ONS Sneek JO17-2 kampioen !!!

Door een krappe 1-2 zege op bezoek bij de nummer twee ST Mulier/Arum/Stormvogels JO17-2 is ONS Sneek JO17-2 zaterdag kampioen geworden. Hierbij een terugblik op de tweede seizoenshelft en de kampioenswedstrijd in Arum.

Na een eerste seizoenshelft in de tweede klasse met wisselend succes werd na de winterstop in februari verder gegaan met de competitie in de derde klasse. Inmiddels was de spelersgroep van een man of 21 geslonken tot 16. De voorjaarscompetitie werd gestart met een uitwedstrijd bij IJVC/Blauwhuis JO17-2. Ondanks de behoorlijk harde wind (de op de fiets naar IJlst afgereisde spelers werden bijna de sloot ingeblazen) werd er toch gewonnen met 2-3 na een 0-1 ruststand. De week hierop kwam Woudsend JO17-1 op het Zuidersportpark op bezoek, deze wedstrijd werd volledig tegen de verhouding in pas in de slotfase met 2-3 verloren.

Vervolgens twee weken geen wedstrijd, waarna op 9 maart in Leeuwarden FVC JO17-3 wachtte. De wind speelde net als in IJlst een grote rol maar nu werd er beter met de weersomstandigheden omgegaan. Zo zorgde de wind er mede voor dat centrale verdedigers Anco en Tristan beiden met een prachtig afstandsschot konden scoren. De andere goals werden gemaakt door Anne (leenspeler), Huub en Sidad waardoor er uiteindelijk met 2-5 werd gewonnen. Een week later stond de volgende wedstrijd op het programma, in Sneek was Mulier/Arum JO17-2 de tegenstander. Ook nu speelden de weersomstandigheden zeker een rol. Na een 0-1 achterstand maakte Sidad in de slotfase alsnog de broodnodige gelijkmaker waardoor deze topper in een 1-1 gelijkspel eindigde. Op naar de volgende zaterdag toen hekkensluiter SC Bolsward JO17-4 in de Fietselfstedentocht-stad de opponent was. Volgens velen de slechtste wedstrijd van het seizoen, de sfeer was binnen en buiten het veld ook niet top te noemen. Toch werd er nadat het lang 0-0 bleef in de tweede helft drie keer gescoord met een 0-3 zege als gevolg. Smetje op de wedstrijd was dat spelmaker Simon een gebroken arm opliep.

Na weer een vrije zaterdag werd op 6 april de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen IJVC/Blauwhuis JO17-2. Dit keer waren de IJlsters geen partij en werd er met 7-1 gezegevierd. Een week later stond de topper in en tegen Woudsend JO17-1 op de planning. Ondanks dat deze wedstrijd toch wel met enige spanning tegemoet werd gezien bleek het vizier voorin nu wel op scherp te staan en werd er met 0-6 gewonnen. De doelpuntenmakers waren Sidad 2x, Djay, Hermon, Huub en Khalil.

Inmiddels naderde het slot van de competitie en werd op de dag van de Dodenherdenking de eerste van drie finales gespeeld tegen FVC JO17-3. Het ging dit keer wel ietsje makkelijker dan in de heenwedstrijd en er werd dan ook met 5-1 gewonnen na een 3-0 stand bij rust. De grote man bij de oranjehemden was Hermon, hij maakte in de eerste helft een loepzuivere hattrick. Door dit resultaat kon de week daarop op bezoek bij de op twee punten achterstand staande concurrent Mulier/Arum JO17-2 het kampioenschap veilig gesteld worden.

Op zaterdag 11 mei was het dan zover, de kampioenwedstrijd tegen Mulier/Arum JO17-2. Voor het gemak noemen we hen vanaf nu Arum JO17-2, aangezien het gros van het team uit Arum afkomstig is en de wedstrijd ook in Arum gespeeld werd. Door het vroege aanvangstijdstip van 9.00 uur vertrok er om acht uur al een hele colonne van auto’s richting Arum. Na de warming-up werd er om negen uur afgetrapt en kon de jacht op de titel beginnen. Alleen een zege was genoeg. De Snekers hadden in de eerste helft zeker het overwicht maar lange tijd kon dit niet worden verzilverd in treffers. Na een half uur zette Hermon met een kopbal de 0-1 voorsprong op het bord en vlak hierna scoorde Khalil met een Ziyech-achtige goal de 0-2. Deze 0-2 was eveneens de ruststand. Na de rust kwam Arum JO17-2 wat meer op zetten maar toch kreeg ONS JO17-2 nog de nodige kansen. Halverwege de tweede helft maakten de Arumers met een harde schuiver de aansluitingstreffer. Hierna logischerwijs alle hens aan dek bij de oranjehemden maar de voorsprong werd gelukkig niet meer weggegeven. Dit was mede te danken aan Djay die in de blessuretijd nog een kopbal van Arum JO17-2 van de lijn kopte. En dus kon het feestje gevierd worden; de kampioensfoto’s werden gemaakt, de taart stond klaar en het natte pak voor coach Germen volgde in de kleedkamer. Mede-coach Hans wist de dans grotendeels te ontspringen. Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd op het programma, om 10.30 uur is op het Zuidersportpark SC Bolsward JO17-4 te gast. Daarna wordt het seizoen afgesloten met een toernooi in Hoogkerk bij HFC’15. Publiek is op beide dagen van harte welkom om het kampioensteam in actie te zien!

IMG-20190511-WA0001

Achterste rij v.l.n.r.: Hans Speerstra (leider), Mark de Boer, Simon Dijkstra, Djay Smit, Lenhart Keizer, Germen de Jong (leider), Sander Terpstra, Douwe Sijbesma, Huub de Vries en Sjoerd van der Werff.

Voorste rij v.l.n.r.: Bettina Groenia (leidster), Khalil Ali, Tristan Kuiken, Hermon Tekie, Björn van der Dam, Jesper Groenia, Sidad Ghazi en Anco Uil.

Afwezig: Michael Feenstra (ziek), Tim de Jong (leider) en Gerrit de Vries (trainer).