Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Finale H.J.Drost Penalty bokaal 2018-2019

H.J. Drost Penalty bokaal seizoen 2018-2019

IT GIET OAN – IT SIL HEVE- IT GIET OAN – IT SIL HEVE

IMG_20180721_094245

En dan is zover, de finale van de Harm Jan Drost Penalty bokaal seizoen 2018-2019.

De deelnemers aan deze finale op zaterdag 18 mei 2019 zijn:

Daan Jaarsma winnaar voorronde 5 d.d. 24 november 2018:

Daan (2)

Daan is 11 jaar en is 3 januari weer jarig. Freek en Barbara zijn de ouders van Daan. Jens is zijn broer en Tess zijn zus. Daan zit op de Oudvaart-school in groep 7 bij meester Gerben. Hij voetbalt sinds september 2018 bij ONS Sneek. In de zomervakantie is hij verhuisd van Makkum naar Sneek. En bij ONS Sneek omdat het de beste club is…Daan is de middenvelder van het JO11-1 team en daar staat hij ook het liefst. Hij is na de winterstop in dit team gekomen; toen zijn ze naar de hoofdklasse gegaan. Best sterke teams daar. Het JO11-1 staat  1 na laatste. De wedstrijd tegen Heerenveen was de beste tot nu toe.  Hij kan al goed scoren, overspelen, koppen, hard schieten en hij kan snel rennen. De trainer van het JO11-1 is Kevin Meijer. Op de training zou hij meer aandacht willen voor ‘het schieten met zijn linkervoet’. Maar het liefst doet Daan een grote partij op de training. Daan wil wel met keeper Barry Ditewig op de foto, die mag hij wel. Daan zijn favoriete betaalde voetbalclubs zijn Heerenveen en Bayern München. Arjen Robben is zijn favoriete voetballer. Later wil hij graag bij de brandweer, politie of op de ambulance. Het liefst lust Daan patat; en boerenkool vindt hij niet lekker. Op TV kijkt hij graag naar Traumacentrum, en de muziek van Imagine Dragons heeft zijn voorkeur. Daan zat tot een maand geleden ook op atletiek, maar is gestopt. Hij vindt voetballen veel leuker. In zijn vrije tijd: buiten voetballen, vissen en gamen. Daan gaat voor 4 rake penalty’s deze keer.

Jurre Overdijk winnaar voorronde 9 d.d. 6 april 2019:

Jurre (2)

Jurre is 9 jaar en wordt op 28 augustus een 10-er. De vader en moeder van Jurre zijn Jolmer en Johanna. Verder heeft Jurre twee broers: Jouke en Jetze. Jurre zit op de Julianaschool in groep 6 bij juf Meta.  Dit is het 1e seizoen dat Jurre voetbalt bij ONS Sneek. Hij vindt alles leuk aan voetbal: lekker spelen en truckjes doen. Hij voetbalt in de JO10-1 waar Kevin Meijer en Jelmer Krikke de trainers zijn en Pascal van der Kooi en Jelmer Krikke de leiders. Jurre staat in de spits maar hij keept ook wel eens. Hij is al goed in overspelen maar wil nog wel meer gaan trainen op afronden op de goal. Op de training doet Jurre het liefst partijtjes. Kevin Meijer is zijn favoriete speler bij het eerste van ONS en hij zou dan ook graag met Kevin op de foto willen. Feijenoord is Jurre zijn favoriete voetbalclub. Ronaldo en Mbapé zijn zijn favoriete voetballers. Later wil Jurre profvoetballer worden. Hij eet het liefst pannenkoeken en zeker geen bruine bonen! Op televisie kijkt Jurre graag naar Nickelodeon. Op de radio luistert Jurre vaak naar rapp-muziek. Naast voetbal tekent Jurre graag en speelt hij Fortnite. Vanmiddag gaat ook hij voor 4 rake penalty’s!

Beau Maurice van der Kooi winnaar voorronde 1 d.d. 29 september 2018:

Beau (2)

Beau Maurice is 9 jaar en 24 november is hij weer jarig. De ouders van Beau zijn Pascal en Inge en Beau heeft één zus: Zoë. Beau zit op de Zwetteschool in groep 6A bij juf Margot, juf Brenda en meester Sjoerd-Jan. Het leuke aan voetbal vindt Beau het maken van diverse acties, scoren en dat voetbal een teamsport is. Hij voetbalt inmiddels alweer 4 jaar bij ONS Sneek, omdat het de leukste club van Nederland is. Beau Maurice speelt in de JO10-1 waar Kevin Meijer en Jelmer Krikke de trainers zijn. De leiders zijn (vader) Pascal van der Kooi en Jelmer Krikke. Op de links- en rechtsbuiten positie speelt Beau het liefst; daar kan hij zijn acties maken, dribbelen en schieten met zijn linker en rechterbeen. Nog beter terug verdedigen om zijn team te helpen: daar wil Beau op trainen. Het liefst doet hij op de training een partijtje, acties maken en dribbelen. Beau heeft 3 favorieten bij het eerste team van ONS Sneek: Jan Dommerholt, Genridge  Prijor en Yume Ramos. In het betaalde voetbal heeft hij ook 3 favorieten: Lionel Messi, Hakim Ziyech en Soufiane Touzani. De favoriete voetbalclubs van Beau zijn Ajax en Manchester City. Later wil Beau profvoetballer worden en geen bakker. Hij lust het liefst boerenkool en mosselen vindt hij vies. Op Youtube kijkt Beau graag naar Free-style voetballers; en dan proberen hen na te doen. Muziek van Postmalone en Hardwell hebben zijn voorkeur. Verder heeft Beau geen andere sporten: alleen lekker voetballen en soms gamen. Beau gaat voor 100{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab}: 5 uit 5!

Xenne Koehoorn winnaar voorronde 4 d.d. 3 november 2018:

Xenne (2)

Xenne is 11 jaar en is op 6 februari jarig. De vader van Xenne heet Klaas Koehoorn en zijn moeder heet Clara Koenen en zijn broer: Justin Koehoorn. Xenne zit in groep 7 van CBS de Vuurvlinder bij juf Mirjam en juf Sita. Dit is Xenne zijn eerste seizoen bij ONS Sneek. Hij is op zijn 6e begonnen bij SWZ en nu bij ONS omdat hij beter wilde leren voetballen. Het leuke aan het voetballen weet Xenne eigenlijk niet (alles dus). Xenne voetbalt in de JO11-1 team; hier is Kevin Meijer hun trainer en leider samen met Frans Flisijn. In het JO11-1 team speelt Xenne op zijn favoriete positie: links-midden. Hij is al goed in dribbelen, alleen wil hij fysiek sterker worden en daarop trainen. Het liefst doet Xenne een partijtje op de training. Bij het eerste van ONS Sneek is Martijn Barto de favoriete speler van Xenne en hij wil dan ook graag een keer met hem op de foto. Later wil Xenne profvoetballer worden. Het liefst eet hij spaghetti en niet zuurkool. Hij kijkt op tv graag naar GoedeTijdenSlechteTijden. En verder houdt hij van hardcore-muziek. Andere sporten en hobby’s naast voetbal heeft Xenne niet. Hij gaat deze middag voor 100{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab} – allemaal raak…

Xavi van Geerenstein winnaar voorronde 6 d.d. 9 februari 2019:

Xavi (2)

Xavi is 10 jaar en wordt op 21 oktober a.s. 11. Zijn vader heet Henk en zijn moeder Anja. Verder heeft Xavi een zus: Sarah-May, zij voetbalt bij SVO MO17-1 en een broer Quinten, hij voetbalt bij de JO15-1. Xavi zit in groep 6 van de Eerste Trimen in Nijland, bij meester Hillen en meester Wibrand.  Dit is Xavi zijn 2e seizoen bij ONS Sneek (bij zijn vorige club had hij het niet meer naar zijn zin). Het leuke aan voetbal vindt Xavi, ‘keepen’ en met z’n allen wedstrijden winnen. Xavi is de keeper van het JO11-1 team en dit doet hij dan ook het liefst. Bij dit JO11-1 team zijn Kevin Meijer en Jelmer Krikke de trainers en Frans Flisijn en Kevin Meijer de leiders. Xavi heeft bijzondere reddingen, en de doeltrap nemen gaat hem goed af als keeper. Alleen op ‘de bal klemvast vangen’ wil hij nog meer gaan trainen. En natuurlijk doet hij op de training niets lever dan keepen! Jelle de Graaf is Xavi zijn favoriete speler bij het eerste team van ONS en hij zou dan ook graag met Jelle een keer op de foto willen. Keeper Onana is Xavi zijn favoriete speler, eh keeper in het betaalde voetbal. Ajax is zijn favoriete voetbalclub. Later wil Xavi profkeeper worden en zeker geen chirurg. Het liefst eet hij patat en absoluut geen spruitjes. Op televisie kijkt Xavi naar alles wat maar met voetbal te maken heeft. Naar de muziek van Jebroer luistert Xavi graag. Verder heeft hij geen andere sporten, zijn andere hobby is gamen. Vanmiddag gaat hij voor 3 rake penalty’s.

Uitslag 2e halve finale van de H.J. Drost penalty bokaal seizoen 2018-2019  zaterdag 4 mei 2019 :

IMG_0461

Loting volgorde 2e halve finale H.J.Drost Penalty bokaal

In de rust van de wedstrijd ONS Sneek tegen Jong FC Groningen was de tweede halve finale van de H.J. Drost Penalty bokaal.

Sydo als eerste nemer

Sydo mag de eerste penalty nemen

In het afgelopen seizoen waren het diverse spelers uit de E pupillen teams die zich hiervoor hadden geplaatst.

IMG_0469

En na loting waren dat de volgende spelers (zie foto 3)  v.l.n.r.:  Daan Jaarsma, Jurre Overdijk, Sydo Zwaan en Hugo Veenstra met keeper Justin van der Dam.

Na 24 genomen strafschoppen was de beslissing een feit : Daan en Jurre gaan door naar de finale op 18 mei as.

Bedankt voor jullie deelname.

Gr. Bettina Groenia en Dirk Sijbesma

image002

Delen