Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Harm Jan Drost Penalty Bokaal 2017-2018

H.J. Drost Penalty bokaal seizoen 2017-2018,

In de rust van de thuiswedstrijden van het 1e elftal van ONS Sneek, worden er door 4 of 5 E -pupillen strafschoppen genomen op de reservekeeper van het 1e elftal.

De spelers/speelsters die dat het beste doen, gaan door naar de halve finales, die later in het seizoen worden gehouden. Uiteindelijk blijven er 8 jongens/meisjes over die aan het eind van het seizoen in een finaleronde strijden om de Penalty Bokaal 2017/2018.

Het is het de bedoeling dat aan deze wedstrijdrondes alle E -pupillen van ONS Sneek meedoen.

De deelnemers op zaterdag 21 oktober 2017 zijn onderstaande jongens:

danny

Danny van Delden – is 9 jaar en is dat 29 september jl. geworden. Danny is de zoon van Jacco en Miranda en Jayden is zijn tweelingbroer. Hij zit in groep 5 van de Gearin in Folsgare bij de juffen Grytsje, Ietsje en Iris. Dit is Danny’s tweede jaar bij ONS en hij voetbalt in het JO11-3 team (E3). De trainer van dat team is Sander van der Land, de leiders zijn Marco Lips en Miranda, de moeder van Danny. Het leukste aan voetbal vindt Danny de wedstrijden op de zaterdag. Een vaste positie in het team heeft hij niet. Hij speelt overal omdat je als speler zoveel mogelijk posities moet leren. Maar het liefst is Danny de spits. Keepen vindt hij ook erg leuk en hij is daar ook goed in. Verder vindt Danny het ook leuk om de bal te krijgen en dan ‘buitenom’ ze ver mogelijk naar voren te gaan en vervolgens een mooie voorzet te geven. Hij hoeft niet specifiek ergens op te trainen, maar van trainen wordt je altijd beter. Op de training doet Danny het liefst een partijtje. Juan Mata is zijn favoriete speler in het betaalde voetbal en zijn favoriete club is Manchester United. Wat Danny later wil worden weet hij nog niet, maar profvoetballer lijkt hem wel wat. Hij eet het liefst lasagne en patat. Danny lust absoluut geen spruitjes. Op TV is Nickelodeon zijn favoriete zender en Hardcore is zijn muziekkeuze. Zijn hobby’s zijn voetballen, spelen, en alles wat met dieren heeft te maken heeft vindt hij leuk. Danny hoopt 3 penalty’s te scoren.

quince

Quince van der Land – is ook 9 jaar en is jarig op 17 maart. De ouders van Quince zijn mama Janna en papa Sander en   zusje Djenda. Hij zit op de Zwetteschool in groep 6 bij juf Inez. Ook Quince zit in de JO11-3 en zit nu 1 1/2 jaar bij ONS Sneek. Vader Sander is de trainer van het team en Marco Lips en Miranda van der Wal zijn de leiders. Het leuke aan voetbal vindt Quince: scoren en winnen. Hij voetbalt het liefst in de spits, want hij kan goed scoren. Quince kan nog heel veel leren op de training, maar hij vindt een onderling partijtje altijd leuk. Yume Ramos is zijn favoriete speler bij ONS Sneek 1 en hij zou het liefst met iedereen van het eerste op de foto willen. Quince zijn favoriete voetbalclub is Ajax en zijn favoriete speler is Davey Klaasen. Later wil Quince graag profvoetballer worden. Hij eet graag een frikandel speciaal. Op TV kijk hij graag naar Enzoknol en de muziek van Boef Habiba heeft zijn voorkeur. Vissen, computeren en voetbal zijn de hobby’s van Quince. En hoeveel penalty’s hij gaat scoren is een verrassing!!!

sven

 Sven Tjepkema – is 9 jaar en is 15 december weer jarig. Sven is de zoon van vader Eelco en moeder Wilma en Sven heeft nog een zusje. Sven zit op de Wyken in groep 5a bij  juf Marian en juf Ineke. Sven voetbalt nu voor het tweede seizoen bij ONS Sneek, omdat het lekker dichtbij zijn huis is. Hij voetbalt in de JO9-1 waar Marcel Frankena de trainer is en Pascal van der Kooi de leider. Sven vindt alles wel leuk aan voetbal maar scoren vindt hij het leukst. Hij speelt meestal in de verdediging maar het liefst is hij ‘de keeper’. Sven is goed in verdedigen maar moet op de training bij Marcel nog wel gaan oefenen op techniek. Ook Sven doet dan het liefst een partijtje. Ajax is de favoriete voetbalclub van Sven en daaruit is Klaas Jan Huntelaar zijn favoriete speler. Een favoriete speler bij ONS 1 heeft Sven nog niet, hij vindt ze allemaal even goed. Later wil Sven profvoetballer worden net als iedereen. Wat hij niet wil worden is ballerina. Sven eet het liefst patat en hij lust geen augurk. Hij kijkt graag op TV naar Ninjago en houdt van de muziek van Chefs Special. Voetbal is zijn belangrijkste hobby; verder zwemt Sven bij Neptunia. En ook Sven weet nog niet hoeveel hij gaat scoren; we zien wel!!!

jayden (2)

Jayden van Delden – is 9 jaar en is dat 29 september jl. geworden. Jayden is de zoon van Jacco en Miranda en Danny is zijn tweelingbroertje. Hij zit in groep 5 van de Gearin in Folsgare bij de juffen Grytsje, Ietsje en Iris. Voor Jayden is het nu het tweede jaar bij ONS Sneek. Hij voetbalt in het JO11-3 team (E3), waar Sander van der Land de trainer is, de leiders zijn Marco Lips en Miranda de moeder van ook Jayden. Het maken van goals en voorzetten vindt Jayden het leukste aan voetbal. Binnen het team staat Jayden geregeld achterin, maar aanvallen vindt hij ook erg leuk. Jayden kan heel hard schoppen, dat is zijn specialiteit. Maar hij moet nog leren (trainen) om iets meer rust te nemen als hij aan de bal is. Ook Jayden doet het liefst een partijtje op de training. Manchester United is Jayden zijn favoriete voetbalclub en daaruit is Daley Blind zijn favoriete speler. Jayden wil wel bouwvakker worden, want hij mag graag dingen maken en bouwen en misschien ook wel voetballer, hij weet niet wat hij niet wil worden. Aardappelen vindt Jayden vies, maar patat vindt hij lekker! Jayden mag graag tekenfilms kijken en vindt Nederlandse muziek erg leuk. Zijn hobby’s zijn voetballen en zwemmen. Jayden gaat alle penalty’s scoren (dus keeper!).

Succes jongens!

 

Uitslag 1-ste voorronde van de H.J. Drost penalty bokaal seizoen 2017-2018

Zaterdag 7 oktober 2017.:

foto deelnemers PB 07102017

In de rust van de wedstrijd ONS Sneek tegen vv Spijkenisse waren er 4 jongens uit de E pupillen JO11-4 uitgenodigd om uit te maken,wie er door mocht gaan naar de volgende ronde van de H.J. Drost penalty bokaal. Dit waren (zie foto v.l.n.r.): Laxon Sellen, Lucas Otten,  keeper Eize Piter Douna, Coert Baanstra en Thijs van Tricht. Na een spannende serie moest ook er een beslissing volgen door het nemen van 1 extra penalty.  Lucas Otten benutte deze mogelijkheid en won deze eerste voorronde van de H.J. Drost Penalty Bokaal seizoen 2017-2018.

Gr. Bettina Groenia en Dirk Sijbesma

Delen