Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Thema-bijeenkomst 1 voor trainers circuitmodel

Thema-bijeenkomst 1 voor trainers circuitmodel 

Afgelopen maandag was de eerste thema-bijeenkomst van Leerroute B en gisteravond was de eerste thema-bijeenkomst van Leerroute A, voor de trainers van het circuitmodel.

Tijdens deze bijeenkomst werden drie onderwerpen behandeld. Er werd gestart met een workshop van Henriëtte Meijer, waarbij zij met de trainers in gesprek ging over kenmerken van de jongste jeugd (5 t/m 11 jaar). Henriëtte is juf op basisschool De Fluessen en kon op basis van haar kennis en ervaring met deze doelgroep de trainers van heel veel nuttige informatie voorzien. Er werd in gegaan op vragen als: wat zijn typische kenmerken van deze doelgroep, wat is voor deze leeftijdscategorie belangrijk, hoe communiceren deze kinderen en hoe kun je daar als trainer op inspelen?

Daarna ging Douwe Jan aan de slag met het opbouwen en structureren van een oefening tijdens de training. Hierbij kregen de trainers uitleg over het onderstaande ‘stappenplan/model’.

Untitled

Ook werden bepaalde trainersvaardigheden behandeld zoals praatje, plaatje, daadje, de 5 W’s en hoe je als trainer positie kiest. Nadat dit in de theorie was besproken gingen de trainers het veld op om hier in de praktijk mee aan de slag te gaan.

WhatsApp Image 2019-09-11 at 07.49.14

 

 

Delen