Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Brief aan de jeugdspelers van ONS Sneek

Brief aan de jeugdspelers van ONS Sneek

Beste jeugdspelers van ONS Sneek,

Jullie horen natuurlijk alle berichten over het Corona-virus. Waarschijnlijk maak je voor het eerst in je leven mee dat er allerlei bijzondere maatregelen worden genomen. Bijvoorbeeld dat je niet meer naar school kunt gaan en dat alle trainingen en wedstrijden zijn afgelast.

Het is een hele bijzondere periode, die ook wij nog nooit hebben meegemaakt. Iedere dag worden er vele mensen ziek en het is belangrijk dat wij er met elkaar alles aan doen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen.

Het voelt in deze periode daarom wat raar om het over voetballen te hebben en jullie te stimuleren om hiermee aan de slag te gaan. Al kan ik mij ook goed voorstellen, dat jullie dit wel graag willen. Het is immers hartstikke lekker om buiten te voetballen en het zorgt ervoor dat je je niet hoeft te vervelen.

Ook kan ik mij voorstellen dat sommige van jullie je zorgen maken over je ontwikkeling. Wat gebeurt er als je een aantal maanden niet voetbalt? Wat doet dat met je conditie, met je balvaardigheid en lukt het om je oude niveau weer te halen als het voetbal op den duur weer kan beginnen?

Gelukkig kun je daar zelf veel aan doen en wij willen jullie daar graag bij helpen. Daarom gaan wij voor de komende tien weken een programma voor jullie ontwikkelen. Iedere week bestaat uit drie trainingsdagen. Het weekprogramma is opgebouwd uit fysieke activiteiten, techniekoefeningen en tactische opdrachten. Het volgen van dit programma helpt jou om fit te blijven. Als het voetbal dan weer begint, dan zal je merken dat het al snel weer voelt alsof er nooit een pauze is geweest.

Alle activiteiten die in het weekprogramma staan, kun je individueel en vanuit huis uitvoeren. Dat is belangrijk, omdat je juist in deze periode contact met anderen moet vermijden. Wij begrijpen dat er in deze periode veel op de jeugdspelers afkomt. Digitaal onderwijs, minder of geen contact met vrienden/vriendinnen en de onzekerheid van de verspreiding van het virus. Daarom is het programma dat wij ontwikkelen, vrijblijvend en bepaalt de speler zelf of hij/zij hier wel- of niet aan wil deelnemen.

Wat ik jullie tot slot nog wil vragen is om contact te blijven houden met jullie teamgenoten en de trainer/leider. Bel, mail of app wat vaker en houd elkaar op de hoogte van je trainingen. Ook wij blijven graag met jullie in contact. Om te horen hoe het met jullie gaat, om het trainingsschema te bespreken en om jullie vragen te beantwoorden. Zo zal de trainer jou misschien eens wat vaker appen of bellen en zullen er ook de komende periode een aantal digitale activiteiten worden ingepland.

Wij wensen jullie allemaal veel succes met het trainingsprogramma, maar vooral een goede gezondheid, voor jullie en voor iedereen in je omgeving.

Hoofd Voetbalzaken – ONS Sneek

Douwe Jan van der Wal

 

Delen