Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Harm Jan Drost Penalty Bokaal

H.J. Drost Penalty bokaal seizoen 2017-2018

Een nieuw seizoen “H.J. Drost Penaltybokaal” met nieuwe kansen. Voor degenen die het nog niet kennen, even een korte uitleg:  in de rust van de thuiswedstrijden van het 1e elftal van ONS Sneek, worden er door 4 of 5 E -pupillen strafschoppen genomen op de reservekeeper van het 1e elftal. De spelers/speelsters die dat het beste doen gaan door naar de halve finales die later in het seizoen worden gehouden. Uiteindelijk blijven er 8 jongens/meisjes over die aan het eind van het seizoen in een finaleronde strijden om de Penalty Bokaal 2017/2018.

Het is het de bedoeling dat aan deze wedstrijdrondes alle E -pupillen van ONS Sneek meedoen. De deelnemers op zaterdag 7 oktober zijn onderstaande jongens:

Sem (2)

Sem Paauw – is 9 jaar en is weer jarig op 18 januari 2018.

Coert

Coert Baanstra – is 9 jaar en wordt 5 februari een 10 -er. Coert is de zoon van Margriet en Chris. Jensen is zijn broer en is 14- en zus Ilse is 11 jaar. Hij zit in groep 6 van de Johannes Post School bij Fenna Zeinstra en Marcella IJpma. Dit is alweer Coert zijn vijfde jaar bij ONS. Hij is begonnen bij de Champions. Coert speelt nu in de JO11-4 (voorheen E4). De leiders zijn Annemieke (moeder van Norah) en heit Chris. Vaak verzorgt Anco Uil de trainingen en ze doen dan circuit training. Coert vindt aan voetbal leuk: het spelen van de wedstrijden en het plezier maken als team. In zijn team speelt Coert linksachter en wil graag iets meer naar voren voetballen. Hij is goed in “de bal afpakken” en spelen naar de vrije man, maar moet nog trainen op goed richten.  Op de training doet Coert het liefst een partijtje. Curty Gonzales is zijn favoriete speler bij ONS 1, vooral na de goal tegen FC Twente. Met Yume Ramos zou hij graag op de foto willen. De favoriete speler uit het buitenland is Ronaldo en Paris Saint Germain is zijn favoriete team. Wat Coert later wil worden weet hij nog niet maar zeker geen politieman of brandweerman. Hij eet het liefst pannenkoeken, spinazie a la crème vindt hij echt vies. Op TV is Nickelodeon zijn favoriete zender en de muziek van Lil’ Kleine. Verder doet Coert nog aan kaatsen (dit seizoen heeft hij 2 kransen gewonnen) en mag hij graag buiten spelen. Coert hoopt 3 van de 5 penalty’s te scoren.

Laxon

Laxon Sellen – is 9 jaar en is dat geworden op 13 juli jl. De ouders van Laxon zijn Rajah en Sara. Broer / zuster zijn Laxy en Sajana. Hij zit op de Zwetteschool in groep 6 bij juf Petra en juf Inesz. Ook Lexon zit in de JO11-4 en speelt nu 1 jaar en 4 maanden bij ONS Sneek. De trainers van het team zijn Anco en Tristan. Chris Baanstra is de leider van het team. Het leuke aan voetbal vindt Laxon: lol maken en scoren. Hij voetbalt het liefst in de voorhoede maar kan goed verdedigen. Op de training wil Laxon meer aandacht hebben voor het passen en aannemen, maar doet dan het liefst scoren. Uit zijn team zijn Coert en Sem Pauw de favoriete spelers. Zijn favoriete buitenlandse voetbalclub is Barcelona en daaruit is Messi zijn favoriete speler. Later wil Laxon graag (prof)voetballer worden. Laxon zijn lekkerste eten is pizza. Hij kijkt op TV graag naar Tundermans en de muziek van Michael Jackson heeft zijn voorkeur. Voetbal is de grootste hobby van Laxon. En hoeveel penalty’s hij gaat scoren is een verrassing!!!

Thijs

Thijs van Tricht – is ook 9 jaar en is dat net geworden: 3 oktober jl. Thijs is de zoon van Jaap en Marianne en heeft 2 broers: Ruben en Daan. Thijs zit op de Simon Havinga School in groep 5 bij de de juffen Lia en Tjittie.  Chris Baanstra en Annemieke Brink zijn de leiders van het JO11-4 team. Thijs zit sinds afgelopen juni op voetbal bij ONS Sneek en vindt de wedstrijden en lekker hard knallen leuk aan voetbal. Het liefst speelt Thijs in de spits, of links of rechts, dat maakt hem niet uit. Zijn specialiteit is: hard rennen, maar hij wil hierbij nog de trucjes leren. Verder wil hij aan een betere conditie werken op de training. Hier doet hij het liefst een partijtje. Een favoriete speler bij ONS 1 heeft Thijs niet, hij vindt ze allemaal even goed. Thijs zijn de favoriete voetbalclub is Barcelona. Later wil Thijs wel een acteur worden, maar zeker geen wedstrijdzwemmer. Hij eet graag pizza en hij vindt spruitjes vies. Thijs kijkt graag op TV naar voetbal en ook naar grappige films. Hij houdt van muziek waar veel bas in voor komt. Voetbal is zijn grootste hobby.  Thijs scoort sowieso 2 penalty’s deze middag.

Lucas

Lucas Otten – is 8 jaar en jarig op 18 december a.s. Hij is de zoon van Sietze en Tekla. Verder heeft Lucas 1 broer en 1 zus: Thomas voetbalt in ONS J015-2 en Laura zit op hockey. Lucas zit op de Zwetteschool in groep 6 bij de juffen Inez en Petra. Ook Lucas speelt in wat tegenwoordig heet de JO11-4 (was E4) waar Marcel Frankena, Kevin Meijer, Patrick en nog een paar de trainingen verzorgen. Annemieke en Chris zijn de leiders. Vooral de wedstrijden vindt Lucas leuk aan voetbal; het is dan vaak erg spannend. Dit wordt Lucas zijn vierde seizoen dat hij op voetbal zit; en bij ONS: omdat het een hele leuke en gezellige club is! Lucas speelt vaak links- of rechtsachter maar keepen vindt hij ook erg leuk. Hij is dan ook goed in keepen en verdedigen, maar moet nog meer trainen op hard schieten en nog sneller overspelen. Ook Lucas doet graag een partijtje op de training. Yume Ramos is zijn favoriete speler bij ONS, en hij zou graag met Ale de Boer op de foto willen. Feyenoord is de favoriete club van Lucus en daaruit is Jens Toornstra zijn favoriete speler. Lucas wil later bij de politie en zeker wordt hij geen dokter. Hij eet het liefst pizza en lust absoluut geen prei. Studio Sport en Dance, Dance, dance zijn de favoriete tv-programma’s van Lucas. Naast voetbal doet Lucas ook nog aan tennis en verder speelt hij graag buiten en mag hij graag filmpjes kijken op de ipad als het slecht weer is. Ook Lucas denkt 2 penalty’s te gaan scoren.

 

Succes jongens,

Gr. Bettina Groenia en Dirk Sijbesma

Delen