Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Harm Jan Drost Penalty Bokaal: 1e halve finale 2017-2018

H.J. Drost Penalty bokaal seizoen 2017-2018,

Het is zover, de halve finales van de Harm Jan Drost Penalty bokaal seizoen 2017-2018.

De deelnemers van de 1e halve finale zaterdag 21 april stellen zich aan u voor:

Nils van Delden winnaar voorronde 28 oktober 2017:

1 nils

Nils is 11 jaar en is jarig op 28 januari. De ouders zijn Johan van Delden en Karin Raadsveld en zijn zussen zijn Britt en Tess. Nils zit op de Vuurvlinder in groep 7B bij juf Bianca en juf Mirjam. Nils voetbalt al 5 jaar bij ONS Sneek omdat vader Johan en Opa er ook hebben gevoetbald. Nils zit in het E2 team waar Anco Uil de trainer is en waar Papa Johan en Ralf Lukkien de leiders zijn. Het leuke aan voetbal vindt Nils dat je hard mag schieten en dat zijn OPA soms met hem wil voetballen. Nils speelt het liefst in de spits maar in het team heeft hij geen vast plek. Hij is goed in trucjes doen met de bal maar moet op de training nog aandacht schenken aan zijn energie. Op de training doet Nils het liefst een toernooitje. Bij het eerste van ONS is Gustavo van der Veen zijn favoriete speler en hij zou eigenlijk met iedereen op de foto willen. Ajax is Nils zijn favoriete betaalde club en Lionel Messi zijn favoriete voetballer. Later wil Nils gaan werken op een ambulance of bij de geheime politie. Spruitjes lust Nils echt niet maar patat shoarma het liefst. Op TV kijkt Nils graag naar Studiosport en luistert graag naar de muziek van Boef en Lil’ Kleine. Verder speelt Nils graag met andere vrienden en speelt hij ook bij Advendo. Nils gaat 60{05940be14b0e3068ee5eed29b1ea40ab5eb6f15ec3cd6d03f2943436d3335eab} van de penalty’s scoren.

Lucas Otten – winnaar van de eerste voorronde 7 oktober 2017:

 2 lucas

Lucas is 9 jaar en jarig op 18 december. Hij is de zoon van Sietze en Tekla. Verder heeft Lucas 1 broer en 1 zus: Thomas voetbalt in ONS J015-2 en Laura zit op hockey. Lucas zit op de Zwetteschool in groep 6 bij de juffen Inez en Petra. Lucas speelt in wat het tegenwoordig heet de JO11-4 (was E4) waar Marcel Frankena, Kevin Meijer, Patrick en nog een paar de trainingen verzorgen. Annemieke en Chris zijn de leiders. Vooral de wedstrijden vindt Lucas leuk aan voetbal; het is dan vaak erg spannend. Dit wordt Lucas zijn vierde seizoen dat hij op voetbal zit en bij ONS omdat het een heel leuke en gezellige club is! Lucas speelt vaak links- of rechtsachter maar keepen vindt hij ook erg leuk. Hij is dan ook goed in keepen en verdedigen, maar moet nog meer trainen op hard schieten en nog sneller overspelen. Ook Lucas doet graag een partijtje op de training. Yume Ramos is zijn favoriete speler bij ONS en hij zou graag met Ale de Boer op de foto willen. Feyenoord is de favoriete club van Lucas en daaruit is Jens Toornstra zijn favoriete speler. Lucas wil later bij de politie en zeker wordt hij geen dokter. Hij eet het liefst pizza en hij lust absoluut geen prei. Studio Sport en Dance, Dance, dance zijn de favoriete tv-programma’s van Lucas. Naast voetbal doet Lucas ook nog aan tennis en verder speelt hij graag buiten en kijkt hij filmpjes op de I-pad als het slecht weer is. Lucas denkt er 2 penalty’s (vd 5) te gaan scoren.

Norah ten Brink – winnaar voorronde 9 december 2017:

 3 norah

Norah is 9 jaar en geboren op 29-08-2007. Haar vader is Harm, moeder Annemieke en ze heeft 2 zusjes: Rosalie en Lisa. Ze zit op de CBS de Vuurvlinder in groep 6 bij juf Sjoukje. Norah voetbalt al 3 jaar bij ONS, en bij ONS omdat haar moeder dit heeft uitgekozen. Het leuke aan voetbal is het spelen van wedstrijden en dat ze in een team met jongens speelt. Ze speelt in het JO11-4 team en heeft meerdere trainers; moeder Annemieke is de leider van het team. Norah speelt meestal rechtsachter, dit is ook haar lievelingspositie. Ze kan heel HARD rennen en daardoor de tegenstander goed storen. Op de training doet Norah graag een partijtje maar ze wil op de training haar techniek verbeteren. Een echte favoriete speler bij het eerste van ONS heeft ze niet, vorig jaar was ze ‘pupil van de week’ en toen waren de spelers allemaal heel aardig voor haar. Norah haar favoriete speler in het betaalde voetbal is Arjen Robben en SC Heerenveen is haar favoriete club. Later wil ze graag kapster worden maar zeker geen schoonmaakster. Het liefst eet ze taco’s en verder lust ze alles. Norah kijkt graag ‘Weet ik veel’ van Linda de Mol en ze luistert graag naar muziek van Taylor Swift.  Verder doet ze nog aan turnen en is ze het liefst creatief bezig of aan het tekenen. Ze hoopt 3 penalty’s te scoren.

Eise Lukkien – winnaar voorronde vrijdag 30 maart 2018:

4 eise

Eise is 11 jaar en is dit geworden op 16 april jl. De ouders van Eise zijn vader Ralf en moeder Astrid; verder heeft Eise 1 zus: Eva en 1 zusje: Renske. Eise zit in groep 7b van CBS De Vuurvlinder bij juf Mirjam en juf Bianca. Dit is alweer Eise zijn vijfde jaar dat hij voetbalt bij ONS Sneek want het is een goede club, het is heel dicht bij en mijn vrienden voetballen bij ONS. Het leuke aan voetbal vindt Eise de wedstrijden en de trucjes die je kunt doen + verdedigen. Eise voetbalt in het JO11-2 team waar Anco Uil de trainer is en waar vader Ralf met Johan van Delden de leiders zijn. Eise speelt meestal in de verdediging maar het liefst staat hij op de midden-midden en verdediging. Hij is goed in ‘afpakken en snel omgaan met de bal’ en hij wil graag trainen op mooie acties maken. Het liefst doet Eise een partijtje of ‘de sloot’ op de training. Curty Gonzales is Eise zijn favoriete speler bij ONS Sneek 1. Met Curty Gonzales wil hij dan ook graag een keer op de foto. Barcelona is zijn favoriete club en daaruit is Messi zijn favoriete speler. Eise wil later piloot worden en absoluut geen baas van een school. Hij eet het liefst burrito’s en zeker geen zuurkool. Eise kijkt op TV graag naar de Luizenmoeder en luistert graag naar jazzmuziek. Naast voetbal bespeelt Eise een saxofoon, verder leest hij graag. Eise gaat zeker voor 3 rake penalty’s.

Tim de Vries – winnaar voorronde vrijdag 10 maart 2018:

5 tim

Tim is op 23 februari jl. 11 jaar geworden. De ouders van Tim zijn Errit en Nicole. Verder heeft Tim nog een zusje dat Tess heet. Tim zit op de Vuurvlinder in groep 7B bij 2 juffen: juf Mirjam en juf Bianca. Tim speelt inmiddels 5 jaar bij ONS Sneek. Hij vindt het een leuke sport om naar te kijken en ook om zelf te doen. Tim speelt in het jongens onder de 11-2 team waar Anco Uil de trainer is. De leiders zijn Johan van Delden en Ralf Lukkien. Tim speelt meestal in de voorhoede en dit is ook zijn favoriete positie. Want Tim kan goed scoren. Hij wil nog wel trainen op het aangaan van de duels. Op de training doet Tim het liefst de onderlinge partijtjes. Curty Gonzales is Tim zijn favoriete speler bij het eerste en hij zou ook graag met een keer samen met Curty op de foto willen. SC Heerenveen is Tim zijn de favoriete voetbalclub en Lionel Messi zijn favoriete speler. Later wil Tim prof-voetballer worden en als dat niet lukt: kok. Het liefst eet Tim spaghetti bolognese en hij houdt absoluut niet van champignons. Op TV kijkt Tim graag naar Ziggo Sport en hij luistert graag naar de Tsunami van DVBBS & Borgeous. Tim zit nu ook op schaatsen en verder drumt hij graag. Tim hoopt 4 penalty’s te gaan scoren!

 

Uitslag laatste voorronde van de H.J. Drost penalty bokaal seizoen 2017-2018

zaterdag 7 april 2018:

In de rust van de wedstrijd ONS Sneek 1 tegen ASWH 1 waren er drie spelers en één speelster uit de E pupillen JO11 en MO11 uitgenodigd.

IMG_6116

Het waren deze keer (zie foto v.l.n.r.):  Nando van der Heide, Daniël Bosma, keeper Volken Huisman, Justin van der Werf en Shirley de Vink.

Na de spannende serie was het uiteindelijk Justin van der Werf die 1 penalty meer had gescoord dan de andere deelnemers.

Hij gaat door naar de halve finale van de H.J. Drost penalty bokaal.

 

Bedankt voor jullie inzet, en de halve finalisten: succes!.

Gr. Bettina Groenia en Dirk Sijbesma

 

Delen