Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

H.J.Drost Penalty bokaal voorronde 26-03-2022

Zaterdagmiddag 26 maart 2022 wordt weer een voorronde gehouden in de strijd om de H.J.Drost Penalty bokaal.

De deelnemers stellen zich voor:

WAUTER BOUMA. Ik ben Wauter Bouma. Op 28 maart word ik 11 jaar. Mijn ouders heten Edwin en Monique. Ik heb een grote broer, Thim, en een klein broertje, Sjoerd. Ik zit in groep 7 van de Wetterwille. Ik heb een juf, Monica de Boer, en een meester, Reinder. Ik speel in JO11-1. Sipke is mijn reguliere trainer, en voor de keeperstraining zijn dat Sybren en Johan. Marco en Peter zijn mijn leiders. Ik voetbal bij ONS Sneek sinds de Champions. Ik ben de keeper voor mijn team. Ik vind leuk aan voetbal: de keeperstraining en ver schieten. Ik denk, dat ik al aardig kan keepen. Maar ik wil nog een betere keeper worden en nog verder en harder kunnen schieten. Op de training doe ik het liefst partijtjes en oefenen op het vallen bij de keeperstraining. Ik heb geen favoriete speler bij ONS Sneek-1 en in het betaalde voetbal. Mijn favoriete voetbalclub in het betaalde voetbal is Ajax. Ik wil later graag politieagent worden, of sportleraar, omdat ik sporten erg leuk vind. Je kunt mij wakker maken voor spaghetti en fruit; ik lust niet graag brood en zuurkool. Op tv kijk ik graag naar ‘Wie is de mol’, ‘Hunted’, politieseries, en ‘Lachen om Homevideo’s’. Mijn favoriete muziek is alles met een goede beat eronder, maar ook Kriskros Amsterdam, techno: eigenlijk alles wel. Ik doe alleen voetbal als sport, maar omdat we thuis schapen en lammetjes hebben vind ik het ook leuk om daarmee bezig te zijn. Maar ook gewoon buiten spelen (voetballen en trampoline) vind ik erg leuk. Hoeveel penalty’s ik raak ga schieten? 5 is teveel, 1 is te weinig, dus denk ik……..3!

LUCAS EFDÉ. Ik ben Lucas Efdé. Ik ben 10 jaar en ik ben weer jarig op 13 november. Mijn papa is Bert, mijn mama Natasja. En ik heb een zus, Jessica. Ik zit op school op de Bonnetop in groep 5D. Mijn meester is David. Ik speel in JO10-1. Mijn trainers zijn Bert en Jorn. Mijn leiders zijn Gerard en Arman. Ik voetbal nu 2 jaar bij ONS Sneek, omdat ik het niet leuk vond bij mijn vorige club, en na 1 training bij ONS dacht: dit is veel leuker. Ik speel linksvoor of links in het midden. Ik ren graag veel achter de bal aan.  Het leuke aan voetbal vind ik, dat je veel met je voeten doet en op een leuke manier je agressiviteit kwijt kunt. Ik kan op het voetbalveld heel hard schieten. Ik moet nog trainen op dribbelen en passen. Op de training doe ik het liefst partijtje. Mijn favoriete speler bij ONS Sneek-1 is Sybren Terlouw; mijn favoriete speler in het betaalde voetbal is Toornstra. Mijn favoriete betaalde clubs zijn Feijenoord en Barcelona. Ik wil later graag voetballer worden, en als dat niet lukt: achtbanentester. Ik wordt zeker geen chirurg. Wat eten betreft vind ik patat het lekkerst; en spruitjes lust ik niet. Op tv kijk ik graag naar ‘The Thundermans’. Echt favoriete muziek heb ik niet. Als je er maar op kunt dansen.Ik doe geen andere sporten. Mijn hobby’s zijn tekenen en knutselen. Ik ga 3 penalty’s scoren.

JURRE DE GROOT BOERSMA. Ik ben Jurre de Groot Boersma. Ik ben op 3 maart 11 jaar geworden. Mijn ouders zijn Remco en Judith de Groot Boersma. Mijn broer heet Marc. Ik zit op school op SBO De Wetterwille, in groep F. Mijn juf  is Aletta en mijn meester Reinder. Ik speel in JO-11-1. Mijn trainer is Sipke. Mijn leiders zijn Marco Vlap en Peter Hofman. Vanaf 6 jaar voetbal ik al bij ONS. Ik speel achterin als verdediger. Ik vind voetbal erg leuk, omdat ik daar erg blij van word. Ik kan al goed een vrije trap nemen. Ik moet nog trainen op goed de bal aannemen. Op de training doe ik het liefst partijtje. Ik heb geen favoriete speler bij ONS Sneek-1. Mijn favoriete speler in het  betaalde voetbal is Ronaldo, mijn favoriete betaalde club is SC Heerenveen. Wat ik later wil worden weet ik nog niet. Ik eet het liefst pizza; en boontjes vind ik niet lekker. Op tv kijk ik graag naar ‘Nickelodeon’. Wat muziek betreft houd ik wel van alles. Mijn hobby naast voetballen is freerunning. Ik ga veel penalty’s scoren. Maar hoeveel, dat weet ik niet.

 

 

 

LEON SPIJKSMA. Ik ben Leon Spijksma. Ik ben 10 jaar. Ik ben jarig op 28 januari. Mijn moeder heet Jil, mijn vader heet Sybrand. Ik heb een zusje, zij heet Ilse. Ik ga op school op de Zwetteschool, en ik zit in groep 6. Ik heb twee juffen: juf Janneke en juf Margo. Ik speel in JO10-1. Bjorn en Bert zijn mijn trainers, Gerard en Arman zijn mijn leiders. Ik speel nu 2 jaar bij ONS Sneek. Ik speel daar, omdat de sfeer goed is. Ik speel het líefste rechtsvoor en spits; ik spéél op de positie voorin het veld. Wat ik leuk vind aan voetbal: winnen, je zit in een team, scoren. Ik ben al goed in overspelen, scoren, een man uitspelen en winnen. Waar ik precies nog meer op moet trainen weet ik niet. Op de training doe ik het liefst partijtje en afronden op de goal. Een favoriete speler bij ONS Sneek-1 en in het betaalde voetbal heb ik niet. Mijn favoriete voetbalclub is ONS Sneek. Later wil ik een erg bekende voetballer worden en geen keeper. Patat, pizza, pannenkoeken en spinazie met ei eet ik graag; maar ik lust verder geen groenten. Op tv kijk ik graag naar Freek Vonk. Mijn favoriete muziek is ‘The nights’ van Avicii. Ik doe geen andere sporten. Mijn hobby’s zijn gamen en voetballen. Ik hoop alle 5 penalty’s raak te schieten.

 

Bettina Groenia en Jan van der Veen

Delen