Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Bijeenkomst doorstroom jeugd – senioren & Thema-bijeenkomst!

Bijeenkomst doorstroom jeugd – senioren & thema-bijeenkomst!

Afgelopen week zijn twee hele waardevolle activiteiten georganiseerd met het oog op de ontwikkeling en professionalisering van de jeugdafdeling en de doorstroom van de jeugd naar de senioren.

Doorstroom jeugd naar senioren

Maandag 9 december was een bijeenkomst ingepland met als thema het bevorderen van de doorstroom van de jeugd naar de senioren. Deze bijeenkomst was geïnitieerd door Arnoud Koster, assistent van ONS 1 en Hoofd Talentontwikkeling. De trainers van het eerste elftal, het tweede elftal en de jeugdselectieteams waren hierbij aanwezig. Na een kennismaking gingen we in kleine groepen in gesprek over visie. Er werd onder andere over thema’s gesproken zoals het stellen van teamdoelstellingen (verhouding procesgerichte doelen en resultaatgerichte doelen), over de invulling van de trainingen op maandag, dinsdag en donderdag en over individualisering voor jeugdspelers.

Op basis van het bespreken van de visie werd gekeken naar de kansen om de doorstroom van jeugd naar senioren te bevorderen. Het doel is om te komen to een aantal concrete suggesties, die we vervolgens kunnen gaan uitwerken. Het was een hele interessante eerste bijeenkomst, waar zeker een vervolg aan zal worden gegeven.

Thema-bijeenkomst 4 voor leerroute B: gastspreker Robin Veldman

Op woensdag 11 december was de vierde themabijeenkomst voor alle jeugdtrainers van leerroute B. Het thema van deze bijeenkomst was spelprincipes. Hoe kun je als club spelprincipes ontwikkelen en hoe maak je dit vervolgens trainbaar? Robin Veldman heeft veel ervaring als jeugdtrainer in het betaald voetbal. Voorheen was hij jeugdtrainer bij SC Heerenveen en tegenwoordig is hij trainer bij AFC Ajax.

Hij kwam ons vertellen over zijn persoonlijke visie op het werken met spelprincipes en hoe hij dit trainbaar maakt. Hij nam de trainers mee in zijn verhaal aan de hand van beelden en veel praktijkvoorbeelden.

Het was een hele inspirerende bijeenkomst die goed past bij de huidige ontwikkelingen in de jeugdopleiding. Wij zijn op dit moment ook bezig om met elkaar spelprincipes te definiëren die binnen de gehele opleiding gebruikt kunnen worden (geperiodiseerd per leeftijdscategorie). Deze bijeenkomst was een mooie aanzet om dit verder door te ontwikkelen.

WhatsApp Image 2019-12-15 at 12.09.56

Delen