Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Ovivi (Ons Voetbal Is Van Iedereen) komt naar ONS Sneek

Op 14 december komt de door de KNVB en Theatergroep Live Your Story ontwikkelde voorstelling “Ik wou dat het weer weekend was” naar ONS Sneek. Deze voorstelling wordt gespeeld voor spelers, ouders, trainers, vrijwilligers van jeugdteams van onze club, maar ook aangeboden aan vrijwilligers en bestuurders van alle voetbalclubs in Súdwest-Fryslân.

Achtergrond

Iedereen kan zich de racistische uitingen aan het adres van Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira, tijdens de wedstrijd FC Den Bosch – Excelsior op 17 november 2019 herinneren. Dit maakt opnieuw pijnlijk duidelijk dat racisme ook in het Nederlandse voetbal de kop blijft opsteken. Maar dat hoort geheel niet thuis in de verbindende wereld die het voetbal biedt.

Tegelijkertijd geeft het hoop dat zoveel mensen uiting gaven aan hun afschuw. Een verschrikkelijk incident waardoor de handen ineengeslagen worden. Om samen duidelijk te maken: racisme en discriminatie accepteren we niet. Niet op straat, niet op het werk, niet op school en zeker niet op ons voetbalveld. Ons voetbal is van iedereen.

De gezamenlijke aanpak heeft geleid tot een aanvalsplan tegen discriminatie en racisme. www.onsvoetbalisvooriedereen.nl

Ook bij ONS Sneek zijn we al langere tijd een inclusieve club, de regenboogvlag wappert continue. Inclusiviteit is inmiddels één van onze kernwaarden. Iedereen is welkom bij de club en dat willen we ook uitstralen.

Voorzitter Joan van der Veen: “De samenwerking tussen de KNVB, een procesbegeleider van het project Ovivi, ONS Sneek en de theatergroep Live Your Story heeft ertoe geleid dat we op 14 december aanstaande dit belangrijke onderwerp niet alleen bespreekbaar maken in onze club, maar ook bij alle clubs in onze gemeente. Ik heb begrepen dat er hard gewerkt is aan de voorstelling en dat wij, mede door de coronaperiode, de eerste club in Nederland zijn waar de voorstelling live in de kantine gespeeld gaat worden. Wij vinden het ook belangrijk dat we dit met andere clubs uit onze gemeente kunnen delen, vandaar dat we hen ook gaan uitnodigen”.

“Ik wou dat het weer weekend was”.

In kantines van amateurclubs in heel Nederland opent de theatergroep via storytelling het gesprek over de kracht van diversiteit, maar ook de pijn van kwetsende uitingen in het voetbal. De spelers zetten (jong)volwassen voetballers, maar ook bestuurders, trainers, scheidsrechters en beleidsmakers, aan het denken over de invloed van je afkomst op je zelfbeeld, het beeld van de ander en je kansen op het veld en in de maatschappij.

De voorstelling is toegankelijk en wordt gebracht met veel humor en voetballiefde.” https://www.liveyourstory.nl/

Uitnodiging 14 december:

Van 16.45 – 18.00 uur Spelers, ouders, trainers, vrijwilligers ONS Jo13 t/m Jo15

Van 18.30 – 19.45 uur Spelers, ouders, trainers, vrijwilligers ONS Jo17 t/m Jo19

Van 20.15 – 21.30 uur Kader, bestuur, vrijwilligers van andere clubs, uitnodiging volgt via de mail.

Toegang tot de voorstelling voor personen boven 18 jaar is mogelijk middels het tonen van de corona gezondheidscheck QR code.

Delen