ONS Sneek JO19-1 Periodekampioen

ONS Sneek JO19-1 Periodekampioen!

Doordat ONS Sneek JO19-1 vorige week de wedstrijd niet winnend had afgesloten, maar 1-1 gelijk had gespeeld tegen de directe concurrent Blauw-Wit 34 moest het vandaag toch gaan gebeuren. Een gelijkspel tegen de gasten uit Urk zou voldoende zijn om de periode binnen te slepen. De aftrap was om 12.15 uur op het Zuidersportpark in Sneek met toch wel redelijk veel publieke belangstelling.

Vroeg in de ochtend werd trainer Rik al gebeld door een absente speler waardoor de opstelling van het team weer omgegooid moest worden om zo op het sterkst voor de dag te komen. Al snel bleek dat dit goed was gelukt, want de Snekers hadden van begin af aan het heft in handen. ONS was de bovenliggende partij wat resulteerde in de 1-0 na een klein half uurtje ballen. Niet veel later deed Urk iets terug en scoorde uit een spelhervatting 1-1. Dit bleef de stand tot aan de rust en het spel was nog niet erg overtuigend.

Dan de tweede helft maar. ONS was wederom de betere partij en profiteerde van onze snelle voorwaartsen. En daar was dan ook de 2-1. Toch probeerde de tegenstander wat terug te doen en kregen ze nog een aantal mogelijkheden om gelijk te maken. Scoren was niet hetgene wat Urk goed afging dus werd het tijd om de wedstrijd te beslissen. Dat was dan ook wat er gebeurde, ze maakte 3-1 en gooide de wedstrijd op slot. Tot aan het eindsignaal kwamen de oranjehemden niet meer in de problemen en werd de periode binnengehaald. Een prachtig resultaat en een felicitatie waard natuurlijk. De periode binnen en dan ook nog afstand nemen van de concurrentie die punten lieten liggen. Met vier punten voorsprong nemen we het volgende week op tegen Hoogezand om 12.30 uur. De wedstrijd wordt wederom thuis gespeeld op het Zuidersportpark. Dit is momenteel de nummer drie in de competitie dus dat wordt ook weer een mooi potje.