Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Onder 23 delft onderspit tegen titelkandidaat HHC Onder 23: 0-4

ONS Sneek Onder 23 begon de competitie op zaterdag 4 september j.l. met een 0-1 overwinning in Nijkerk op Sparta Nijkerk Onder 23. Aan de goede start van de competitie ging een  behoorlijke oefencampagne vooraf. Zo eindigde het laatste oefenduel tegen Jong vv Heerenveen in een 4-1 zege. In Nijkerk was ONS Sneek Onder 23 een half uur dominant met volop kansen. Daarvan werd slechts één benut. Steyn Potma liet in de 22ste minuut de 0-1 aantekenen. Dat werd ook de eindstand. In de 65ste minuut veranderde het spelbeeld drastisch met de rode kaart voor Jorn Dijkstra na twee gele prenten. Met tien tegen elf werd het een kwestie van tegen houden om de drie punten uit het vuur te slepen. Daarin slaagde de formatie van trainer Justin van der Dam.

Nodige is veranderd

Ten opzichte van het vorig jaar abrupt afgebroken seizoen is er het nodige veranderd bij ONS Sneek Onder 23. Trainer Justin van der Dam, in het bezit van het trainersdiploma hoofdtrainer UEFA B,  werd de opvolger van Arnoud Koster. De staf van ONS Sneek Onder 23 bestaat verder uit Jarin de Jong (assistent trainer, UEFA C), de performance trainers Bouke Wortman en Patrick Dijkstra en de leiders Roelof van der Wal en Harry Potma. Ook de selectie van ONS Sneek onder 23 onderging de nodige wijzigingen. De selectie bestaat dit seizoen uit keeper Dennis Damstra en de veldspelers Yahia Gahlouz, Jan Rein Boelsma, Gideon Vita, David Bergsma, Chiel Visser, Gerhard Potma, Jurre Speelman, Jorn Dijkstra, Lennard Feenstra, Steyn Potma, Mounir Loolofs, Jordi Daal en Duncan Lodovica. De tweede- en derde keeper van ONS Sneek 1 participeren om de twee weken in de activiteiten van ONS Sneek Onder 23 (zowel trainingen als wedstrijden). Daarom heeft de Onder 23 ook altijd twee keepers op de trainingen.

Leerschool

ONS Sneek Onder 23 moet worden gezien als een leerschool om door te dringen tot de A-selectie. Dat is al gelukt met Giovanni Aronds, die zelfs al een basisplaats heeft in de formatie van Jan Vlap en met Pieter Abe de Jong, die regelmatig als wisselspeler invalt bij het eerste. Hij is intussen definitief overgeheveld naar de A-selectie. Mounir Loolofs debuteerde afgelopen zaterdag in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen SDC Putten als rechtsback in ONS Sneek 1. Regelmatig wordt een beroep gedaan op spelers van Onder 23 om als wisselspeler te fungeren bij het eerste elftal. Door langdurig geblesseerden en door schorsingen is de A-selectie aan de smalle kant. Vandaar dat Onder 23 dan als leverancier aan de A-selectie fungeert. Dit houdt wel in dat de ambitieuze trainer Justin van der Dam lang niet altijd het sterkste elftal kan opstellen. ONS Sneek Onder 19 levert ook regelmatig aan de Onder 23. Ideaal is die situatie niet maar het is niet anders. De andere kant van de medaille is dat spelers van de A-selectie, die nog mogen uitkomen voor Onder de 23 en terug komen van een blessure, speelminuten kunnen maken in de selectie van Justin van der Dam.

Geen schande

Zaterdag 11 september j.l. speelde ONS Sneek Onder 23 thuis tegen titelkandidaat HHC Onder 23 uit Hardenberg. Vorig seizoen verloor ONS Sneek Onder 23 met grote cijfers in Hardenberg van HHC Onder 23. Ook nu werd verloren, al was de eindstand 0-4 dragelijk Dat is geen schande. HHC Onder 23 is eigenlijk veel te sterk voor deze competitie. Justin van der Dam stuurde de volgende basis elf het kunstgras van het Zuidersportpark op. In het doel Sybren Terlouw, één van de twee keepers van de A-selectie die rouleren. De veldspelers tegen HHC Onder 23 waren: Glenn Buma, die als lid van de A-selectie vanwege een genezen gebroken pols de nodige  speelminuten moet maken, Rico Cordes, voor wie hetzelfde geldt als gevolg van een vervelende voetblessure, Niels Nadorp, wisselspeler bij ONS Sneek 1, Martijn de Rooij van ONS Sneek Onder 19, Gerhard Potma, Chiel Visser, Lennard Feenstra, Steyn Potma, Jurre Speelman en Jan Rein Boelsma. De wisselspelers waren Gideon Vita, David Bergsma, Lars van der Brug, Dennis Damstra, Duncan Lodovica en Jordi Daal.

Twee contractspelers

HHC Onder 23 begon de competitie op eigen veld met een 8-0 overwinning op NEO Onder 23 uit Borne. Zo ver liet ONS Sneek het niet komen Dat was vooral de verdienste van keeper Sybren Terlouw, die heel veel heeft tegen gehouden  Leuk was om te horen dat een staflid van HHC Onder 23 uw verslaggever liet weten dat ondanks de 0-4 nederlaag ONS Sneek Onder 23 toch over een leuk team beschikt. Justin van der Dam en zijn selectie winnen heus nog wel wel de nodige wedstrijden in deze competitie, waarin Jong HHC Onder 23 een klasse apart is. Dat is de realiteit. HHC 1 speelt in de tweede divisie van het zaterdagvoetbal. Twee spelers van HHC Onder 23 staan op het punt door te dringen tot de A-selectie. Dat zijn Joël Beukhof en Jari Jan Hellegers. Beiden hebben al een contract getekend bij HHC. Beukhof en Hellegers speelden mee tegen ONS Onder 23. Dat was te merken.  

Pinkblessure

Wel kwam het eerste gevaar van de kant van ONS Sneek Onder 23 via Gerhard Potma en Rico Cordes. Hierna dicteerde HHC Onder 23 de wedstrijd. De gasten heersten op alle fronten. Ze zijn fysiek sterk, wonnen dan ook de duels, veroverden steeds de afvallende bal, het positiespel was een lust om naar te kijken en er werd in hoog tempo gespeeld. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Negentien minuten hield ONS Sneek Onder 23 de nul. Toen brak Boaz Rahajaan de score open: 0-1.Het scheelde overigens maar weinig of Niels Nadorp had gelijk gemaakt. Zijn harde schot leverde slechts een hoekschop op. In de 23ste minuut raakte doelman Jordy Borgman zodanig bij een corner van ONS Sneek Onder 23 geblesseerd aan een pink dat hij moest uitvallen. Senne Lambers was de vervanger.

Dot van een kans

In de 29ste minuut breidde HHC Onder 23 de score uit. Het harde schot van Jari Jan Hellegers was Sybren Terlouw te machtig: 0-2. Door onnodig balverlies op het middenveld bij ONS Sneek Onder 23 werd het nog voor de rust 0-3 door Evert Jan Zweers. Na vier minuten in de tweede speelhelft kreeg Gehard Potma een bijna niet te missen mogelijkheid op 1-3 maar hij schoot naast. Maxim Muusse bepaalde de eindstand op 0-4. Zaterdag a.s. speelt ONS Sneek Onder 23 uit tegen Urk Onder 23. Ook al een sterke tegenstander. Het speelschema van de thuiswedstrijden van ONS Sneek Onder 23 ziet er als volgt uit: Zaterdag 25 september a.s. tegen NEO, op zaterdag 2 oktober tegen ATC ’65 uit Hengelo, op zaterdag 16 oktober tegen HSC Haaksbergen, op zaterdag 27 november tegen Sparta Nijkerk en op zaterdag 12 december tegen SV Urk. Alle thuiswedstrijden beginnen op het hoofdveld om 12.15 uur.

SiVi       

Delen