Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
  1. Jeugd
  2. Afgelastingen ONS Sneek – De herfst en de winter komen eraan!

Afgelastingen ONS Sneek – De herfst en de winter komen eraan!

Afgelastingen ONS Sneek

De herfst en winter komen er aan!
De weerelementen bepalen vaak menig discussie in de aanloop naar trainingen en wedstrijden. Moet er afgelast worden, ja of nee? Een dergelijke beslissing roept vaak allerlei emoties op en iedereen heeft er wel een mening over. Welke beslissing er ook genomen wordt, er is altijd wel iemand langs de zijlijn die het oneens met de genomen beslissing. De beslissing bij het keuren van onze velden wordt gemaakt door de zeer vakkundige consul Douwe Foekema in overleg met Eelco Dijkstra, die kennis van zaken hebben.

Iedereen – spelers en tegenstanders – willen het liefst al een dag van tevoren weten of er afgelast wordt. Maar alle weersverwachtinghulpmiddelen ten spijt, de kans dat er achteraf dan toch gevoetbald had kunnen worden, wordt dan weer veel groter. Bij afgelasting een dag van tevoren gaat het dan al snel over tamelijk extreme weersituaties, waarbij de KNVB dan meestal al voor de hele regio tot afgelasting overgaat. Zo niet, dan zal in een enkel geval nog wel de avond ervoor beslist kunnen worden, maar meestal pas op de wedstrijddag zelf. En soms ook nog eens in twee delen: voor de ochtendwedstrijden en later voor de middagwedstrijden.

Primair doel van ONS Sneek is: iedereen een onnodige gang naar het voetbalveld te besparen. Daarbij is het uitgangspunt de geschatte vertrektijd van het bezoekende team. Dat zal doorgaans nog eerder zijn dan de tijd dat onze leden op de fiets of in de auto van huis vertrekken. Het grootste probleem: de hele vroege wedstrijden op zaterdagochtend, als er niet op vrijdagavond geannuleerd kan worden. Vooral lastig voor teams die al vóór 8 uur dienen te vertrekken. Natuurlijk is er alle begrip dat men het liefst op vrijdagavond, of meer dan 24 uur van tevoren, al zekerheid wil, om eventueel andere dingen voor het weekend te kunnen organiseren. Maar die zekerheid kan niet gegeven worden. Dat brengt soms teleurstelling met zich mee, maar dat is inherent aan het beoefenen van een buitensport.

Afgelastingen wedstrijden

Indien er wedstrijden afgelast worden, komt er direct een nieuw nieuwsartikel op de website te staan met de afgelastingen. Door daarop te klikken kun je zien welke thuis- en uitwedstrijden afgelast zijn. Ook komen de afgelastingen altijd direct in de voetbal.nl app te staan.
Let op: Zorg dat je de website tijdig ververst!

Afgelastingen bij trainingen

Het uitgangspunt bij afgelastingen van het tweede veld is dat ieder team in ieder geval één keer per week kan trainen. Om dit te realiseren zullen wanneer mogelijk de teams gezamenlijk op veld 1 trainen. Dat betekent dat de teams bij afgelastingen in sommige gevallen 1/4 veld tot hun beschikking hebben. Wij willen de trainers vragen om met elkaar af te stemmen hoe zij hier invulling aan geven.

Het is niet altijd mogelijk om alle teams op veld 1 te laten trainen, waardoor het onvermijdelijk is dat sommige trainingen bij slecht weer niet door kunnen gaan. In het trainingsschema hieronder staat in het eerste tabblad de reguliere indeling voor de trainingen. In het derde tabblad is het schema bij afgelastingen opgenomen. Bij afgelastingen wordt dit trainingsschema van kracht.

Ook afgelastingen van trainingen worden vaak op de dag zelf bekend gemaakt en worden dan via de website gecommuniceerd. Wanneer niets over afgelastingen wordt gecommuniceerd, kunnen jullie ervan uitgaan dat de trainingen door zullen gaan. 

Trainingsschema 2019-2020

Tips

Tips om teleurstelling te voorkomen:

  • Volg onze website en Social Media kanalen;
  • Bij uitwedstrijden controleer voor vertrek de website van de tegenstander of bij twijfel tracht deze telefonisch te bereiken.

Voor nu wensen wij een ieder succes en voetbal plezier met de aankomende wedstrijden en trainingen!

Voor vragen kunnen jullie contact opnemen met Hoofd Voetbalzaken Douwe Jan van der Wal.

PS: Met dank aan Heerenveense Boys die ons op het idee hebben gebracht om hier voorafgaand aan de herfst- & winterperiode duidelijkheid over te geven.

Delen