch dat lekkere gevoel om weer ONS beleefd te hebben; de jongens op de mat, maar zeer zeker ook de mensen die in alle hoedanigheid als ONS aanwezig waren. Hij zit weer achter de kiezen, de krent uit de pap.

Voor meer info over de wedstrijd:  zie verslag Jan van der Veen.

Voor verslag Sandor van der Heide (Omrop Fryslân):

Voor meer info over de Clubheld verkiezing (stem mee!):

Wil je het ONS clublied nog een keertje draaien:

 

Lid worden van de Club van 100 kan via:

  • Hans Jellema
  • René Hofman.

 

Volg ONS op Twitter: @ONSSNEEK (op naar 5.000 volgers en 10.000 tweets).

 

Nog meer Clubgevoel:

  • Praat mee tijdens de Informatieavond (10 november).
  • Kom naar de Algemene Ledenvergadering (datum zie Agenda).
  • Welkom bij het Klaverjassen (schema zie website).
  • Aanschuiven bij de KerstBingo op zaterdagavond 17 december a.s.
    • (SAVE THE DATE)

 

 

Peter van Antwerpen (v/h “Wij van de Hillside”).

 

 

P.S:

Komende zaterdag schuiven we aan op Het Uitvak in Ermelo. Wees welkom!

Delen