Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

H J Drost Penalty Bokaal: Finale

 

IT GIET OAN – IT SIL HEVE- IT GIET OAN – IT SIL HEVEHJDrost

Het is zo ver, De FINALE om de H.J. Drost Penalty bokaal seizoen 2016-2017.

In de rust van de thuiswedstrijd ONS Boso Sneek – Jong FC Groningen strijden (in positieve zin) om de H.J. Drost penalty bokaal seizoen 2016-2017:

 jelte priem-2Jelte Priem – is 11 jaar en is dat geworden op 22 januari jl. De ouders van Jelte zijn vader Marcel Priem en moeder Hiltsje Priem en Ine is Jelte zijn zusje. Jelte zit op De Bron in Bolsward in groep 7A bij juf Bodewitz. Jelte voetbalt al 3 jaar bij ONS Boso Sneek. Jelte speelde voor de winterstop bij het JO11-1 team maar voetbalt nu in het JO13-1 waar Wibrand Koster de trainer is en Rinnie Kroontje de leider. Jelte speelt als centrale (verdedigende) middenvelder, hier staat hij ook het liefst. In de competitie hoopt het team degradatie te ontlopen, het gaat dus nog niet zo super. Jelte zijn beste wedstrijd was tegen Blauw-Wit uit. Hij scoorde een doelpunt met zijn linkerbeen. Ruben Cuperus vindt Jelte de beste voetballer uit het team, omdat hij zo’n doorzettingsvermogen heeft en met veel kracht kan dribbelen. Op de training doet Jelte het liefst een partijtje.  Yumé Ramos is zijn favoriete speler bij ONS, omdat hij gewoon BEAST is! Paul Pogba zou hij graag eens willen ontmoeten en Real Madrid is Jelte zijn favoriete betaalde voetbalclub. Later wil Jelte graag profvoetballer worden en als dat niet lukt: ‘meester’. Hij wil zeker geen danser worden. Jelte lust graag patat en pizza en mag graag gamen en vooral met zijn vrienden buiten spelen, en vaak gaan ze dan wel voetballen. Jelte denkt dat Volken Huisman gaat keepen en hoop er 4 in te schieten, maar het liefst natuurlijk allemaal….

tim de vriesTim de Vries – is 10 jaar geworden op 23 februari jl. De ouders van Tim zijn Errit en Nicole en zijn zus heet Tess. Tim zit op de CBS de Vuurvlinder in groep 6B bij juf Trienke en juf Annie. Tim speelt in het JO11-4 team en heeft meerdere trainers: Marcel, Joep en Stefan, leider is Annemieke ten Brink. Tim speelt op de rechts voor positie en is goed in de ‘schaar’, de ‘dubbele schaar’ en hij heeft een hard schot. Het liefst doet hij een partijtje op de training. Op dit moment staat het JO11-4 team op de 6e plaats, maar heeft wel aansluiting met de andere clubs uit de competitie. Andere hobby’s van Tim zijn buiten spelen, met Lego spelen en veel voetbal kijken. Hij eet het liefst boerenkool met worst. Het liefste wil Tim profvoetballer worden en als dat niet lukt wil hij kok of banketbakker worden, zeker geen tandarts. Tim zijn favoriete speler bij ONS Boso Sneek is Danny Kampstra en hij zou graag met hem op de foto willen. SC Heerenveen is zijn favoriete voetbalclub. Tim zou graag Pierre-Emerick Aubameyang van Borrusia Dortmund willen ontmoeten.  Ook voor deze finale heeft Tim al veel geoefend samen met zijn papa. Tim denkt dat Volken Huisman deze finale ‘op goal’ zal staan en hoop er 4 penalty’s raak te schieten….

devin van der meerDevin van der Meer – is 11 jaar en is dat geworden op 1 januari jl. Hij is de zoon van Hinke en Bart. Devin zit op de Thomas van Aquinoschool in groep 7b bij meester Wolter. Dit is al weer het 4de voetbalseizoen van Devin bij ONS Boso Sneek. Gerrit de Vries is de trainer van zijn JO11-3 team, de leiders zijn Ralf Lukkien en Johan van Delden. Devin is de spits van het team. Op de training vindt hij de sloot de leukste oefening. In de competitie gaat het nog niet zo goed, er is nog niet gewonnen. Hij vindt zichzelf de beste van het team en van de andere teamgenoten vindt hij Jordy ook heel goed. Andere hobby’s van Devin zijn naast voetballen: gamen en skateboarden. Hij eet graag als tussendoortje droge worst en komkommer en zeker geen spruitjes. Later wil Devin graag voetballer worden en geen putjesschepper. Yumé Ramos is zijn favoriete speler bij ONS en hij wil daarom ook graag met hem op de foto….  Ajax, Barcelona en Real Madrid zijn de favoriete clubs van Devin, en Dolberg, Messi en Ronaldo zijn de favoriete spelers daaruit. Hij heeft niet zo veel geoefend voor deze finale maar hoopt langs de reservekeeper (Volken) alle penalties raak te schieten l!!!

justin van der werfJustin van der Werf – is 10 jaar en is dat geworden op 27 februari 2017. Hij is zoon van Bram en Mara en Amse is zijn zus. Justin zit in groep 6 van de Thomas van Aquinoschool bij de juffen Ragna en Tine. Justin zit in de JO11-2; de trainers zijn Diego en Bram en de leiders van het team zijn Richard Prins en vader Bram. Hij voetbalt al 4 jaar bij ONS – lekker dicht bij huis -. Het leuke aan voetbal vindt Justin de afstandsschoten en het verdedigen. Daarom staat hij ook het liefst in de verdediging en is goed in vrije trappen, corners nemen en coachen. Hij vindt dat hij moet trainen op conditie en nog beter de bal vasthouden. Op de training doet Justin het liefst op de goal schieten. Ramos is zijn favoriete speler bij ONS Boso Sneek (hij scoort lekker veel). Ajax is zijn favoriete club en daaruit Lasse Schöne zijn favoriete speler. Profvoetballer wil Justin graag worden en hij eet het liefst frikadellen en boerenkool met worst. Justin kijkt vaak naar Ziggo Sport, en luistert graag naar Hardcore muziek. Gamen (FIFA) en voetbal zijn de belangrijkste hobby’s van Justin en hij gaat in deze finale voor minstens 3 rake penalty’s.

 

Succes heren,

Gr. Bettina Groenia en Dirk Sijbesma

 

Uitslag van de 2de halve H.J. Drost penalty bokaal seizoen 2016-2017 zaterdag 22 april jl. :

pb 22 april jl.

In de rust van de wedstrijd ONS Boso Sneek tegen DVS’33 Ermelo was de tweede halve finale. Na de laatste voorronde werd er geloot wie in de eerste- of tweede halve finale moesten gaan strijden. Voor de 2de halve finale waren uitgenodigd uit de JO11 (zie foto v.l.n.r.): Seth Schuil, Stefano Hänsel, Keeper Volken Huisman, Tim de Vries, Jelte Priem en Thyrsa Groenia. Ook nu was de spanning  voelbaar in deze tweede halve finale maar de penalty’s werden goed genomen (15 uit 25 werden er gescoord = 60{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab}). Mede daarom was het een spannende serie, uiteindelijk waren het Tim de Vries en Jelte Priem die zich plaatsten voor de finale van de H.J. Drost Penalty Bokaal, hedenmiddag…..

Bedankt voor jullie inzet.

 

 

 

Delen