Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Harm Jan Drost Penalty Bokaal 2017-2018

H.J. Drost Penalty Bokaal seizoen 2017-2018,

En dan is het zover: de halve finales van de Harm Jan Drost Penalty Bokaal seizoen 2017-2018.

De deelnemers aan de 2e halve finale op zaterdag 5 mei stellen zich aan u voor:

roelof (1)

Roelof Bergsma winnaar voorronde 25 november 2017.

Roelof is 10 jaar en is op 17 juni a.s. weer jarig. De vader van Roelof is Melis en zijn moeder Jeltsje. Roelof heeft nog een broer: Simon. Roelof zit in groep 7 van De Bonkelder te Witmarsum bij juf Oktjen. Dit is Roelof zijn tweede seizoen bij ONS Sneek. Bij ONS, omdat het niveau veel hoger ligt dan bij S.V. Mulier. Roelof speelt in het JO11-1 team waar Kevin Meijer, Rudolf Klein Wassink en vader Melis de leiders zijn. Kevin verzorgt ook de trainingen. Roelof vindt alles leuk aan het voetbalspelletje. In het JO11-1 team staat Roelof op de mid-mid of links middenpositie. Hij is goed in dribbelen, passen en schieten. Verder is Roelof fysiek sterk. Het rechterbeen kan nog wel wat trainingen gebruiken. Het liefst doet Roelof een partijtje op de training. Yumé Ramos is Roelof zijn favoriete speler bij het eerste en hij zou ook graag met Yumé op de foto willen. Ajax Amsterdam is zijn favoriete voetbalclub en daaruit is Klaas-Jan Huntelaar zijn favoriete speler. Later wil Roelof graag profvoetballer worden en zeker niet metselaar. Patat is Roelof zijn lievelingseten en rode bieten lust hij niet! Op TV kijkt hij graag naar Fox Sport en Roelof luistert graag naar muziek van Michael Jackson. FiFa spelen en Fortnite zijn naast voetbal de hobby’s van Roelof. Hij gaat voor 4 rake penalty’s.

 quince (1)

Quince van der Land winnaar voorronde 21 oktober 2017.

Quince is ook 10 jaar en is dit geworden op 17 maart jl. De ouders van Quince zijn mama Janna en papa Sander en verder heeft Quince een zusje: Djenda. Hij zit op de Zwetteschool in groep 6 bij juf Inez. Quince zit in het JO11-3 team en voetbalt nu 1 ½ jaar bij ONS Sneek. Vader Sander is de trainer van het team waar Marco Lips en Miranda van der Wal de de leiders zijn. Het leuke aan voetbal vindt Quince het scoren en natuurlijk het winnen. Hij voetbalt het liefst in de spits want hij kan goed scoren. Quince kan nog heel veel leren op de training, maar hij vindt een onderling partijtje altijd leuk. Yume Ramos is ook zíjn favoriete speler bij ONS Sneek 1 en hij zou het liefst met iedereen van het eerste op de foto willen. Quince zijn favoriete voetbalclub is Ajax en zijn favoriete speler is Davey Klaasen. Later wil Quince graag profvoetballer worden. Hij eet graag een frikandel speciaal. Op TV kijk hij graag naar Enzoknol en de muziek van Boef Habiba heeft zijn voorkeur. Vissen, computeren en voetbal zijn de hobby’s van Quince. En hoeveel penalty’s hij gaat scoren is een verrassing!!!

 nick

Nick Draaisma – winnaar voorronde 24 februari 2018.

Nick is 9 jaar en is jarig op 23 juni 2018. Nick woont bij zijn opa en oma en verder heeft Nick een zus: Selena en een broer: Calvin. Nick zit in Drachten op school: De Skelp, bij meester Jan. Dit is Nick zijn eerste seizoen bij ONS Sneek omdat de trainingsstructuur hier goed verzorgd is. Het leuke aan voetbal vindt Nick het vele scoren en dan het liefst met een zware bal. Die van de “E”tjes vindt hij te licht. Hij speelt in het JO11-3 team waar Marco Lips de training verzorgt en waar Marco samen met Miranda van der Wal de leider is. In het JO11-3 team staat Nick in de ‘spits’ want hij is goed in scoren!!! Hij wil/moet nog wel meer gaan trainen op het nemen van penalty’s. Op de training doet Nick het liefst een partijtje. Hij heeft geen favoriete speler bij het eerste maar zou graag met zijn voorbeeld, spits Yume Ramos, op de foto willen. Ajax is Nick zijn favoriete club. Ronaldo en Messi zijn Nick zijn favoriete voetballers. Later wil Nick profvoetballer worden en zeker geen vuilnisman. Hij lust en eet graag patat met een frikandel, en zeker geen tomaten. Op TV kijkt Nick graag naar Pokémon en hij luistert graag naar Top 40 muziek. Naast voetbal mag Nick graag vissen. Lego en Pokémonplaatjes verzamelen zijn zijn hobby’s. Hij weet niet hoeveel penalty’s hij gaat scoren. Vaak schiet hij over omdat de bal zo ‘licht’ is. Maar hij probeert het en gaat voor 5 rake penalty’s.

justin (1)

Justin van der Werf – winnaar van de laatste voorronde 7 april 2018.

Justin is 11 jaar geworden op 27 februari jl. Justin is de zoon van vader Bram en moeder Mara. Verder heeft Justin nog een zus: Amse. Justin zit in groep 7 van de Thomas van Aquinoschool bij meester Wolter. Dit is alweer het 5e jaar van Justin bij ONS Sneek. ‘Lekker dicht bij huis’. Justin voetbalt in de JO11-2 waar Anco Uil de trainer is en waar Ralf Lukkien en Johan van Delden de leiders van het team zijn. Het leuke aan voetbal vindt Justin het spelletje op zich en het winnen van dat spelletje. Hij is goed in het bewaren van overzicht, de afstandsschoten en het passen. Daarom staat hij ook het liefst in de verdediging en soms op het middenveld. Justin vindt dat hij nog meer moet trainen op ‘op snelheid de bal aannemen’. Op de training doet Justin het liefst op de goal schieten. Yume Ramos is ook zíjn favoriete speler bij ONS Sneek. En Ajax is Justin zijn favoriete club met daaruit Lasse Schöne als zijn favoriete speler. Wat Justin later wil worden weet hij nu nog niet. Het liefst eet hij Raspatat en zeker geen spruitjes. Justin kijkt vaak naar Ziggo Sport, en hij luistert graag naar Hardcore muziek. Gamen (FIFA) en voetbal zijn de belangrijkste hobby’s van Justin en hij gaat deze middag 4 penalty’s scoren.

Succes voor de deelnemers!

Uitslag van de 1e halve finale van de H.J. Drost Penalty Bokaal seizoen 2017-2018, zaterdag 21 april 2018:

IMG_6784

In de rust van de wedstrijd ONS Sneek tegen Harkemase Boys was de eerste halve finale. In die 1ste  halve finale streden uit de JO11 (zie foto v.l.n.r.): Norah ten Brink, Eise Lukkien, Tim de Vries, Nils van Delden en Lucas Otten. De spanning was voelbaar in deze eerste halve finale of het was keeper Volken Huisman die steeds goed opgesteld stond…. Mede daarom werd het een spannende serie, uiteindelijk waren het Lucas Otten, Norah ten Brink en Tim de Vries die zich hebben geplaatst voor de finale van de H.J. Drost Penalty Bokaal op 19 mei as.

Bedankt voor jullie inzet.

Gr. Bettina Groenia en Dirk Sijbesma

 

Delen