Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Sneek JO19-2: campingelftal in de kelderklasse

Ut Twadde werkt dit seizoen goed samen met hét opleidingsteam van ONS Sneek, de JO19-2. Dit team, ook wel camping- en kantoorelftal genoemd, komt uit in de kelderklasse (al is er ook nog de 4e klasse) en staat hierin op een keurige vijfde plaats na maar liefst twee gespeelde competitiewedstrijden. Gelukkig werden er ook nog bekerwedstrijden gespeeld en is er toch genoeg om te vertellen in een korte terugblik van ons seizoen tot nu toe. Laat ik eerst de spelers van ons campingelftal voorstellen.

Onze selectie:

Abdel Aziz: meestal onze rechtsbuiten. Wist tegen Heerenveense Boys JO19-2 vanuit een vrije trap van Daniël de erg belangrijke openingstreffer te maken. 

Abdou: ook wel Abdoul genoemd. Abdoul is altijd op de brommer en een last voor elke verdediger.

Anco: gaat altijd voorop in de strijd. Hij is vooral bekend van zijn wereldgoal tegen Leeuwarder Zwaluwen, toen hij vanaf een meter of 25 de keeper wist te verrassen.

Calvin: een van de nieuwste aanwinsten van het team. Calvin was in de laatste wedstrijd tegen Heerenveense Boys erg nuttig voor het team, maar heeft hierna door blessures helaas weinig meer kunnen voetballen.

Daniël: het is een klein wonder dat hij nog geen kaarten gepakt heeft. Vormt samen met Arjen een zeer degelijk duo centraal achterin.

Dembélé: in tegenstelling tot Ousmane is deze Dembélé wel altijd in topvorm en samen met maatje Abdou een plaag voor iedere verdediging. Het is Dembélés droom om voor 2022 profvoetballer te worden. Dembélé is bij dit team op de juiste plek om zijn droom waar te maken. 

Hermon: in goeden doen speelt Hermon iedere verdediger dol. Was door een korte nacht erg vermoeid bij de laatste wedstrijd tegen Heerenveense Boys. Heeft ambities hogerop. 

Ibrahim: de fysiek sterkte Ibrahim maakte vooral tegen Leeuwarder Zwaluwen een uitstekende indruk bij het campingelftal. Helaas heeft Ibrahim ons moeten verlaten wegens een verhuizing.

Jesper: een speler als Jesper kan je in elk team goed gebruiken. Toont altijd volledige inzet en bezorgt de flankspelers van de tegenstander een vervelende dag.

Jorrit: deze boomlange keeper van de JO19-1 heeft in een aantal wedstrijden ons doel verdedigd en daarin enkele fraaie reddingen verricht die ons op de been hielden.

Mark: houdt het graag zakelijk in het veld. Waar hij de ene keer tegen Drachtster Boys bijna prachtig scoorde met een bal die op de kruising belandde, was hij een paar weken later de schlemiel met zijn eigen goal tegen Heerenveense Boys JO19-3. 

Mart: af en toe verschijnt ook Mart van ONS 2 bij de wedstrijden van de JO19-2. Aan de inzet ligt het nooit bij Mart en hij was medeverantwoordelijk voor de wereldgoal van Anco tegen Leeuwarder Zwaluwen.

René: zowel bij ONS 2 als bij JO19-2 de architect op het middenveld. In kopduels is de tegenstander kansloos tegen deze twee meter lange speler. Heeft dit seizoen zowel een penalty benut als gemist. 

Simon: zonder twijfel de vedette van het team. Komt altijd net op tijd (of simpelweg te laat) bij trainingen en wedstrijden en staat ook wel bekend als de ‘verleider’. Fraaie steekpasses komen vaak bij hem vandaan.

Sjoerd: zeer veelzijdige en stabiele speler, dit is erg fijn voor de trainer. Scoort op de training geregeld wereldgoals, maar in de wedstrijden is het nog wachten hierop. 

Thijs: net als enkele anderen bij ons team zowel bij ONS 2 als bij JO19-2 actief. Na het vertrek van Ibrahim de topscorer van het team. Thijs heeft een neusje voor de goal, maar fungeert daarnaast als een fijn aanspeelpunt voor de flankspelers en middenvelders. 

Arjen (Tristan): Arjen heet officieel Tristan, maar onze captain wordt eigenlijk alleen maar Arjen genoemd. Staat bekend om de uitspraak ‘WE ZIJN GEEN CAMPINGELFTAL!’ en staat zowel bij Ut Twadde als bij JO19-2 zijn mannetje centraal achterin. Zegt vaak sorry.

Thurcey: zelfbenoemd international van Curaçao. Fysiek sterke speler die een gouden aanval vormde met onder meer Ibrahim. Viel vooral op toen hij bij de uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys naast zijn voetbaltas ook een fietspomp bij zich had.  

Wouter: Camping Wutru is een echte campingelftalspeler. Pas een paar weken actief bij ONS, maar wel altijd aanwezig bij de teamactiviteiten. Wouter heeft zijn kunsten nog niet in een officiële wedstrijd kunnen vertonen, maar is daardoor wel ons geheime wapen als we weer wedstrijden kunnen gaan spelen. 

Begeleiding:

Collin: sinds dit seizoen is Collin naast trainer bij Ut Twadde ook de trainer/coach van dit camping- (maar overdag soms ook kantoor-) elftal. Boekte tot nu toe wisselende resultaten, maar de positie van de trainer staat vooralsnog niet onder druk. Hield laatst een uitgebreide tactische bespreking die ervoor moet zorgen dat het campingelftal vanaf nu alle wedstrijden gaat winnen. Groot fan van Jan Booi. 

Hans: enkele weken geleden is Hans gecontracteerd als assistent-trainer/coach. Hans is goed voor de sfeer en daarnaast erg nuttig door zijn kennis als beheerder van Camping Southpark. Patrick: onze zeer gewaardeerde materiaalman. Pompt altijd de ballen op voor de trainingen en zorgt ervoor dat de hesjes fris en fruitig ruiken. Tevens is hij onze (kansloze) trainingskeeper

Een korte terugblik

Zaterdag 29 augustus 9.00 uur: Suameer JO19-1 – ONS Sneek JO19-2 3-3 (beker) Voor de eerste wedstrijd moesten de mannen van JO19-2 aantreden in het welbekende Suameer en dat ook nog eens op het fantastische tijdstip van 9.00 uur ’s ochtends. Onder leiding van gelegenheidscoach Eduard werden de gastheren in de eerste helft redelijk weggetikt en was de ruststand 0-2. In de tweede helft ging het mis en kwam het fel spelende Suameer terug tot 2-2. De vreugde was dan ook groot toen Thijs vlak voor tijd (vraag niet hoe) de 2-3 binnenschoot. Helaas ging het in de absolute slotfase alsnog mis en kon Suameer op gelijke hoogte komen. Een wedstrijd die perspectief bood, maar wel met een teleurstellend resultaat. 

Zaterdag 12 september 14.30 uur: ONS Sneek JO19-2 – Leeuwarder Zwaluwen 6-2 (beker) Onze eerste thuiswedstrijd en meteen in een mooie ambiance op het hoofdveld. Het zou een heerlijke middag worden op Camping Southpark, want de mannen lieten bij vlagen oogstrelend voetbal zien. In de eerste helft ging het zo nu en dan nog wel eens wat moeizaam. Na rust was het ‘gallery play’ en werd Leeuwarder Zwaluwen onder aanvoering van een geweldig spelende Ibrahim van de mat getikt. Ook maakte Anco nog een wereldgoal, die inmiddels via social media al vele malen bekeken is. Diezelfde Anco veroorzaakte in de slotfase nog wel een penalty, waaruit de 6-2 gescoord werd. 

Woensdag 23 september 19.30 uur: ONS Sneek JO19-2 – Drachtster Boys JO19-3 4-6 (beker) Door een eerdere afgelasting moest deze bekerwedstrijd doordeweeks ingehaald worden. Op een sfeervol en drukbezocht Southpark begon JO19-2 furieus aan de wedstrijd en daardoor viel het ene na het andere doelpunt. Onder meer Hermon was behoorlijk in vorm en zorgde voor de nodige dreiging op de linkerflank. Na de thee was er niets meer over van dit goede spel en werd ONS overlopen. Enkele ongelukkige wissels zorgden ervoor dat de balans weg was. Ook sterspeler Mart en later stormram Daniël konden het tij niet keren. Uiteindelijk kon Drachtster Boys na een ruime achterstand bij rust tot een 4-6 overwinning komen.  

Zaterdag 26 september 14.30 uur: ONS Sneek JO19-2 – Heerenveense Boys JO19-2 2-0 (competitie) Een Europees programma voor de vedettes van JO19-2, want drie dagen na het debacle tegen Drachtster Boys werd er nu gespeeld tegen Heerenveense Boys. De wedstrijd werd betrekkelijk eenvoudig met 2-0 gewonnen door goals van Abdel Aziz en René. Thijs miste nog een penalty. 

Zaterdag 3 oktober 10.15 uur: Heerenveense Boys JO19-3 – ONS Sneek JO19-2 1-0 (competitie) Een week later stond er alweer een wedstrijd tegen Heerenveense Boys op het programma, maar nu stond ons het derde JO19-team van de club te wachten. De JO19-3 van Heerenveense Boys scheen beter te zijn dan de JO19-2, dus we konden onze borst natmaken. De voorbereiding was wat rommelig doordat Hermon, die pas om half vijf zijn bed was ingedoken, te laat was bij het vertrek. Gelukkig hebben wij een coach in ons midden die tevens automonteur (en -coureur) is, waardoor iedereen toch nog ruim op tijd aanwezig was in Heerenveen. De wedstrijd was niet al te best van beide kanten, al was ONS wel de betere ploeg. Vroeg in de wedstrijd miste René een penalty. Vlak voor rust viel de enige goal van de wedstrijd toen Mark prachtig via onderkant lat binnenschoot, maar helaas wel in het verkeerde doel. De tweede helft leek nergens op, al was de warrig fluitende scheidsrechter ook niet in ons voordeel. Aan trainer/coach Collin werd de rode kaart (vanwege buiten het niet gekalkte coachgebied staan?) getoond en ook Anco’s naam werd in het boekje van de arbiter genoteerd. Gescoord werd er helaas niet meer, ondanks dat ONS in de slotfase qua veldbezetting een duidelijk overwicht had…

Helaas is de Najaarscompetitie voortijdig beëindigd vanwege de huidige coronasituatie, maar in het voorjaar gaan we voor niets anders dan de titel. Er wordt momenteel fanatiek getraind (sommigen lopen zelfs twintig rondjes om het veld…) en ook bij de Southpark Cup schitterden de spelers van JO19-2. We zijn er klaar voor om in 2021 historie te schrijven en kampioen van de kelderklasse te worden. 

Delen