Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

H.J.Drost Penalty bokaal 2018-2019: 1e halve finale

H.J. Drost Penalty bokaal seizoen 2018-2019,

IMG_20180721_094245

Na negen voorrondes zijn we nu gekomen bij de halve finales van de H.J. Drost Penalty bokaal.

De deelnemers aan de 1e halve finale op zaterdag 20 april 2019 stellen zich aan u voor:

Beau Maurice van der Kooi winnaar voorronde 1 d.d. 29 september 2018:

Beau (1)

Beau Maurice is 9 jaar en 24 november is hij weer jarig. De ouders van Beau zijn Pascal en Inge, en Beau heeft één zus: Zoë. Beau zit op de Zwetteschool in groep 6a bij juf Margot, juf Brenda en meester Sjoerd-Jan. Het leuke aan voetbal vindt Beau het maken van diverse acties, scoren en dat voetbal een teamsport is. Hij voetbalt inmiddels alweer 4 jaar bij ONS Sneek, omdat het de leukste club van Nederland is. Beau Maurice speelt in de JO10-1 waar Kevin Meijer en Jelmer Krikke de trainers zijn. De leiders zijn (vader) Pascal van der Kooi en Jelmer Krikke. Op de links- en rechtsbuiten positie speelt Beau het liefst, daar kan hij zijn acties maken, dribbelen en schieten met zijn linker en rechterbeen. Nog beter terug verdedigen om zijn team te helpen: daar wil Beau op trainen. Het liefst doet hij op de training een partijtje, acties maken en dribbelen. Beau heeft 3 favorieten bij het eerste team van ONS Sneek: Jan Dommerholt, Genridge Prijor en Yumé Ramos. In het betaalde voetbal zijn dat er ook 3: Lionel Messi, Hakim Ziyech en Soufiane Touzani. De favoriete voetbalclubs van Beau zijn Ajax en Manchester City. Later wil Beau profvoetballer worden en geen bakker. Hij lust het liefst boerenkool, en mosselen vindt hij vies. Op Youtube kijkt Beau graag naar Free-style voetballers en hij probeert die dan na te doen. Muziek van Postmalone en Hardwell hebben zijn voorkeur. Verder heeft Beau geen andere sporten: alleen lekker voetballen en soms gamen. Beau gaat voor 100{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab}: 5 uit 5!

Kaya Boyacioglu winnaar voorronde 2 d.d. 13 oktober 2018:

Kaya (1)

Kaya is 9 jaar en wordt op 16 juni 2019 een tiener. Zijn vader heet Ferdi en zijn moeder heet Monique. Verder heeft Kaya één zusje, die heet Melis. Kaya zit op de Wyken in groep 6a bij meester Chris en juf Marije. Dit is het eerste seizoen dat Kaya voetbalt bij ONS Sneek. En bij ONS Sneek omdat hij alles superleuk vindt bij ONS Sneek, en natuurlijk om het voetballen in teamverband. Kaya speelt in de JO10-2 waar Harmen van der Pol en Patrick Minnema de trainers en ook hun leiders zijn. In dit JO10-2 speelt hij op het middenveld maar het liefst speelt hij in de spits. Kaya kan goed overspelen, maar wil op de training graag trucjes leren. Op de training doet Kaya het liefst wedstrijdjes. Een favoriete speler bij het ‘eerste’ heeft Kaya niet maar hij wil wel met het hele team op de foto! Barcelona is zijn favoriete club en daaruit is Messi zijn favoriete speler. Kaya wil later politieman worden en wat hij zeker niet wil is een supersaai beroep. Het liefst eet Kaya: chips en juist geen spruitjes. Op tv kijk Kaya graag naar Henry Danger en hij houdt van de muziek van Loco. Andere hobby’s van Kaya zijn: gitaarspelen, tekenen en hutten bouwen. Kaya is voorzichtig en gaat voor 2 rake penalty’s.

Xenne Koehoorn winnaar voorronde 4 d.d. 3 november 2018:

Xenne (1)

Xenne is 11 jaar en is op 6 februari jarig. De vader van Xenne heet Klaas Koehoorn en zijn moeder heet Clara Koenen en zijn broer: Justin Koehoorn. Xenne zit in groep 7 van cbs de Vuurvlinder bij juf Mirjam en juf Sita. Dit is Xenne zijn eerste seizoen bij ONS Sneek. Hij is op zijn 6e begonnen bij SWZ en nu bij ONS omdat hij beter wilde leren voetballen. Het leuke aan het voetballen: weet Xenne eigenlijk niet (alles dus). Xenne voetbalt in het JO11-1 team; hier is Kevin Meijer hun trainer en leider samen met Frans Flisijn. In het JO11-1 team speelt Xenne op zijn favoriete positie: links-midden. Hij is al goed in dribbelen, alleen wil hij fysiek sterker worden en daarop trainen. Het liefst doet Xenne een partijtje op de training. Bij het eerste van ONS Sneek is Martijn Barto de favoriete speler van Xenne en hij wil dan ook graag een keer met hem op de foto. Later wil Xenne profvoetballer worden. Het liefst eet hij spaghetti en niet zuurkool. Hij kijkt op tv graag naar GoedeTijdenSlechteTijden. En verder houdt hij van hardcore muziek. Andere sporten en hobby’s naast voetbal heeft Xenne niet. Hij gaat deze middag voor 100{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab} – allemaal raak…

Xavi van Geerenstein winnaar voorronde 6 d.d. 9 februari 2019:

Xavi (1)

Xavi is 10 jaar en wordt op 21 oktober a.s. 11. Zijn vader heet Henk en zijn moeder Anja. Verder heeft Xavi een zus: Sarah-May, zij voetbalt bij SVO MO17-1, en een broer Quinten; hij voetbalt bij de JO15-1. Xavi zit in groep 6 van de Eerste Trimen in Nijland, bij meester Hillen en meester Wibrand.  Dit is Xavi zijn 2e seizoen bij ONS Sneek (bij zijn vorige club had hij het niet meer naar zijn zin). Het leuke aan voetbal vindt Xavi, ‘keepen’ en met z’n allen wedstrijden winnen. Xavi is de keeper van het JO11-1 team en dit doet hij dan ook het liefst. Bij dit JO11-1 team zijn Kevin Meijer en Jelmer Krikke de trainers en Frans Flisijn en Kevin Meijer hun leiders. Xavi heeft bijzondere reddingen, en de doeltrap nemen gaat hem goed af als keeper. Alleen de bal klemvast vangen, daar wil hij nog meer op gaan trainen. En natuurlijk doet hij op de training niets liever dan keepen! Jelle van der Graaf is Xavi zijn favoriete speler bij het eerste team van ONS Sneek en hij zou dan ook graag met Jelle een keer op de foto willen. Keeper Onana is Xavi zijn favoriete speler, eh keeper in het betaalde voetbal. Ajax is zijn favoriete voetbalclub. Later wil Xavi prof keeper worden en zeker geen chirurg. Het liefst eet hij patat en absoluut geen spruitjes. Op televisie kijkt Xavi naar alles wat maar met voetbal te maken heeft. Naar de muziek van Jebroer luistert Xavi graag. Verder heeft hij geen andere sporten, zijn andere hobby is gamen. Vanmiddag gaat hij voor 3 rake penalty’s.

Jayden Leemker winnaar voorronde 7 d.d. 23 februari 2019:

Jayden (5)

Jayden is 10 jaar en is dit geworden op 10 maart jl. De vader van Jayden heet George en de moeder van Jayden heet Liza, verder heeft hij een zus: Rosalie van 18 jaar en een broer: Mitch van 12 jaar. Jayden zit in groep 6 van de Julianaschool bij juf Meta en juf Jellie. Jayden voetbalt alweer 4 jaar bij ONS Sneek, en hij vindt alles leuk aan voetbal. In het JO11-2 voetbalt Jayden in de achterhoede (als verdediger), hij kan dan ook goed verdedigen. Hij is snel en kan slidings maken, maar hij wil nog wel meer gaan trainen op de bal hooghouden. Op de training doet Jayden graag een partijtje of op het doel schieten. Training krijgt hij van o.a. Anco; de leiders zijn Dirk Tigchelaar en Annemieke v/d Brink. Jayden heeft bij het eerste geen favoriete speler: ze zijn allemaal goed en hij wil ook wel met het hele team op de foto. Manchester United is Jayden zijn favoriete voetbalclub, en Messi is zijn favoriete voetballer. Later wil Jayden ook voetballer worden en wat niet …weet hij nog niet. Het liefst eet Jayden OMA’s Macaroni, en van champignons houdt hij niet. Op TV kijkt Jayden vaak naar Nickelodeon, en hij heeft een heleboel favoriete muziek (geen keuze). Jayden speelt graag met lego, verder spelen met vriendjes en zwemmen. Hoeveel penalty’s Jayden gaat scoren weet hij niet maar wel 1.

Succes allemaal!

Gr. Bettina Groenia en Dirk Sijbesma

 

Uitslag 9e voorronde van de H.J. Drost penalty bokaal seizoen 2018-2019 

Zaterdag 6 april 2019 :

IMG_9133

Loting voor de 9e voorronde vd HJ Drost Penalty bokaal 2018-2019

In de rust van de wedstrijd ONS Sneek tegen SteDoCo (Hoornaar) waren er spelers uit diverse E pupillen teams uitgenodigd.

IMG_9141

De deelnemers deze keer waren (zie foto)  v.l.n.r.:  Rienk van der Weide, Jurre Overdijk, Sven Tjepkema en Thijs van Tricht met keeper Justin van der Dam.

Het werd een geweldige serie: totaal genomen penalty’s: 24,  waarvan er 13 raak. Jurre scoorde er 4 uit 6 te nemen penalty’s (de anderen 3 uit 6).

Jurre gaat als winnaar door naar de halve finale van de H.J. Drost penalty bokaal.

Bedankt voor jullie deelname.

Gr. Bettina Groenia en Dirk Sijbesma

 

Delen