Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Ouderbijeenkomst pedagogische uitgangspunten 28-02-2022

Op maandag 28 februari van 19:00 – 21:00u organiseren wij een bijeenkomst voor alle ouders van de Champions t/m de JO19 over pedagogische uitgangspunten.

In december 2021 verstuurde de KNVB een nieuwsbrief met informatie over pedagogische uitgangspunten. De pedagogische uitgangspunten van de KNVB zijn o.a. gebaseerd op het adviesrapport dat is geschreven door wetenschapper Jelle Jolles (klinisch neuropsycholoog en hersenwetenschapper). Deze uitgangspunten sluiten goed aan bij het beleid van ONS Sneek.

Tijdens de bijeenkomst zullen wij deze uitgangspunten met elkaar doornemen. Vervolgens gaan we met elkaar in gesprek om deze uitgangspunten te vertalen naar de praktijk.

  • Wat zeg je als ouder tegen je kind tijdens het ontbijt (voorafgaand aan een wedstrijd), en wat juist niet? 
  • Wat zeg je als ouder tegen je kind als hij/zij na afloop van de wedstrijd thuis komt, en wat juist niet?  Bij een verloren wedstrijd? Bij een gewonnen wedstrijd? 
  • Je zoon/dochter heeft een geweldige wedstrijd gespeeld en heeft twee keer gescoord. Wat zeg je na afloop van de wedstrijd? 
  • Je zoon/dochter heeft een minder goede wedstrijd gespeeld. Veel ging mis en er lukte weinig. Wat zeg je na afloop van de wedstrijd? 

Tot slot gaan we met elkaar onderzoeken hoe wij als club nog beter invulling kunnen geven aan de pedagogische uitgangspunten.

Op maandag 20 december hebben wij reeds een bijeenkomst voor alle leiders georganiseerd over deze uitgangspunten.

Naast deze bijeenkomst staat er een ouderbijeenkomst voor selectieteams (JO13 t/m JO19) gepland op donderdag 3 maart. Dit is een andere bijeenkomst, waarin een toelichting wordt gegeven op de situatie (m.b.t. teamsamenstellingen) voor de tweede seizoenshelft.

We gaan er een waardevolle avond van maken. Tot morgen!

Delen