Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Kampioensgalerij ONS Sneek 2018-2019

Kampioensgalerij ONS Sneek 2018/2019!

Het voetbalseizoen 2018/2019 zit er al een tijdje op en sommige teams hebben de afgelopen weken zelfs alweer met de nieuwe selecties getraind. Aanstaande donderdag is de laatste training van het eerste elftal en dan hebben alle teams echt even zomerstop, voordat zij in augustus weer gaan beginnen.

Een mooi moment om nog even stil te staan bij een aantal successen van het afgelopen seizoen. Hieronder staan de foto’s van de kampioenen, de bekerwinnaars en is een greep genomen uit toernooi-winsten van jeugdteams van ONS Sneek.

Een overzicht van de kampioenen

MO15-2

MO15-2

De MO15-2 was er op de laatste speeldag eigenlijk al niet meer vanuit gegaan dat zij kampioen zouden worden. De koploper hoefde de laatste wedstrijd alleen nog maar te winnen, en daar had iedereen wel een beetje op gerekend. Toch hadden zij punten verspeeld, waardoor de meiden van Thea Klein Wassink er na afloop van de wedstrijd achterkwamen dat zij toch kampioen waren geworden. Van harte gefeliciteerd!

JO15-2

JO15-2 (1)

De JO15-2 van ONS Sneek promoveerde het afgelopen jaar heel knap van de tweede- naar de eerste klasse. Onder leiding van de leiders Sietze Otten, Roelof Ewen en trainer Joas Nauta hebben zij het fantastisch gedaan het afgelopen jaar. Gefeliciteerd met de promotie naar de eerste klasse!

JO17-2

JO17-2 (1)

De JO17-2, onder leiding van Bettina Groenia, Germen de Jong, Tim de Jong en Hans Speerstra, werd al vroeg in het seizoen kampioen. Op zaterdag 11 mei speelde zij de kampioenswedstrijd tegen de nummer twee, Mulier/Arum/Stormvogels JO17-2. Door een krappe 1-2 zege in Arum werden zij kampioen! Daarmee promoveren zij van de derde- naar de tweede klasse. Van harte gefeliciteerd!

Een greep uit een aantal toernooi-winsten

JO10_JO11 vv Nieuweschoot (2) JO10_JO11 vv Nieuweschoot (3) JO15-2 Waadhoeke Cup Franeker (1)

De JO15-2 won het toernooi de Waadhoeke Cup in Franeker en de JO10-1 en de JO11-1 wonnen het toernooi bij vv Nieuweschoot.

Een overzicht van de bekerwinnaars

Foto beker (1)

Op zaterdag 1 juni 2019 stonden er maar liefst vier teams van ONS Sneek in de finale van de Noordelijke KNVB Beker. De JO13-1 moest het opnemen tegen sv Urk JO13-1, later die middag speelde de JO17-1 tegen Drachtster Boys JO17-1 en ook SVO Sneek MO17-1 speelde die middag de finale. Bij ONS Sneek op het Zuidersportpark speelde het tweede van ONS Sneek de finale tegen HZVV 2.

Foto JO13-1 (2) (1) Foto JO17-1 (2) (1) SVO JO17-1 (1) ONS Sneek 2 (1)

En… alle vier de teams wonnen die dag de finale! Een heel bijzondere en knappe prestatie. Dat laat zien dat de jeugdopleiding van ONS Sneek de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt.

 

Uitgelicht: Het bekertoernooi van JO17-1

Na de welverdiende promotie van verleden jaar was het aan de huidige JO17-1 om zich op 3e divisie-niveau te handhaven met daarbij de doelstelling om zo ver mogelijk in de bekercompetitie te komen.

Met een 3e plek in de winterstop leek het er zelf even op dat er nog om een prijs (periode) gespeeld kon worden. Dit ging echter anders en door de kleine onderlinge verschillen op de ranglijst werd het zelfs nog even spannend richting de onderkant van de ranglijst. Uiteindelijk een prima 7e plek maar er had nog wel een beetje meer in gezeten.

In de poulefase van de beker werd er van LSC’1890, Zeerobben en SC Franeker gewonnen waarna VV Heerenveen de volgende tegenstander was. Een prima voetballende ploeg maar ze gaven achterin net wat teveel ruimte weg. Via GRC Groningen werd de halve finale tegen Peize bereikt. Een fysiek stugge ploeg waar we in de 1e helft qua kansen ruim afstand van hadden kunnen/moeten nemen. De 2e helft was het voetbal er helemaal uit en moesten we alert wezen om niet ook nog een tegentreffer te incasseren. Dankzij penalty’s werd de finale bereikt, op naar Zuidwolde.

Tegenstander Drachtster Boys had inmiddels het kampioenschap al behaald. Met daarnaast nog de finale van het kerstzaalvoetbaltoernooi in gedachten, de beker moest en zou mee naar Sneek. In de 1e helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd met daarbij de beste kans voor ONS. De 2e helft was Drachtster Boys toch de betere ploeg en een paar zware blessures erbij maakten het er ook niet gemakkelijker op. Een fikse portie strijdlust moest ons de wedstrijd doorhelpen wetende dat wij penaltykiller Frits op doel hadden staan. De 1e penalty van Drachtster Boys werd gelijk gestopt waarna vervolgens alle penalty’s (op zich ook best knap) er in gingen: 5-4, bekerwinnaar, hoppa.

Een prima seizoen met als afsluiting een toernooi in het mooie Praag.

Veel dank aan de ouders, sponsors, vrijwilligers etc. die ons op allerlei manieren gesteund hebben, grote klasse !

Foto JO17-1 (3) (1)

Delen