Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Toelichting programma tussenlichtingen o.b.v. biologische leeftijd

Op maandag 1 november zal het programma tussenlichtingen van start gaan. Met dit programma willen wij spelers in een nieuwe samenstelling laten spelen en krijgen zij training van een andere trainer, wat ervoor zorgt dat spelers uit hun routine gehaald worden. Zo krijgen zij een nieuwe prikkel en worden daardoor op hun eigen niveau uitgedaagd.

Bij de JO16, JO18 en de JO21 worden spelers ingedeeld op basis van kalenderleeftijd. Bij de onder- en middenbouw is de samenstelling gebaseerd op biologische leeftijd (o.b.v. lengte, gewicht, zitlengte en de groeifase (PHV)). Spelers die biologisch ouder zijn, hebben hier normaal gesproken voordeel van, doordat zij fysiek verder zijn. Spelers die biologisch minder oud zijn, moeten normaal gesproken altijd opboksen tegen spelers die de groeispurt al wel hebben gehad.

In dit programma hebben beide type spelers een nieuwe uitdaging. Biologisch oude spelers hebben het moeilijker, doordat iedereen net zo fysiek zijn. Biologisch jonge spelers hebben het iets makkelijker, doordat zij tegen jongens spelen die ook de groeispurt nog niet gehad hebben.

In dit programma wordt er drie keer achtereenvolgens op een maandag getraind in deze samenstelling. Gedurende een seizoen worden er vier van deze blokken georganiseerd. Na de winterstop zal er de derde maandag een oefenwedstrijd worden gespeeld i.p.v. dat er getraind wordt.

Delen