Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

H.J. Drost Penalty bokaal seizoen 2018-2019 gaat van start

H.J. Drost Penalty bokaal seizoen 2018-2019,

Wij gaan weer beginnen met een nieuw seizoen om de “H.J. Drost Penalty bokaal”. In de rust van de thuiswedstrijden van het 1e elftal van ONS Sneek, worden er door JO-11 -pupillen strafschoppen genomen op de reservekeeper van het 1e elftal. De eerste deelnemers dit seizoen op zaterdag 29 september zijn de onderstaande pupillen uit de JO10-1 waar Kevin Meijer en Jelmer Krikke de trainers zijn. Hun leiders zijn Pascal van der Kooi en Jelmer Krikke.

 Everon

Everon Pibia – is 9 jaar en is weer jarig op 19 maart 2019. De ouders van Everon zijn vader Sandro en moeder Esther. Verder heeft Everon één broer die Tristan heet en één zus die heet Eline. Everon zit in groep 6 van de Zwetteschool bij juf Brenda en juf Margo. Everon zit nu 3 jaar bij ONS Sneek mede doordat er goede trainingen worden verzorgd. Het leuke aan voetbal vindt hij: Aanvallen. Everon speelt linksachter en daar speelt hij ook het liefst. In het voetbalspel kan hij (bijna) alles wel, alleen wil hij meer op zijn rechterbeen trainen. Op de training doet Everon het liefst een parcours. Kevin Meijer is Everon zijn favoriete speler bij het Eerste van ONS Sneek. Bayern München is zijn favoriete club en Ronaldinho is zijn favoriete speler. Wat Everon later wil worden weet hij nu nog niet… Een frikandel of pizza eet Everon het liefst en hij lust geen spruitjes. Op TV Daniël kijkt Everon naar Van Alles en favoriete muziek heeft hij niet. Andere sporten heeft hij niet maar gamen doet hij graag. En Everon gaat 3 of 4 penalty’s scoren.

Sem (3)

Sem de Vries – is 9 jaar en is jarig op 23 maart. Jan-Sjoerd & Mirjam zijn de ouders van Sem en zijn zusje heet Jinte. Sem zit in groep 6a van OBS De Wyken bij meester Chris en juf Marije. Sem vindt voetballen een heel leuke teamsport; en hij vindt dat, omdat je lekker hard tegen een bal mag trappen en scoren natuurlijk. Dit is alweer het 4e voetbalseizoen van Sem bij ONS Sneek, omdat zijn vader eerst in de sponsorcommissie zat. Sem speelt op de rechtsbuiten positie en daar speelt hij ook het liefst. Hij is goed in “van afstand schieten” maar hij vindt dat hij nog wel kan trainen om met zijn rechterbeen te spelen. Op de training doet hij het liefst een partijtje. Curtrick Gonzalez is Sem zijn favoriete speler bij het eerste en met Martijn Barto zou hij graag op de foto willen. In het betaalde voetbal is Messi zijn favoriete speler en is Bayern München zijn club. Sem wil later profvoetballer worden en absoluut geen vuilnisman. Sem eet het liefst pannenkoeken en lust geen taco’s. Hij kijkt graag naar Studio Sport eredivisie, en luistert graag naar Rap muziek. Andere hobby’s heeft Sem niet maar hij zit wel op muziekles. Sem gaat deze middag 4 penalty’s scoren.

Naut

Naut Krikke – is 9 jaar en weer jarig op 11 mei volgend jaar. De ouders van Naut zijn Anja en Jelmer en verder heeft Naut een zusje: Isa en een broer: Tim. Naut zit op de Simon Havingaschool in groep 6 bij de meester Piter. Hij voetbalt nu 1 jaar bij ONS Sneek en bij ONS omdat zijn vriendje Sil v/d Pol daar ook ging voetballen. Op welke positie Naut speelt maakt hem niets uit, maar het liefst voetbalt hij voorin. Goed kunnen koppen, daar wil hij vaker op trainen, en hij doet het liefst een partijtje op de training. Bij het eerste van ONS Sneek is Kevin Meijer zijn favoriete speler en Naut zou dan ook met hem graag op de foto willen. Ajax is Naut zijn favoriete betaalde club en Ronaldo is zijn favoriete voetballer. Later wil Naut profvoetballer worden. Hij eet het liefst: pizza. En op tv kijkt Naut graag naar Studio Sport. De muziek van Lil Kleine is zijn favoriet. Zijn hobby’s zijn voetbal en hardlopen en veel buiten spelen met vriendjes. Naut gaat voor 4 rake penalty’s!

Swen Pueper

Swen Pueper – ’de pupil van de week’ is ook 9 jaar en is dit geworden op 31 juli jl. Swen is de zoon van Rolf en Jolanda en Lisa is zijn jongere zusje. Swen zit op de Zwetteschool bij juf Brenda Rooth. Sinds dit seizoen voetbalt Swen bij ONS Sneek omdat zijn buurjongen ook bij ONS Sneek voetbalt. En juist op voetbal omdat je dit samen met je vrienden kan doen.  Op het middenveld: daar voetbalt Swen en dat is ook zijn favoriete positie. Swen kan heel snel rennen maar wil graag trainen om hoge ballen te kunnen aannemen. Op de training doet Swen het liefst Lijn Dribbelen. Kevin Meijer is de favoriete speler van Swen bij het eerste, omdat hij zijn trainer is; hij wil ook met Kevin op de foto. Ajax is de favoriete betaalde club van Swen en daaruit is Klaas Jan Huntelaar zijn favoriete speler. Later wil Swen installatiemonteur worden en geen tuinman. Het liefst eet Swen taco’s, zeker geen zuurkool. Op TV kijkt hij graag naar Spider-Wick en hij luistert graag naar de muziek van Kensington. Swen doet geen andere sporten, maar zijn hobby’s zijn voetballen en Fortnite video gamen. Swen hoop dat hij alle 5 penalty’s gaat scoren.

Beau

Beau Maurice van der Kooi – is 8 jaar en 24 november wordt hij 9. De ouders van Beau zijn Pascal en Inge en Beau heeft één zus: Zoë. Beau zit op de Zwetteschool in groep 6A bij juf Margot, juf Brenda en meester Sjoerd-Jan. Het leuke aan voetbal vindt Beau het maken van diverse acties, scoren en dat voetbal een teamsport is. Hij voetbalt inmiddels alweer 4 jaar bij ONS Sneek, omdat het de leukste club van Nederland is. Beau speelt het liefst op de links- en rechtsbuiten positie; daar kan hij zijn acties maken, dribbelen en schieten met zijn linker en rechterbeen. Nog beter terug verdedigen om zijn team te helpen: daarop wil Beau trainen. Het liefst doet hij een partijtje, acties maken en dribbelen. Beau heeft 3 favorieten bij het eerste team van ONS: Jan Dommerholt, Genridge  Prijor en Yume Ramos. In het betaalde voetbal zijn dat er ook 3 favorieten: Lionel Messi, Hakim Ziyech en Soufiane Touzani. De favoriete voetbalclubs van Beau zijn Ajax en Manchester City. Later wil Beau profvoetballer worden en geen bakker. Hij lust het liefst boerenkool en mosselen vindt hij vies. Op Youtube kijkt Beau graag naar Free-style voetballers om vervolgens te proberen dat na te doen. Muziek van Postmalone en Hardwell hebben zijn voorkeur. Verder heeft Beau geen andere sporten: alleen lekker voetballen en soms gamen. Beau gaat voor 100{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab}: 5 uit 5!

Succes jongens – Gr. Bettina Groenia en Dirk Sijbesma

Delen