Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Robin ten Katen nieuw hoofd voetbalzaken bij ONS Sneek

ONS Sneek heeft Robin ten Katen (22) voor de komende drie seizoenen aangesteld als nieuw hoofd voetbalzaken van de club.

Robin rondt momenteel zijn HBO studie Sportkunde aan de Hanze Hogeschool in Groningen af en heeft in dat kader ook onderzoek gedaan naar talentontwikkeling binnen de jeugdopleiding van Cambuur. Eerder al volgde Robin met succes de Minor trainer/coach via de Hanze. Komende twee jaar zal hij de Masteropleiding talentontwikkeling en diversiteit volgen.

Robin is op jonge leeftijd begonnen als jeugdtrainer en is de afgelopen jaren actief geweest bij clubs als VV Helpman, FC Groningen, Cambuur en meest recent Be Quick 1887.

Voorzitter Joan van der Veen: “Bij onze club zijn we regionaal gecertificeerd. Het voetbaltechnische beleid kent inmiddels veel diepgang en is zeer modern, maar zit ook best complex in elkaar. We hebben ondervonden dat er onder het trainersgilde veel enthousiasme was voor de functie, maar ook dat we echt wel even hebben moeten zoeken om de juiste kandidaat te vinden. Van alle kandidaten en gesprekken die we hebben gevoerd gaf Robin aan zeer goed op de hoogte te zijn van alle beleidsmatige uitgangspunten die wij in de vereniging hanteren.

Hij staat in zijn “carriére” eigenlijk op hetzelfde punt waar Douwe Jan van der Wal, die voor Arno Nijenbanning ons hoofd voetbalzaken was, destijds ook stond (afgeronde HBO in de Sport en startend met een Master talentontwikkeling en diversiteit). Tijdens de gesprekken bleek ook dat Robin echt een passie heeft om te werken in en bij te dragen aan een ontwikkelingsgerichte en veilige sportomgeving zoals wij die op onze club hebben en dat hij graag de persoon achter de trainer/speler helpt zichzelf te ontwikkelen.

We hebben er alle vertrouwen in dat hij de club de komende jaren verder zal helpen te blijven verbeteren en dat hij op een professionele manier invulling kan geven aan hoe wij graag zien dat er gewerkt wordt bij ONS Sneek. Met zijn achtergrond, kennis en kunde past hij in onze ogen dan ook uitstekend bij onze club.

We willen hem dan ook veel succes in zijn nieuwe functie toewensen”.

Robin ten Katen:  “Naar aanleiding van de gesprekken met de club ben ik ervan overtuigd dat de visie van ONS Sneek aansluit op waar ik achter sta. Ik kijk er dan ook erg naar uit om aan de slag te gaan voor ONS Sneek en samen met alle betrokkenen ervoor te zorgen dat de jeugd zich verder ontwikkelt”.

De komende maanden zal Robin ten Katen intensief door Arno Nijenbanning en Douwe Jan van der Wal ingewerkt worden waarna hij op 1 juli 2024 zal starten in zijn nieuwe functie.

Delen