Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Harm Jan Drost Penalty Bokaal 2017/2018

H.J. Drost Penalty bokaal seizoen 2017-2018,

IT GIET OAN – IT SIL HEVE- IT GIET OAN – IT SIL HEVE

image002

En dan is het zover, de finale van de Harm Jan Drost Penalty bokaal seizoen 2017-2018.

De deelnemers aan de finale op zaterdag 19 mei 2018 zijn:

Nick Draaisma

nick (1)

Nick is 9 jaar en is jarig op 23 juni 2018. Nick woont bij zijn opa en oma en verder heeft Nick een zus: Selena en een broer: Calvin. Nick zit in Drachten op school: op De Skelp, bij meester Jan. Dit is Nick zijn eerste seizoen bij ONS Sneek omdat de trainingsstructuur hier goed verzorgd is. Het leuke aan voetbal vindt Nick het vele scoren en dan het liefst met een ZWARE BAL. Die van de “E”tjes vindt hij te licht. Hij speelt in het JO11-3 team waar Marco Lips de training verzorgt en waar Marco en Miranda van der Wal de leiders zijn. In het JO11-3 team staat Nick in de ‘spits’ want hij is goed in scoren!!! Hij wil/moet nog wel meer gaan trainen op het nemen van penalty’s. Op de training doet Nick het liefst een partijtje. Hij heeft geen favoriete speler bij het eerste maar zou graag met zijn voorbeeld, spits Yume Ramos, op de foto willen. Ajax is Nick zijn favoriete club. Ronaldo en Messi zijn Nick zijn favoriete voetballers. Later wil Nick profvoetballer worden en zeker geen vuilnisman. Hij lust en eet graag patat met een frikandel, en zeker geen tomaten. Op TV kijkt Nick graag naar Pokémon en luistert hij naar Top 40 muziek. Naast voetbal mag Nick graag vissen. Lego en Pokémonplaatjes verzamelen zijn zijn hobby’s. Hij weet niet hoeveel penalty’s hij gaat scoren. Vaak schiet hij over omdat de bal zo ‘licht’ is. Maar hij gaat voor 5 rake penalty’s.

Justin van der Werf

justin (1)

Justin is 11 jaar geworden op 27 februari jl. Justin is de zoon van vader Bram en moeder Mara. Verder heeft Justin nog een zus: Amse. Justin zit in groep 7 van de Thomas van Aquinoschool bij meester Wolter. Dit is alweer het 5e jaar van Justin bij ONS Sneek: ‘lekker dicht bij huis’. Justin voetbalt in de JO11-2 waar Anco Uil de trainer is en waar Ralf Lukkien en Johan van Delden de leiders van het team zijn. Het leuke aan voetbal vindt Justin het spelletje op zich en het winnen van dat spelletje. Hij is goed in het bewaren van overzicht, de afstand schoten en het passen. Daarom staat hij ook het liefst in de verdediging en soms op het middenveld. Justin vindt dat hij nog meer moet trainen op ‘snelheid de bal aannemen’. Op de training doet Justin het liefst op de goal schieten. Yume Ramos is zijn favoriete speler bij ONS Sneek. En Ajax is Justin zijn favoriete club met daaruit Lasse Schöne als zijn favoriete speler. Wat Justin later wil worden weet hij nu nog niet. Het liefst eet hij Ras-patat en zeker geen spruitjes. Justin kijkt vaak naar Ziggo Sport, en hij luistert graag naar Hardcore muziek. Gamen (FIFA) en voetbal zijn de belangrijkste hobby’s van Justin en hij gaat voor 4 penalty’s te scoren.

Norah ten Brink

norah (2)

Norah is 10 jaar en geboren op 29-08-2007. Haar vader is Harm ten Brink en moeder Annemieke ten Brink-Faber. Ze heeft 2 zusjes: Rosalie en Lisa. Norah zit op de CBS Op ’e Hichte in Scharnegoutum in groep 7. Norah voetbalt al 4 jaar bij ONS, en bij ONS omdat haar moeder dit heeft uitgekozen. Het leuke aan voetbal is het spelen van wedstrijden en dat ze in een team met jongens speelt. Ze speelt in het JO11-4 team en heeft meerdere trainers; moeder Annemieke en Chris Baanstra zijn de leiders van het team. Norah speelt meestal rechtsachter, dit is ook haar lievelingspositie. Ze kan net als Yoran (uit het JO11-4 team) heel hard rennen en daardoor het de tegenstander goed lastig maken. Op de training doet Norah graag een partijtje maar ze wil op de training haar techniek verbeteren. De favoriete speler bij het eerste van ONS is Michael Lanting. En met Michael Lanting zou ze graag op de foto willen. Norah haar favoriete speler in het betaalde voetbal is Arjen Robben en SC Heerenveen is haar favoriete club. Later wil ze graag ontwerpster worden en nooit hockeyster. Het liefst eet ze Taco’s en er is geen eten wat ze niet lust. Norah kijkt graag naar de ‘Voice of Holland’ en ze vindt heel veel verschillende muzieksoorten mooi.  Naast voetbal doet ze nog aan turnen. Ze hoopt 4 penalty’s te scoren in de finale.

Tim de Vries

tim (3)

Tim is op 23 februari jl. 11 jaar geworden. De ouders van Tim zijn Errit en Nicole. Verder heeft Tim nog een zusje dat Tess heet. Tim zit op de Vuurvlinder in groep 7B bij 2 juffen: juf Mirjam en juf Bianca. Tim speelt inmiddels 5 jaar bij ONS Sneek. Hij vindt het een leuke sport om naar te kijken en ook om zelf te doen. Tim speelt in het jongens onder de 11-2 team waar Anco Uil de trainer is. De leiders zijn Johan van Delden en Ralf Lukkien. Tim speelt meestal in de voorhoede en dit is ook zijn favoriete positie. Want Tim kan goed scoren. Maar hij wil nog wel trainen op het aangaan van de duels. Op de training doet Tim het liefst de onderlinge partijtjes. Curty Gonzales is Tim zijn favoriete speler bij het eerste en hij zou ook graag een keer samen met Curty op de foto willen. SC Heerenveen is Tim zijn de favoriete voetbalclub en Lionel Messi zijn favoriete speler. Later wil Tim profvoetballer worden en als dat niet lukt kok. Het liefst eet Tim Spaghetti Bolognese en houdt absoluut niet van champignons. Op TV kijkt Tim graag naar Ziggo Sport en luistert graag naar de Tsunami van DVBBS & Borgeous. Tim zit nu ook op schaatsen en verder drumt hij ook graag. Tim hoopt 4 penalty’s te gaan scoren!

Lucas Otten

lucas (1)

Lucas is 9 jaar en jarig op 18 december. Hij is de zoon van Sietze en Tekla. Verder heeft Lucas 1 broer en 1 zus: Thomas voetbalt in ONS J015-2 en Laura zit op hockey. Lucas zit op de Zwetteschool in groep 6 bij de juffen Inez en Petra. Ook Lucas speelt in wat tegenwoordig heet de JO11-4 (was E4) waar Marcel Frankena, Kevin Meijer, Patrick en nog een paar de trainingen verzorgen. Annemieke en Chris zijn de leiders. Vooral de wedstrijden vindt Lucas leuk aan voetbal; het is dan vaak erg spannend. Dit wordt Lucas zijn vierde seizoen dat hij op voetbal zit, en bij ONS omdat het een hele leuke en gezellige club is! Lucas speelt vaak links- of rechtsachter maar keepen vindt hij ook erg leuk. Hij is dan ook goed in keepen en verdedigen, maar moet nog meer trainen op hard schieten en nog sneller overspelen. Ook Lucas doet graag een partijtje op de training. Yume Ramos is zijn favoriete speler bij ONS en hij zou graag met Ale de Boer op de foto willen. Feyenoord is de favoriete club van Lucas en daaruit is Jens Toornstra zijn favoriete speler. Lucas wil later bij de politie en zeker wordt hij geen dokter. Hij eet het liefst pizza en hij lust absoluut geen prei. Studio Sport en Dance, Dance, dance zijn de favoriete tv-programma’s van Lucas. Naast voetbal doet Lucas ook nog aan tennis en verder speelt hij graag buiten en kijkt hij graag filmpjes op de ipad als het slecht weer is. Lucas denkt 2 penalty’s te gaan scoren.

Succes!

Uitslag van de 2de halve finale van de H.J. Drost penalty bokaal seizoen 2017-2018 zaterdag 5 mei 2018:

In de rust van de wedstrijd ONS Sneek tegen DVS’33 Ermelo was het dan de tweede halve finale.

PB 5-5-2018

In de 2de  halve finale streden uit de JO11 (zie foto v.l.n.r.): Nick Draaisma, Roelof Bergsma, Justin van der Werf en Quince van der Land. Ook nu was de spanning voelbaar deze tweede halve finale. Keeper Volken Huisman stond steeds goed opgesteld …. Het waren uiteindelijk Justin van der Werf en Nick Draaisma die zich hebben geplaatst voor de finale van de H.J. Drost Penalty Bokaal.

Bedankt voor jullie inzet.

Gr. Bettina Groenia en Dirk Sijbesma

Delen