Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

HOE GAAT HET MET … ANNA DE VRIES?

Anna de Vries heeft vorig jaar de overstap gemaakt van ONS Sneek naar sc Heerenveen MO16-1. Zij voetbalt nu meer dan een half jaar bij sc Heerenveen en we zijn erg benieuwd hoe het met Anna gaat. Voor deze rubriek hebben we Anna een aantal vragen voorgelegd. Zijn jullie ook zo nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

– Hoe bevalt het je bij sc Heerenveen? Het bevalt me tot nu toe erg goed! Ik heb een super leuk team met goed voetballende meiden en goeie trainers om mij heen, waar ik veel van leer. Helaas kunnen we nu natuurlijk geen wedstrijden spelen door Corona.

– Wat is het grootste verschil tussen ONS Sneek en sc Heerenveen? Bij sc Heerenveen gaat het allemaal net wat serieuzer en professioneler. We moeten bijvoorbeeld soms trainen met een hartslagmeter om, of om de zo veel tijd op een weegschaal staan waar ze alles precies op kunnen zien en bijhouden: bmi, gewicht, lichaamsvet, lichaamstype.

– Wat mis je het meest van ONS Sneek? De jongens waar ik altijd mee heb gevoetbald. Met de jongens voetballen is toch wel een beetje anders dan met meiden. Bij ONS was ook altijd een leuke sfeer, iedereen kent elkaar wel bijna en dat is juist zo leuk. Het is gewoon een super leuke club!- Wat is tot nu toe het mooiste moment bij sc Heerenveen? Mijn mooiste moment is tot nu toe mijn aller eerste wedstrijd die ik mocht spelen voor sc Heerenveen! Dit vond ik stiekem best spannend, maar natuurlijk ook super vet en leuk.

– Is het trainen/voetballen goed te combineren met school? Jawel, het is wel erg druk. Ik heb niet/amper vrije tijd over. Ik ga elke dag naar school, uit school ga ik gelijk door naar training, als ik thuis kom ga ik warm eten en daarna gelijk huiswerk maken/leren, dan ga ik slapen. Ik heb dus altijd wel wat te doen, dat vind ik juist ook leuk.

– Heb je nog tips voor jongens/meisjes die ook graag bij sc Heerenveen willen gaan voetballen? Je moet er veel voor over hebben, maar als je het echt wilt, dan moet je er ook voor gaan! Train veel, maar heb vooral plezier binnen en buiten het veld om. Waar je ook veel van leert is doelen voor jezelf stellen, richt je op een bepaald doel en ga daar mee bezig. Let er bijvoorbeeld op bij trainingen. Als je je doel eenmaal hebt behaald of hebt verbeterd, is dat natuurlijk super leuk en krijg je weer meer motivatie om beter te willen worden.Groeten, Anna de Vries Dank je wel Anna en veel succes bij sc Heerenveen!

Lijkt het je leuk om te gaan voetballen bij de leukste voetbalclub van Sneek? Neem dan gerust contact op met hoofd voetbalzaken Douwe Jan van der Wal! Hij is bereikbaar op telefoonnummer (06) 34 01 39 51

Delen