Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Speedbooks cosponsor bij sc Heerenveen

Speedbooks, het business software bedrijf van Lume Paulusma, is co-sponsor geworden van sc Heerenveen. Het bedrijf uit Heerenveen is al langere tijd betrokken bij de Friese club. Algemeen directeur Paulusma is sinds jaar en dag groot fan, is seizoenkaarthouder, heeft een passie voor voetbal en heeft met zijn bedrijf sinds 2008 een zakenloge in het stadion (samen met twee andere bedrijven, HANOS en Start People) en is sindsdien OSSH-lid. Dit jaar werd de landelijke branche award in de categorie “Business Software” gewonnen en de viering hiervan vond plaats in het Abe Lenstra stadion. Dit alles maakt de stap naar co-sponsor een logische.

Speedbooks is leverancier van financiële rapportage software aan allerlei ondernemingen. Er worden klanten uit verschillende sectoren bediend, onder andere Hotel de L’Europe in Amsterdam, Drukkerij De Vries uit Sneek en Muller Visual uit Amsterdam. Boekhouding staat over het algemeen bekend als ingewikkeld, Speedbooks maakt het werkbaar en begrijpelijk. Gegevens van klanten worden gekoppeld aan de software van het bedrijf uit Heerenveen. Deze worden vervolgens grafisch en visueel gepresenteerd.

Paulusma omschrijft zijn bedrijf als zeer klantgericht. Er wordt geprobeerd de software die het Friese bedrijf gebruikt goed en vlot te laten werken met alle boekhoudingsystemen. Vier keer per jaar komt een zelf opgerichte adviesgroep bijeen om te kijken waar verbeteringen mogelijk zijn. Hiernaast heeft Speedbooks een klantenpanel waar nieuwe software uitgetest wordt en is de Speedbook Academy opgericht, bedoeld om kennis onder accountants te vergroten.

Net als veel start-ups verliep de groei van het bedrijf niet zonder slag of stoot. Speedbooks werd in 2009 opgericht door Lume Paulusma en twee andere ondernemers. In de beginjaren werd het product niet op de juiste manier verkocht en werden de verkeerde klanten bereikt. Na het toepassen van een herziene strategie in 2012 ging het een stuk beter, met als kroon op het werk de gewonnen award.

Het bedrijf van Paulusma heeft aan ambitie geen gebrek. “Over 5 jaar hoop ik in ieder geval de grootste speler in Nederland te zijn, met minimaal 10.000 klanten. Verder hoop ik uit te breiden naar het buitenland, onder andere naar Engeland, Duitsland en Amerika. Ik wil over 5 jaar wel op een behoorlijk niveau staan.”

De vernieuwde samenwerking in de vorm van co-sponsor hoopt Paulusma wel wat op te leveren, de vorige vormen kwamen voornamelijk tot stand uit liefde voor de club. “In dit geval verwacht ik wel wat van de samenwerking, voor ons heeft de overeenkomst meer betekenis, ik hoop nu ook echt met sc Heerenveen samen te werken.”

Dit moet onder andere gebeuren door middel van het amateurconvenant waar de Friese club mee bezig is. Speedbooks levert eigenlijk rapportage software voor bedrijven, maar daar is inmiddels ook een clubversie voor. Dit is een aangepaste versie, aangepast op clubs, die minder kost dan de versie voor bedrijven. De kosten hiervoor kunnen vergeleken worden met de opbrengsten van een bord langs het veld. Met deze software heeft de amateurclub haar financiën op orde, met onder andere een overzichtelijke rapportage, begroting etc.

Delen