Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

9e editie Jorn Feenstra Toernooi een groot succes !

Inmiddels is de negende editie van het Jorn Feenstra Toernooi achter de rug en kunnen we terugkijken op een zeer succesvolle editie. De vele bezoekers konden jeugdvoetbal wedstrijden zien van een heel hoog niveau met prachtige acties en geweldige doelpunten. Het was dit jaar vooral heel bijzonder dat ONS Sneek op de derde plaats is geëindigd en daarmee clubs als o.a. KV Mechelen, FC Groningen en PEC Zwolle achter zich heeft weten te laten. Daarnaast waren de topscorer van het toernooi en de beste keeper ook nog eens afkomstig uit het O13 elftal van de gastheer van dit toernooi. Een hele knappe prestatie in een toch al heel succesvol seizoen.
In de finale speelde FC Twente en AFC Bournemouth tegen elkaar. Een hele spannende wedstrijd waarbij FC Twente aan het langste eind trok. Daarmee wonnen zij de trofee van het Jorn Feenstra Toernooi 2019.
Naast het sportieve succes waren er ook vele andere hoogtepunten. Zo werd in de aanloop naar het toernooi al het RVA Scholenvoetbal Toernooi georganiseerd voor alle groepen drie en vier uit de gemeente SWF. Zij haalden met elkaar een heel mooi bedrag op voor het goede doel dat aan de totale cheque werd toegevoegd. Op de toernooi-dag werd ook Casa Biekwa (de keet waar Jorn vroeger met zijn vrienden kwam) weer eenmalig geopend. De vrienden van Jorn verkochten hier onder andere broodjes hamburger en lekkere smoothies waarmee zij een geweldige opbrengst voor KiKa hebben gerealiseerd. Tijdens de prijsuitreiking was het de eer aan een aantal jeugdspelers van ONS Sneek om de cheque aan Rien Schimmel van KiKa te overhandigen. De jeugd van ONS had namelijk 10{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab} van een jeugdcampagne gedoneerd aan het goede doel. Wytze, Yaniek en Everon, die zich allemaal heel actief hadden ingezet voor deze campagne, overhandigden vol trots de cheque. Op de cheque konden wij dankzij al onze sponsoren en giftgevers dit jaar het geweldige bedrag van €10.061,- presenteren.
Toen wij dit bedrag hadden gepresenteerd liet Orange Gas ( www.orangegas.nl), één van de hoofdsponsoren van het toernooi, weten dat zij het bedrag wilden aanvullen naar €11.000,-. Geweldig dat zij dit wilden doen, naast al het andere dat zij al voor het toernooi doen. Hierdoor hebben wij tijdens deze negende editie weer een recordbedrag kunnen doneren aan KiKa.
Het toernooi werd net zoals de afgelopen jaren gezellig afgesloten bij Casa Biekwa. Daar kregen zo’n 60 vrijwilligers en betrokkenen een buffet aangeboden van Hans en Hermien Feenstra. Prachtig dat zij ieder jaar op deze manier betrokken zijn bij het toernooi. Als toernooi-commissie vinden wij dit altijd één van de allermooiste aspecten van het toernooi. Fantastisch!
Het was niet mogelijk geweest om van deze editie weer een succes te maken zonder de hulp van alle vrijwilligers. Op de toernooi-dag waren meer dan 80 vrijwilligers actief om alles in goede banen te leiden. Wij willen jullie enorm bedanken voor jullie bijdrage aan het toernooi! Volgend jaar zal de jubileum editie georganiseerd worden. Hier willen wij met elkaar op een hele mooie en bijzondere manier invulling aan geven. Wij zullen met elkaar in gesprek gaan over de invulling. Als jullie daar zelf suggesties voor hebben, laat het ons dan gerust weten.
Toernooi-commissie Jorn Feenstra Toernooi
Delen