Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

O17-1 op bezoek bij Rugbyclub Sneek

Afgelopen zaterdag ging O17-1 op bezoek op Het Schuttersveld bij Rugbyclub Sneek. De onlangs heropgerichte vereniging stond met drie trainers klaar om de jongens de fijne kneepjes van de sport bij te brengen. 

Na de warming up stond bij de jongens de wijzer al diep in het rood…. Daarna werden tackles uitgevoerd; eerst op elkaar en later op zogenaamde tacklebags. Tussendoor werd er, met de kenmerkende ovalen rugbybal, overgegooid om de techniek wat te oefenen. 

Belangrijkste is daarbij het houden van de lijn. De trainers van RCS waren daarbij onder de indruk van de prestaties van de oranjehemden. Op het eind werd het spel ‘touch’ gespeeld. Een spel waarin er geen tackles mochten worden gedaan maar wel met in achtneming van de spelregels. 

De jongens vergaten daarbij regelmatig dat de bal alleen opzij of naar achter mocht worden gespeeld. Iets wat in onze sport nou niet het meest voordehand ligt. 

Onze dank gaat uit naar RC Sneek voor de genoten gastvrijheid en in het bijzonder naar Albert Jan van der Wal van  RC Sneek , die de clinic leidde. Een prachtige ervaring!

Delen