Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Presentatie nieuwe jeugdbeleidsplan

Presentatie nieuwe jeugdbeleidsplan 

Gisteravond, dinsdag 14 januari, presenteerde Hoofd Voetbalzaken Douwe Jan van der Wal het nieuwe jeugdbeleidsplan aan de trainers van ONS Sneek.

Ruim drie jaar geleden werd de Lokale Certificering voor de jeugdopleiding behaald. Sindsdien zijn er structureel stappen gezet om de jeugdopleiding door te ontwikkelen en te professionaliseren. Zo is de medische begeleiding voor jeugdspelers geïntensiveerd, is er in samenwerking met Fysio-Actief een loop- en coördinatietrainer aangesteld en wordt er structureel gebruik gemaakt van video-analyse bij de jeugdteams. Zo zijn er talloze ontwikkelingen doorgevoerd, zoals bijvoorbeeld ook het voeren van POP-gesprekken met alle jeugdspelers. Daarnaast is de gehele organisatie verbeterd en zijn er voor alle teams goede trainers aangesteld.

De ontwikkelingen die drie jaar geleden zijn ingezet zijn allemaal gebundeld tot één plan. Dit plan zal de komende jaren richting geven aan de werkwijze binnen de jeugdopleiding. Kenmerkend aan dit nieuwe beleidsplan is dat er heel specifiek wordt gekeken naar de verschillende leeftijdsfasen en bijbehorende kenmerken. De werkwijze wordt aangepast op de behoefte van de doelgroep, om alle spelers zodoende zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden. Daarnaast is er veel aandacht voor recente ontwikkelingen binnen de sportwereld en is het beleidsplan sterk gestoeld op recente wetenschappelijke inzichten.

Dit plan werd gisteravond aan alle trainers gepresenteerd. Tijdens een interactieve presentatie met verschillende werkvormen maakten de trainers kennis met de inhoud van het plan. Ook zijn de verschillende speerpunten de afgelopen periode al meerdere keren aan bod gekomen tijdens de thema-bijeenkomsten die voor alle trainers zijn georganiseerd.

Op maandag 9 maart zal de jeugdopleiding opnieuw gecertificeerd worden door de KNVB en NMC Bright. Het is ons streven om dan van een Lokale Jeugdopleiding de stap te kunnen zetten naar een Regionale Opleiding.

Wij zien er enorm naar uit om de zaken die zijn beschreven in dit beleidsplan te implementeren in de praktijk. Deels gebeurt dit al en tegelijkertijd zien wij nog veel ruimte om de opleiding verder door te ontwikkelen en te professionaliseren.

WhatsApp Image 2020-01-14 at 18.33.54

 

Delen