Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Programma ONS Sneek vanaf 29 november – i.v.m. coronamaatregelen

Programma ONS Sneek vanaf 29 november – i.v.m. coronamaatregelen

Afgelopen vrijdag is tijdens de persconferentie van het kabinet duidelijk geworden dat niet-essentiële sectoren de komende drie weken gesloten moeten zijn tussen 17:00 en 05:00. Het sporten in amateurverband valt ook hieronder, waardoor het reguliere trainingsschema en wedstrijdprogramma niet gehanteerd kunnen worden. Kortom, dit betekent dat er geen trainings- of wedstrijdactiviteiten meer plaats kunnen vinden na 17:00 op ons sportpark.

 

Uitgangspunten:

  1. We houden ons als club aan de opgelegde coronamaatregelen.
  2. Binnen deze kaders proberen we zoveel mogelijk voor de jeugd te blijven organiseren, zodat spelers fit blijven en zoveel als mogelijk kunnen blijven voetballen.

 

Doelstelling:

  1. Wanneer de competitie door zal blijven gaan, willen we zorgen dat spelers fit genoeg zijn om deel te nemen. Of wanneer de competities stil komen te liggen, dat iedereen fit is wanneer de competitie hervat wordt.
  2. Plezier blijven beleven in het met elkaar voetballen en sporten.
  3. Spelers blijven stimuleren in hun ontwikkeling.

 

Jeugd t/m JO12 en de JO13-3 en de JO15-3

Vanuit deze uitgangspunten en doelstellingen zullen wij organiseren dat de jeugd t/m de JO12 door de weeks kan blijven trainen, van 16:00 – 17:00u. Daarbij laten wij alle trainingsdagen gelijk en worden alleen de tijden aangepast. Datzelfde geldt voor de JO13-3 en de JO15-3, omdat zij in het reguliere schema ook op deze tijdstippen trainde.

Wanneer de competitie zal doorgaan, kunnen deze teams op zaterdagen voetballen. Wanneer de competitie wordt stilgelegd, zal er voor deze teams bij ONS Sneek geen ruimte zijn om activiteiten te organiseren, omdat we dan de teams vanaf de JO13 de ruimte willen geven.

 

Jeugd JO13 t/m JO21

Voor veel jeugdspelers vanaf de JO13 is het i.v.m. de schooltijden of werk lastig om van 16:00 – 17:00u te trainen. Datzelfde geldt voor veel van de trainers. Deze teams kunnen door de weeks niet bij ONS Sneek trainen, maar voor hen hebben wij een thuisprogramma ontwikkeld.

Wanneer de competitie zal doorgaan, kunnen deze teams op zaterdag voetballen. Wanneer de competitie wordt stilgelegd, worden voor deze teams de velden bij ONS Sneek gereserveerd voor het organiseren van trainingen of oefenwedstrijden.

De KNVB heeft de Tweede Kamer gevraagd om het sporten na 17:00u, a.s. dinsdag nog bespreekbaar te maken. Daarna zal de KNVB ook een besluit nemen over de competities. Mochten er besluiten worden genomen die van invloed zijn op dit programma, dan zullen wij weer met jullie communiceren. Als dat niet het geval is, dan zullen wij dit programma aanhouden.

 

Programma vanaf 29 november 

Via de onderstaande link is het programma voor de komende weken terug te vinden.

Programma ONS Sneek coronaperiode 2021-2022

Delen