Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

H.J.Drost Penalty bokaal – 5e voorronde

H.J. Drost Penalty bokaal seizoen 2018-2019

image002

De 5de voorronde van de H.J. Drost Penalty bokaal. In de rust van de thuiswedstrijden van het 1e elftal van ONS Sneek, worden er door JO-11 -pupillen strafschoppen genomen op de reservekeeper van het 1e elftal. Voor zaterdag 24 november zijn de onderstaande pupillen uitgenodigd. Zij voetballen in de JO11-2 (voorheen E4). De (circuit)training wordt verzorgd door Dirk Tichelaar, Luuk en Max.

Coert Baanstra:

Coert (1)

is 10 jaar en 5 februari wordt hij 11. Zijn moeder heet Margriet en zijn vader Chris. Jensen is zijn broer en is 15 en Coert heeft nog een zus: Ilse, zij is 12 jaar. Coert zit op de Johannes Post School in groep 7 bij juf Fenna Zeinstra en juf Marcella IJpma. Dit is alweer Coert zijn vijfde jaar bij ONS Sneek. Hij is begonnen bij de Champions en ging vaak kijken bij zijn oudere broer die ook bij ONS voetbalde (en nu nog). De leiders van het JO11-2 team zijn Annemieke (moeder van Norah) en Dirk (de vader van Twan). Het leuke aan voetbal vindt Coert de wedstrijden op zaterdag en dan samen plezier maken. Coert voetbalt op de linksback positie, maar wil graag iets meer naar voren voetballen. Coert kan al goed de bal afpakken en spelen naar de vrije man. Maar hij wil nog meer gaan trainen op ‘richten’. Op de training doet hij het liefst een partijtje. Bij het eerste is Curty Gonzales zijn favoriete speler, vooral na de goal tegen FC Twente. En met Yume Ramos zou Coert wel op de foto willen. Verder is Paris Saint Germain Coert zijn favoriete betaalde voetbalclub en Ronaldo zijn favoriete voetballer. Coert wil in ieder geval geen politie- of brandweerman worden en wat hij wil worden, weet hij nog niet. Pannenkoeken vindt hij het lekkerst, spinazie a la crème vindt hij echt vies. Op tv kijkt hij graag naar Nickelodeon en luistert graag naar de muziek van Lil’ Kleine. De hobby’s van Coert zijn buitenspelen en met zijn vader forelvissen. Coert hoopt 3 penalty’s te gaan scoren.

Rienk van der Weide:

Rienk

is 10 jaar en weer jarig op 29 april 2019. Annemieke en Roelof zijn de ouders van Rienk en zijn zus heet Rixt. Rienk zit op de Master Steve Jobsschool in groep 7 bij juf Nynke. Dirk Tichelaar en Annemieke van de Brink zijn de leiders van het JO11-2 team. Sinds september 2018 zit Rienk op voetbal; en bij ONS Sneek, omdat hij dit de beste club van Sneek vindt. Het leuke aan het voetbalspelletje vindt Rienk het lekker rennen met de bal en proberen te scoren. Hij kan al goed overspelen en de bal afpakken van de tegenstander. Maar hij wil nog wel meer gaan trainen op de bal ‘snel’ wegtikken. Alles wat ze doen op de training vindt Rienk leuk en leerzaam. Hij heeft nog geen echte favoriet bij het eerste omdat hij ze nog niet zo goed kent, maar hij zou graag op de foto willen met de spits: Yume Ramos. SC Heerenveen is Rienk zijn favoriete betaalde voetbalclub en Christiano Ronaldo is zijn favoriete voetballer. Wat hij later wil worden: dat ziet hij dan wel. Pizza is zijn favoriete eten en hij houdt niet van rijstgerechten. Op televisie kijkt Rienk graag naar Blind dates en ook Rienk houdt van de muziek van Lil’ Kleine. Voetbal is Rienk zijn grote hobby en schaatsen vindt hij ook leuk. Ook Rienk denkt er 3 te gaan scoren a.s. zaterdagmiddag.

Sem Paauw is 10 jaar en is weer jarig op 18 januari 2019.

(helaas geen foto beschikbaar)

Daan Jaarsma:

Daan

is ook 10 jaar en is 3 januari weer jarig. Freek en Barbara zijn de ouders van Daan. Jens is zijn broer en Tess zijn zus. Daan zit op de Oudvaartschool in groep 7 bij meeste Gerben. Hij voetbalt sinds september 2018 bij ONS Sneek. In de zomervakantie is hij verhuisd van Makkum naar Sneek. Hij speelt bij ONS Sneek omdat het de beste club is…Daan is de middenvelder van het JO11-2 team en daar staat hij ook het liefst. Hij kan al goed scoren, overspelen, koppen, hard schieten en hij kan snel rennen. Op de training zou hij meer aandacht willen voor ‘het schieten met zijn linkervoet’. Maar het liefst doet Daan een partijtje op de training. Daan heeft nog geen favoriete speler bij het eerste van ONS Sneek maar dat komt (nog) wel. Daan zijn favoriete betaalde voetbalclub is Bayern München en daaruit is Arjen Robben zijn favoriete voetballer. Later wil hij graag brandweerman worden (dat denkt hij nu), en zeker geen ballerina. Het liefst lust Daan, patat; en boerenkool vindt hij niet lekker. Op tv kijkt hij graag naar Traumacentrum en de muziek van Imagine Dragons heeft zijn voorkeur. Naast voetballen bij ONS Sneek doet Daan ook aan atletiek. In zijn vrije tijd: voetbal, vissen en gamen.  Daan gaat voor een 100{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab} score.

Succes jongens – Gr. Bettina Groenia en Dirk Sijbesma

 

Uitslag 4e voorronde van de H.J. Drost penalty bokaal seizoen 2018-2019 :

zaterdag 3 november 2018

In de rust van de wedstrijd ONS Sneek tegen FC Lisse waren er spelers uit de E pupillen JO11-1 uitgenodigd.

De deelnemers deze keer waren (zie foto v.l.n.r.):

IMG_4692

Xenne Koehoorn, Jesper van der Sluis, Ryan Neuman en Jesse Graafsma en achter keeper Volken Huisman en de trainer van de JO11-1, Kevin Meijer.

Na 6 goed genomen penalty’s was het uiteindelijk Xenne Koehoorn die 4 keer scoorde en als winnaar doorgaat naar de halve finale van de H.J. Drost penalty bokaal, later dit seizoen.

Bedankt voor jullie inzet.

Gr. Bettina Groenia en Dirk Sijbesma

 

Delen