Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

HJ Drost Penalty Bokaal 2017-2018

H.J. Drost Penalty Bokaal seizoen 2017-2018,

Het vervolg van de H.J. Drost Penalty bokaal na de winterstop:

de deelnemers op zaterdag 24 februari zijn onderstaande JO11 pupillen:

jesse graafsma

Jesse Graafsma – is 9 jaar en jarig op 12 september a.s. De ouders van Jesse zijn vader Benny en moeder Elly. Verder heeft Jesse nog een broer: Stijn. Jesse zit op de Simon Havingaschool in groep 5 bij de juf Lia en juf Tjittie. Jesse voetbalt alweer 4 jaar bij ONS Sneek. Bij ONS omdat het een leuke club is. En hij vindt alles leuk aan het voetbalspelletje. Hij speelt in het JO11-3 team waar Sander van der Land de training verzorgt en Marco Lips en Miranda van der Wal de leiders zijn. Jesse speelt meestal in de verdediging en daar speelt hij ook het liefst. Maar ook spelen in de spits en keepen vindt hij leuk.  In verdedigen is Jesse al goed, maar hij wil nog wel gaan trainen op ‘de bal hooghouden’.  Jesse doet het liefst een partijtje op de training maar wil ook graag even keepen. Curty Gonzales is Jesse zijn favoriete speler bij het eerste en hij zou ook graag een keer samen met Curty op de foto willen. Ajax en Real Madrid zijn de favoriete voetbalclubs van Jesse en daaruit  zijn Andre Onana en Ronaldo zijn favoriete keeper/speler. Later wil Jesse profvoetballer worden. Het liefst eet Jesse patat maar zeker geen champignons.  Op TV kijkt Jesse veel voetbal en luistert graag naar de muziek van Radio 538. Naast (alleen) voetballen en soms freerunning mag Jesse graag buiten- en met zijn lego spelen. En Jesse hoopt natuurlijk alle 5 penalty’s te scoren!

robin haagsma

Robin Haagsma – is ook 9 jaar en wordt 11 april een 10-er. Robin heeft 2 broers: Rafaël en Dion. Robin zit op de CBS de Vuurvlinder bij juf Sjoukje. Ook Robin voetbalt alweer 4 jaar bij ONS, omdat het een gezellige club is en niet te groot.  Het leuke aan voetbal vindt Robin het geven van een assist en scoren. Ook het samen voetballen met vrienden geeft een positieve bijkomstigheid. Anco Uil is de trainer van zijn team, het JO11-3 team. Hier zijn Marco Lips en Miranda van der Wal de leiders. Robin speelt of in de spits of op de rechts-voor positie. Hij is daarom ook goed in het maken van goals (spits) en het geven van assists (rechts voor). Robin weet niet waar hij nog meer op moet gaan trainen, maar hij doet het liefst een partijtje. Een favoriete speler bij het eerste van ONS heeft Robin niet, hij vindt ze allemaal even leuk en dus gaat hij het liefst met iedereen op de foto. Machester United is de favoriete club van Robin en daaruit is Zlatan Ibrahimovic zijn favoriete speler. Later wil Robin voetballer of freerunner worden, maar zeker wil hij geen vuilnisman worden. Hij eet het liefst patat en pizza, en hij lust geen spruitjes. Op TV kijkt Robin graag naar ‘Wie is de mol’, Boodschappers en Sponge Bob. Robin zijn favoriete muziek is Dance en Hip Hop. Naast voetbal vindt Robin ook freerunning erg leuk. En hoeveel penalty’s Robin gaat scoren in deze voorronde:       DAT MOETEN JULLIE MAAR KOMEN KIJKEN…….

ryan neuman (1)

Ryan Neuman – is sinds dinsdag 20 februari jl. een tiener geworden. De ouders van Ryan zijn papa Fabian en mama Lynn en verder heeft Ryan een zusje Nikita en een broertje Mitchell. Ryan zit op de Bonifatiusschool in groep 6 bij juf Jinke. Ryan voetbalt nu bijna 3 jaar bij ONS, hij werd ’toen’ meegenomen door de papa van zijn vriendje. De wedstrijden op zaterdag vindt Ryan altijd het leukst. Hij speelt dan in het JO11-3 team waar Marco en Miranda de leiders zijn en Sander van der Land de trainer is. In het team speelt Ryan in de verdediging en soms op het middenveld. Hij is goed in voetbal-’trucjes’ maar moet nog wel meer trainen op ‘passen’ en schieten. Op de training doet ook Ryan het liefst een wedstrijdje. Bij het eerste van ONS is Curty Conzales zijn favoriete speler en Ryan zou ook graag een keer met Curty op de foto willen. SC Cambuur en Ajax zijn de favoriete betaalde clubs van Ryan. Ronaldo en Messi zijn zijn favoriete voetballers. Later wil Ryan profvoetballer worden. Hij eet verschillende dingen; er is geen eten wat hij niet lust. Op TV kijkt Ryan graag naar Nickelodeon; verder luistert hij graag naar Lil’ Kleine, Boef en Ronnie Flex. Naast voetbal is tekenen één van de hobby’s van Ryan. Hij gaat voor 3/4/5 rake penalty’s.

nick draaisma

Nick Draaisma – is 9 jaar en is jarig op 23 juni 2018. Nick woont bij zijn opa en oma en verder heeft Nick een zus Selena en een broer die Calvin heet. Nick zit in Drachten op school: op De Skelp, bij meester Jan. Hij voetbalt nu 1 seizoen bij ONS omdat de trainingsstructuur er beter is. Het leuke aan voetbal vindt Nick het vele scoren en dan het liefst met een zware bal. Die van de ‘E’tjes vindt hij te licht. Hij speelt in het JO11-3 team waar Marco Lips de training verzorgt en samen met Miranda van der Wal de leider is. In het JO11-3 team staat Nick in de ‘spits’ want hij is goed in ‘SCOREN!!! Hij wil/moet nog wel meer gaan trainen op het nemen van penalty’s. Op de training doet Nick het liefst een partijtje. Hij heeft geen favoriete speler bij het eerste maar hij zou graag met zijn voorbeeld spits Yume Ramos op de foto willen. Ajax is Nick zijn favoriete club en Ronaldo en Messi zijn Nick zijn favoriete voetballers. Later wil Nick een profvoetballer worden en zeker geen vuilnisman. Hij lust en eet graag patat met een frikandel, hij lust geen tomaten. Op TV kijkt Nick graag naar Pokémon en hij luistert graag naar Top 40 muziek. Naast voetbal mag Nick graag vissen. Lego en Pokémonplaatjes verzamelen zijn zijn hobby’s. Hij weet niet hoeveel penalty’s hij gaat scoren. Vaak schiet hij over omdat de bal zo ‘licht’ is. Maar hij probeert het, en hij gaat voor 5 rake penalty’s.

Uitslag 5-de voorronde van de H.J. Drost penalty bokaal seizoen 2017-2018 

zaterdag 9 december 2017.:

In de rust van de wedstrijd ONS Sneek tegen Magreb’90 waren er spelers uit de E pupillen JO11-4 uitgenodigd.

IMG_3082 (1)

De deelnemers deze keer waren (zie foto v.l.n.r.):  Jordan Nicolas Zachary Varlack, Norah Lyana ten Brink en Yaran Daniël Hoekstra met daarachter Keeper Eize Piter Douna. Ook nu na een gelijk opgaande serie moesten extra penalty’s de beslissing brengen. Norah ten Brink werd uiteindelijk de winnaar en gaat door naar de volgende ronde van de H.J. Drost penalty bokaal later dit seizoen.

Gr. Bettina Groenia en Dirk Sijbesma

 

Delen