ONS Sneek JO11-1 door in de beker

Bekerwedstrijd ONS Sneek JO11-1 tegen VV Heerenveen JO11-1

Woensdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen VV Heerenveen op het programma, de winnaar gaat door naar de volgende ronde in de beker.
Het gouden duo van der Kooi en Meijer kon beschikken over de volledige selectie, alle jongens waren fit genoeg om de strijd aan te gaan met VV Heerenveen. Fanatiek werd er begonnen met de warming up! Er moest scherp begonnen worden.
Voor de wedstrijd begon hebben we met z’n allen stil gestaan bij het overlijden van Chris de Wagt. Met een zeer indrukwekkende minuut stilte stonden onze jongens schouder aan schouder uit eerbetoon aan Chris de Wagt die veel betekend heeft voor ONS Sneek.
De jongens begonnen fel en goed aan de wedstrijd beide teams combineerden leuk en je zag dat ze er zin in hadden. Het publiek genoot zichtbaar en leefde ook fanatiek mee! Heerenveen zette hoog druk en zaten er fel op, ONS combineerde bij vlagen goed en was gevaarlijker. Met een paar prachtige steekpasses had het zich eerder kunnen belonen met een voorsprong, maar de uitstekende en knap meevoetballende keeper van Heerenveen hield zijn goal schoon! Toch was het ONS dat op voorsprong kwam, de keeper kon de eerste poging nog keren maar de rebound was onhoudbaar! 1-0! Het was een gelijk opgaande strijd, waarin ONS gevaarlijker voor de goal was maar vergat om de score uit te breiden. Vlak voor rust begon Heerenveen ONS naar achteren te drukken en moesten de jongens flink verdedigen om de nul te houden, zelfs de lat moest er aan te pas komen!
Na de rust volgde het zelfde speelbeeld, dik verdiend kwam ONS op een 2-0 voorsprong! Maar wederom vergaten ze om de wedstrijd in het slot te gooien de scherpte ontbrak in de afronding. Daarentegen scoorde Heerenveen nu wel, met veel druk zetten en de lange bal stond het zomaar 2-3! Zou er dan toch een uitschakeling komen? Er stond niet veel tijd meer op de klok…….
De jongens zelf geloofden er zichtbaar in, stroopten de mouwen op en gingen er vol voor…. Het leek wel of Heerenveen een engeltje op de lat had, deze werd maar liefst twee keer geraakt. Maar vlak voor tijd kon iedereen met een ONS hart in en om het veld, naar horen en zeggen zelfs thuis op de bank keihard te juichen!!! 3-3!!! Met nog een paar minuten op de klok had het zelfs ook nog zomaar 4-3 kunnen worden maar eerlijk is eerlijk ook Heerenveen had nog een prima kans op de volle winst…
Deze partij ging en moest beslist worden door penalty’s terwijl de scheidrechter de juiste afstand bepaalde, koos Heerenveen voor een keepers wissel, misschien voor het welbekende ‘ Kruleffect ‘ en werden er bij beide teams de penaltynemers aangewezen.
Voor wie dit alles nou spannender was laat ik maar even in de midden, maar zowel thuis, in als om het veld voelde je de spanning stijgen.
Heerenveen begon en kwam 1-0 voor. De eerste penalty nemer van ONS legt de bal neer, Ik doe mijn ogen dicht, en hoor de 1-1! Wederom komt Heerenveen op voorsprong (2-1). Nu met knikkende knieën durf ik te kijken en zie hoe de tweede penalty van ONS feilloos word binnen geschoten! Het is weer gelijk 2-2! De derde penalty van Heerenveen wordt gemist, ik juich stiekem al een beetje… Helaas word de derde van ONS gemist, maar niet te lang getreurd want de vierde penalty van Heerenveen wordt ook gemist het blijft 2-2! De vierde van ONS ging er weer keurig in, dus een 2-3 voorsprong!! Moest de nummer 5 van ONS nog in actie komen……. NEEE!!! De paal brengt redding en zorgt ervoor dat ONS door gaan in de strijd om de Beker!
Prachtig, genoten, buikpijn, zenuwen, verdriet en wat een feest, gefeliciteerd jongens winnen doe je samen!