Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

H.J.Drost Penalty bokaal – 2e voorronde

H.J.Drost Penalty bokaal  2019-2020 2e voorronde  02-11-2019

IMG_20180721_094245

Wij zijn weer begonnen met een nieuw seizoen om de “H.J. Drost Penalty bokaal”. In de rust van de thuiswedstrijden van het 1e elftal van ONS Sneek, worden er door JO-11 pupillen strafschoppen genomen op de reservekeeper van het 1e elftal.

De deelnemers aan de tweede voorronde zijn:

Sil van der Pol

Sil van der Pol2

Sil is 10 jaar en is op 11 januari weer jarig. Zijn ouders zijn Harmen en Sjaan. Zijn zusje heet Saar. Sil zit op de Simon Havingaschool in groep 7. Sil voetbalt ongeveer 2½ jaar bij ONS Sneek, omdat zijn vader daar ook heeft gevoetbald. Hij voetbalt in JO11-2 als verdediger. Zijn vader is samen met Patrick (Minnema) trainer en leider. Scoren en verdedigen vindt hij leuk. Sil vindt zichzelf al goed in verdedigen en overspelen. Op scoren moet hij nog meer trainen. Op de training doet hij het liefst ‘partijtje’. Sil is nog altijd fan van Ale de Boer, ook al heeft Ale enkele maanden geleden afscheid genomen. Zijn favoriete voetballer in het betaalde voetbal is Matthijs de Ligt, en zijn favoriete club: Ajax. Sil weet nog niet, wat hij later wil worden. Maar in elk geval géén meester! Hij eet het liefst pizza, en hij houdt niet van hutspot. Hij kijkt op tv graag naar Spongebob. Hij heeft geen speciale voorkeur bij muziek.  Hij doet verder aan gamen en hij speelt graag buiten. Hij denkt 2 penalty’s te scoren. 

Lars Kristian Velthuis

Lars is 9 jaar en is op 3 december weer jarig. Zijn ouders zijn moeder Krista van Dijk (tassenontwerpster) en vader Johan Velthuis (programmeur en muzikant). Hij heeft een zus, Ilse Marije. Zij zit ook op voetbal. Lars zit op de Simon Havingaschool in Sneek in groep 7. Zijn juffen zijn juf Janet en juf Jantine. Met 4 JO11-2-spelers hebben zij een sportieve klas. Lars voetbalt sinds september 2019 bij ONS Sneek. Hij speelt (dus) ook in JO11-2. Keepen is zijn favoriet. Hij is dan ook keeper van JO11-2. Patrick, Harmen en nog iemand zijn zijn trainers. Harmen (Van der Pol) is de leider. Hij is al goed op het veld in verdedigen en keepen. Hij moet nog trainen op ‘kunstjes’. Op de training doet hij het liefst ‘partijtje’. Lars heeft geen favoriete speler bij ONS Sneek 1 en in het betaalde voetbal. Zijn favoriete club is: Ajax. Hij wil later wel keeper worden. Hij eet het liefst pizza; spruitjes zijn absoluut niet zijn favorieten! Op tv kijkt hij graag naar Nickelodeon. Hij heeft geen uitgesproken muzikale voorkeur. Naast voetbal vindt hij atletiek wel leuk. Hij hoopt 5 penalty’s te scoren.

Youri Vos

Youri Vos 2

Youri is 10 jaar. Hij is dat geworden op 21 juli. Zijn ouders zijn René Vos en Paula Vos-Baretto da Costa. Hij heeft een broer van 11 jaar (Louis). Hij zit (hoe kan het deze zaterdag ook anders) op de Simon Havingaschool in (u raad het al!) groep 7. Youri speelt vanaf augustus 2019 bij ONS Sneek. Hij heeft een paar vrienden die al bij ONS Sneek speelden. En die vonden het allemaal daar leuk. Ook Youri maakt deel uit van JO11-2. Hij speelt meestal rechtsvoor. Het leuke van voetbal vindt hij: het samenspelen met vrienden en de kans op scoren! Youri is al goed op het veld in passen met de andere spits en in kruispas rennen. Hij moet nog meer trainen op ‘goed aannemen’ en daarna gericht schieten. Op de training doet hij het liefst partijtje. Hij heeft niet echt een favoriet bij ONS Sneek 1. Maar Jelle Jan de Graaf heeft volgens hem zijn ploeg getraind. Dat vond hij ‘cool’! Daarom zou hij ook het liefst met Jelle Jan op de foto willen. Zijn favoriete speler in het betaalde voetbal is Ronaldo. Zijn favoriete betaalde club is Real Madrid (daarvan heeft hij ook een petje). Als hij niet voor zijn beroep voetballer kan worden wil hij het liefst iets met auto’s doen. Hij wil zeker geen boekenwurm worden. Hij eet het liefst lasagne en lust absoluut niet rode kool! Zijn favoriete tv-programma’s zijn: Checkpoint en Klaas kan Alles. Zijn muzikale favo is Alan Walker. Tot voor kort was hij actief met judo. Daarnaast zwemt hij en speelt graag buiten (als het kan: voetballen). Hij hoopt alle 5 penalty’s te scoren.

Mark Weening

Mark Weening

Mark is 10 jaar. En net als Youri is hij jarig op 21 juli. Zijn ouders zijn papa Johan en mama Anneke. Zijn zussen zijn Rianne en Laura. Om de cirkel rond te maken: ook Mark zit op de Simon Havingaschool in groep 7. Mark voetbalt sinds maart 2017 bij ONS Sneek, nu in JO11-2 (!!) Hij speelt het liefst in de spits. Hij vindt scoren en partijtje spelen het leuke aan voetbal. Hij is al goed in doelpunten maken. Hij moet nog trainen op het geven van een goede pass. Op de training speelt hij het liefst partijtje. Zijn favoriete speler in het betaalde voetbal is Messi. En zijn favoriete club: FC Barcelona. Hij wil later timmerman worden, geen vuilnisman. Het liefst eet hij patat; liever geen nasi. Op tv kijkt hij graag naar voetbalwedstrijden. Zijn favoriete muziek is de TOP-40. Game spelen, vissen, zwemmen en voetballen zijn de hobby’s van Mark. En hij hoopt 4 penalty’s te gaan scoren.

 

 

 

Delen