Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

De zaterdag van de jongens van de JO11-1

De zaterdag van de jongens van de JO11-1 in en tegen Balk JO11-1

Vandaag ging de reis naar Balk, de vorige ontmoeting eindigde in een bloedstollende 4-5 overwinning voor ON(S)ze jongens, waardoor ONS door ging in het bekertoernooi.

Ook vandaag stond er wat op het spel, mocht ONS vandaag winnen dan kunnen ze volgende week thuis KAMPIOEN worden! Het was wederom vanaf het begin duidelijk dat Balk vol voor de winst wilde gaan, bloed fanatiek en fel gingen ze de strijd aan met onze jongens. Voordat de ouders goed en wel een plekje hadden gevonden bij het hek lag de bal al in het netje…. 1- 0 achter! ONS speelde slordig, had veel balverlies en er was te weinig beweging voorin. Werkt het aanstaande kampioenschap verlammend of is Balk de grote angstgegner…. Balk bleef volop druk houden op de verdediging van ONS, Everon, Swen, Zain en Naut hadden hun handen vol en Sven Tjepkema moest een aantal keer flink redding brengen… De spaarzame momenten dat ONS zich onder de druk uit kon spelen waren met Beau, Sven Popma en Sven Zaagmans dodelijk effectief, met perfecte steekpasses stuurde Sven Popma, Beau en Sven Zaagmans alleen op de keeper af, beide heren hielden hun hoofd koel en ronden perfect af! Raf kreeg halverwege de eerste helft een flinke tik op zijn knie en moest het veld geblesseerd verlaten. Balk bleef sterk en fel spelen en ONS had het er maar lastig mee, de ruststand was dan ook 4-3…

Wat er gebeurd is in de kleedkamer weet niemand maar er kwam een compleet ander ONS het veld op! Raf was gelukkig ook weer van de partij! Koppies omhoog en gaan! Nu stond Balk onderdruk, na een paar goeie acties van Raf op de zijkant kon er net niet gescoord worden, maar het was wachten op de gelijkmaker! Deze kwam uit een perfecte corner van Sem, de bal kwam precies op de knie van Sven Popma 4-4!!! Erop en erover wordt er dan weleens gezegd!! Met het ONS publiek als negende man gingen de jongens opzoek naar de winst! De oranje verdediging stond als een huis, Naut was vandaag onpasseerbaar, Swen won zelfs zijn duel terwijl zijn shirt bijna uit getrokken werd, Zain en Everon waren het slot op de deur en dolden zo nu en dan de spitsen van Balk. Wist Balk zich er dan toch door heen te spelen dan stond daar toch elke keer weer onze Sven Tjepkema die de tweede helft zijn doel keurig schoon hield! De 4-5 en de 4-6 waren bijna identiek, ze kwamen sowieso uit een boekje, echt team werk! Na uitstekend verdedigend werk kwam de 4-5 vanaf links via een diepe bal van Sem naar Sven Zaagmans die hem vervolgens breed legde op Beau. De 4-6 kwam vanaf rechts via een diepe bal van Beau naar Sem die hem vervolgens keurig breed legde op Sven Zaagmans. De winst was in de pocket de jongens speelden de wedstrijd rustig uit en wij stonden te te genieten!

Op naar volgende week! Kom allemaal kijken en juich onze jongens naar hun dik verdiende kampioenschap in de hoofdklasse! Om 9:00 wordt er op het Zuidersportpark afgetrapt in de stadsderby tegen SWZ JO11-1.

142d144c-c171-4c8c-86c8-c632c61c8ef8 79bb0c38-c8f2-4cf1-8bbe-e7a09889f44c 2e3724a8-3a77-47c4-a69e-192040f98c6e

Delen