Jong ONS speelt gelijk tegen leeftijdsgenoten van SC Heerenveen

Gisteravond speelde Jong ONS de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen op het eigen Zuidsportpark tegen een mix van beloften en O19-1 spelers van SC Heerenveen. De selectie van ONS Sneek bestond uit jeugdige spelers van het eerste, het tweede en JO19-1.
Ter voorbereiding op deze wedstrijd legde de selectie een tweetal trainingen af.
De wedstrijd kende een attractief begin. Door compact verdedigen wisten de gasten nauwelijks gevaarlijk te worden. ONS wist zelfs optimaal te profiteren van de ruimte achter de laatste linie en nam brutaal een 2-0 voorsprong , dit door doelpunten van Jelle de Graaf & een beauty van Davey Lohman. Toch vocht SC Heerenveen zich knap terug en ging met een voorsprong de rust in (2-3).
Na rust hetzelfde spelbeeld. Het balbezit voor onze gasten, maar door goed en gedisciplineerd verdedigen werd er niets tot nauwelijks iets weggeven. ONS ging zelfs nog op zoek naar de (verdiende) gelijkmaker, en die kwam er! In de 80e minuut werd Gerhard Potma goed weggestoken en die bedacht zich op 30meter van de goal geen moment. Hij zag de keeper ietwat voor zijn goal staan en wist hem door een perfecte lob te verschalken (3-3).
Een mooie avond, waar een prima basis is gelegd voor het restant van Jong ONS dit seizoen. Wij hopen jullie op maandag 2 december te mogen verwelkomen voor de thuiswedstrijd tegen Jong Cambuur.