Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Opleidingsprogramma jeugdtrainers – Bijeenkomst 1

Opleidingsprogramma jeugdtrainers – Bijeenkomst 1 

ONS Academy

 

Vanavond was de eerste thema-bijeenkomst van het opleidingsprogramma voor jeugdtrainers. Vanuit de ONS Academy zijn twee leerroutes voor jeugdtrainers uitgewerkt. Een leerroute A, voor de beginnende trainers en een leerroute B voor de meer gevorderde trainers. Het doel van deze bijeenkomsten is om jeugdtrainers zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen en te begeleiden. Binnen leerroute B wordt het komende jaar iedere maand een thema-bijeenkomst georganiseerd, in totaal zo’n 8 a 9 bijeenkomsten. Bij leerroute A worden drie bijeenkomsten per seizoen georganiseerd, waarvan de eerste dinsdag 10 september zal plaatsvinden.

Vanavond was de eerste thema-bijeenkomst van leerroute B. Deze avond werd geleidt door Age Scheper (sportpsycholoog in Opleiding en werkzaam voor de ALO/Sportkunde van de HAN) en Mark Postma (ECO-Coach en docent managementvaardigheden op de NHL). Age en Mark helpen de ONS Academy om het gehele opleidingsprogramma voor leerroute B te ontwikkelen. Daarbij worden voetbalinhoudelijke thema’s afgewisseld met thema’s die meer zijn gericht op de persoonlijke ontwikkeling van de trainer/coach.

Het thema van deze eerste avond was doelen stellen. Dat ging enerzijds over het doelen stellen voor jezelf als trainer/coach en anderzijds over het stellen van doelen voor je team en voor de spelers individueel. De trainers bespraken eerst met elkaar wie zij zijn als trainer/coach, wat zij belangrijk vinden, wat hun kwaliteiten zijn en waar willen ze nog in willen groeien? Vervolgens werden er doelen geformuleerd voor het komende seizoen en werd een strategie bepaald om daar aan te werken.

Ook werd besproken op welke manier spelers gestimuleerd kunnen worden om zelf doelen te stellen en hoe jij als trainer de spelers kunt helpen bij het uitwerken van een goede strategie om aan hun doelen te werken.

IMG_3177 IMG_3176 IMG_3174

Morgen, dinsdag 10 september, staat de eerste bijeenkomst voor Leerroute A op het programma. Zij gaan aan de slag met de thema’s kennis over de doelgroep, pedagogiek en trainersvaardigheden.

Delen