Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Harm Jan Drost Penalty Bokaal 2e halve finale

De 2de halve finale van de H.J. Drost Penalty Bokaal seizoen 2016-2017,

Het is zo ver: de 2e Halve Finale. Na loting zijn het de onderstaande E-pupillen die in de rust van de thuiswedstrijd ONS Boso Sneek – DVS’33 Ermelo strijden om 2 finale plaatsen. De deelnemers stellen zich aan u voor:

Stefano Hansel Stefano Hänsel – hij is 10 jaar en is op 6 juli  jarig. Stefano voetbalt in JO-11-4 (het E4 team) van ONS Boso Sneek. Stefano zit in groep 6 op de Master Sperkhemschool. Zijn leidster is Annemiek ten Brink. Stefano speelt als verdediger op de linksachter positie. Hij zit nu bijna 2 jaar bij ONS Boso Sneek omdat hij voetbal leuk vindt. Op de training heeft hij veel lol en vindt alles leuk. Hij vindt zichzelf de beste voetballer uit het team, andere hobby’s van Stefano zijn skeeleren en ook gaat hij graag buiten spelen en met vrienden gamen. Het liefste eet Stefano lasagne. Later wil Stefano DJ worden of profvoetballer. Hij heeft veel geoefend voor deze halve finale en gaat dan ook zoveel mogelijk penalty’s raakschieten, maar ja dat hangt af van hoe goed keeper Volken is…

Thyrsa GroeniaThyrsa Groenia – is 11 jaar en is dat op 31 maart jl. geworden. Fred en Bettina zijn de ouders van Thyrsa. Jesper is haar oudere broer. Thyrsa zit op de CBS de Vuurvlinder in groep 7A bij meester Durk en juf Margriet. Dit is Thyrsa haar derde voetbalseizoen bij ONS Boso Sneek. Ze is de keeper van het MO11-1 team en doet dit ook het allerliefst. Gerrit en Anco Uil zijn de trainers van het MO11-1 team waar Pieter Visser en Rene Koole de leiders zijn. Het MO11-1 team doet het goed in de competitie: de meiden staan in de top 3. Thyrsa vindt Esther de beste voetbalster van het team omdat ze altijd zo dicht bij de goal komt. Hobby’s van Thyrsa zijn knutselen, schilderen en keyboard spelen. Het liefst eet ze pizza of lasagne. Later wil Thyrsa graag kok worden, zeker niet achter een vuilniswagen lopen. Met Curty, Yumé en met Richard Strijker zou ze wel op de foto willen. SC Heerenveen is Thyrsa haar favoriete voetbalclub en daaruit is het voetballer Doke Schmidt die ze graag een keer wil ontmoeten. Ook Thyrsa heeft veel geoefend voor deze halve finale en hoopt dat net als in haar voorronde Bas van Wegen de keeper is. Ze heeft geen flauw idee hoeveel penalty’s ze gaat scoren, maar hoopt op 4…….

Jelte PriemJelte Priem – is 11 jaar en is dat geworden op 22 januari jl. De ouders van Jelte zijn vader Marcel Priem en moeder Hiltsje Priem en Ine is Jelte zijn zusje. Jelte zit op De Bron in Bolsward in groep 7A bij juf Bodewitz. Jelte voetbalt nu in zijn 3e jaar bij ONS. Hij is begonnen bij RES in Bolsward maar hij wilde heel graag bij ONS spelen omdat zijn vader ook altijd bij ONS heeft gevoetbald. Jelte speelde voor de winterstop bij het JO11-1 team maar voetbalt nu in het JO13-1 waar Wibrand Koster en Kevin Meijer de trainers zijn. Rinnie Kroontje is de leider van dit team. Jelte speelt op het middenveld als verdedigende of aanvallende middenvelder. Hij is goed in passen en slidings maken. Trainen met/op zijn linkerbeen is wat Jelte graag wil maar hij doet het liefst een partijtje op de training. Yumé Ramos en Curty Gonzales zijn de favoriete spelers van Jelte bij ONS. Paul Pogba is dat in het betaalde voetbal waar SC Heerenveen de favoriete voetbalclub is van Jelte. Later wil Jelte graag profvoetballer worden en als dat niet lukt: ‘meester’. Hij wil zeker geen verpleger worden. Jelte lust graag patat maar absoluut geen pannenkoeken. Ook Jelte doet niets liever dat VOETBAL. Verder vindt hij darten en gamen ook wel leuk. Jelte hoopt ook alle penalty’s te gaan scoren.

Seth SchuilSeth Schuil – is ook 11 jaar en is jarig geweest op 30 januari jl. Seth is de zoon van Jos Schuil en Nynke de Boer en zit op de Simon Havinga school in groep 7 bij juf Jantinne. Seth is in de winterstop overgegaan van JO11-2 naar de JO11-1 en heeft nu Kevin Meijer als trainer. De leiders van het JO11-1 team zijn Rudolf Klein Wassink en Melis Bergsma. Op de training doet Seth het liefst positie spel en afronden op de goal. Meestal staat Seth in de verdediging, ook wel op het middenveld. Het team staat op de 5e plaats in de competitie met 12 ploegen. Seth zijn beste pot voetbal was tegen Velocitas 1897 JO11-1 (0-5 winst). Seth vindt Jesse de Vries de beste voetballer uit het team, hij is een sterke en snelle voetballer. Naast voetbal mag Seth ook graag wake boarden en eet het liefst pannenkoeken. Later wil hij profvoetballer worden en beslist geen putjesschepper. Met Yumé Ramos zou Seth graag op de foto willen; Seth vindt hem een goede spits. Seth zijn favoriete voetbalclub is Cambuur en Neymar Jr. is zijn favoriete speler. Seth heeft juist niet veel geoefend voor deze halve finale en denkt dat hij wanneer Bas van Wegen de keeper is, hij 4 penalty’s raak schiet.

Tim de VriesTim de Vries – is 10 jaar geworden op 23 februari jl. De ouders van Tim zijn Errit en Nicole en zijn zus heet Tess. Ook Tim zit op de CBS de Vuurvlinder in groep 6B bij juf Trienke en juf Annie. Tim speelt net als Stefano in het JO11-4 team en heeft meerdere trainers: Marcel, Joep en Stefan; leider is Annemieke ten Brink. Tim speelt op de rechts voor positie en is goed in ‘de schaar’, ‘de dubbele schaar’ en hij heeft een hard schot. Het liefst doet hij een partijtje op de training. Op dit moment staat het JO11-4 team op de 6e plaats, maar heeft wel aansluiting met de andere clubs uit de competitie. Andere hobby’s van Tim zijn buiten spelen, met de lego spelen en veel voetbal kijken. Hij eet het liefst boerenkool met worst. Het liefste wil Tim profvoetballer worden en als dat niet lukt wil hij kok of banketbakker worden, zeker geen tandarts. Tim zijn favoriete speler bij ONS Boso Sneek is Danny Kampstra en daarmee zou hij graag op de foto willen. SC Heerenveen is zijn favoriete voetbalclub. Tim zou graag Pierre-Emerick Aubameyang van Borussia Dortmund willen ontmoeten.  Ook voor deze halve finale heeft Tim al veel geoefend samen met zijn papa. Tim denkt dat Volken Huisman deze halve finale op de goal zal staan en hoopt 4 penalty’s raak te schieten….

 

Uitslag van de 1ste halve H.J. Drost Penalty Bokaal seizoen 2016-2017 zaterdag 8 april 2017 :

In de rust van de wedstrijd ONS Boso Sneek tegen IJsselmeervogels was de eerste halve finale. Na de laatste voorronde werd er geloot wie in de eerste- of tweede halve finale moesten gaan strijden.  Voor de 1ste  halve finale waren uitgenodigd uit de JO11 (zie foto v.l.n.r.): Devin van der Meer, Justin van der Werf,  keeper Pier Sikma, Roelof Bergsma. Jesse Kluiwstra en Ricardo Bosgraaf. De spanning was voelbaar deze eerste halve finale of was het keeper Pier Sikma die steeds goed opgesteld stond…. Mede daarom was het een spannende serie, uiteindelijk waren het Devin van der Meer en Justin van der Werf die zich hebben geplaatst voor de finale van de H.J. Drost Penalty Bokaal op 6 mei as.

pb 8 april 2017

Bedankt voor jullie inzet.

Gr. Bettina Groenia en Dirk Sijbesma

 

Delen