Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Informatie afgelastingen trainingen ONS Sneek

De weerelementen bepalen vaak menig discussie in de aanloop naar trainingen en (normaal gesproken ook wedstrijden). Moet er afgelast worden, ja of nee? Een dergelijke beslissing roept vaak allerlei emoties op en iedereen heeft er wel een mening over. De beslissing bij het keuren van onze velden wordt gemaakt door de zeer vakkundige consul Douwe Foekema in overleg met Eelco Dijkstra, die kennis van zaken hebben.

Iedereen – spelers, ouders en trainers – willen het liefst al een dag van tevoren weten of er afgelast wordt. Maar alle weersverwachtinghulpmiddelen ten spijt, de kans dat er achteraf dan toch gevoetbald had kunnen worden, wordt dan weer veel groter. Bij afgelasting een dag van tevoren gaat het dan al snel over tamelijk extreme weersituaties, waarbij de KNVB dan meestal al voor de hele regio tot afgelasting overgaat. Zo niet, dan zal in een enkel geval nog wel de avond ervoor beslist kunnen worden, maar meestal pas op de trainingsdag zelf.

Primair doel van ONS Sneek is: iedereen een onnodige gang naar het voetbalveld te besparen. Natuurlijk is er alle begrip dat men het liefst de avond van te voren al zekerheid wil, om eventueel andere dingen voor die dag te organiseren. Maar die zekerheid kan niet gegeven worden. Dat brengt soms teleurstelling met zich mee, maar dat is inherent aan het beoefenen van een buitensport.

Afgelastingen wedstrijden

Mocht er de komende periode weer gevoetbald kunnen worden, dan zal hier meer informatie over worden gegeven.

Afgelastingen bij trainingen

Het uitgangspunt bij afgelastingen van het tweede veld is dat ieder team in ieder geval één keer per week kan trainen. Om dit te realiseren zullen wanneer mogelijk de teams gezamenlijk op veld 1 trainen. Dat betekent dat de teams bij afgelastingen in sommige gevallen 1/4 veld tot hun beschikking hebben. Wij willen de trainers vragen om met elkaar af te stemmen hoe zij hier invulling aan geven.

Het is niet altijd mogelijk om alle teams op veld 1 te laten trainen, waardoor het onvermijdelijk is dat sommige trainingen bij slecht weer niet door kunnen gaan. In het trainingsschema hieronder staat in het eerste tabblad de reguliere indeling voor de trainingen. In het derde tabblad is het schema bij afgelastingen opgenomen. Bij afgelastingen wordt dit trainingsschema van kracht.

Ook afgelastingen van trainingen worden vaak op de dag zelf bekend gemaakt en worden dan via de appgroepen, door de trainers gecommuniceerd. Wanneer niets over afgelastingen wordt gecommuniceerd, kunnen jullie ervan uitgaan dat de trainingen door zullen gaan. 

Tips

Houd bij regenachtig weer de Whatsapp groep van je team goed in de gaten. In deze app zal door de trainer of leider een bericht geplaatst worden als de training is afgelast.

Wij wensen iedereen veel voetbal plezier!

Voor vragen kunnen jullie contact opnemen met Hoofd Voetbalzaken Douwe Jan van der Wal.

Delen