Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

Marcel Frankena van ONS Sneek naar Blauw Wit ‘34

Hoofd Voetbal Zaken Marcel Frankena zal ONS Sneek aan het einde van het seizoen verlaten.

Frankena heeft een aanbod om Hoofd Jeugdopleiding te worden bij één van de grootste clubs in Friesland, Blauw Wit ’34 in zijn woonplaats Leeuwarden, geaccepteerd.

Marcel Frankena: “Ik heb bij ONS Sneek 4 dynamische, leerzame seizoenen in een professionele, warme en ook zeer ambitieuze omgeving mogen meemaken. Mee kunnen helpen aan de ontwikkeling van de ONS Academy. De prachtige jeugdopleiding doorontwikkeld samen met de jeugdcommissie, bestuur, technische commissie en alle betrokkenen. Ook hebben we de certificering naar lokaal niveau bewerkstelligd in samenwerking met de KNVB. Al met al heb ik prachtige mensen ontmoet met zeer veel clubliefde en kennis.

De selectieteams hebben allemaal gekwalificeerde en gediplomeerde trainers en spelen inmiddels op een mooi divisieniveau. Ook de 2e selecties in de jeugd werken inmiddels met gediplomeerde, gekwalificeerde trainers/leiders.

Ik wil mijn tijd bij ONS Sneek graag goed afsluiten en hoop dat mijn opvolger de lijn die ingezet is kan doortrekken en verder kan ontwikkelen”.

P1770450

Joan van der Veen, voorzitter TC: “ONS Sneek is Marcel veel dank verschuldigd. Mensen zien vaak niet hoeveel werk er gedaan wordt door medewerkers in dit soort functies. Het werk vindt vaak buiten het zicht en op de achtergrond plaats. Ook Marcel heeft belangrijk en ontzettend veel werk verricht voor de club. Zo kon de jeudopleiding van ONS Sneek onder zijn leiding lokaal gecertificeerd worden. Daarnaast heeft hij zich continue ingezet om ONS Sneek organisatorisch en in de uitvoering naar een hoger plan te tillen. Zijn werk als coach van onze trainers wordt bijvoorbeeld als zeer waardevol in de opleiding ervaren. Iedereen die nauw met hem heeft samengewerkt zal zijn plezierige karakter gaan missen.

Persoonlijk heb ik ontzettend veel met Marcel samengewerkt en waardeer ik met name zijn loyaliteit en commitment naar onze club. Ook het feit dat hij vorig seizoen tijdelijk assistent trainer bij ONS 1 wilde zijn op het moment dat de club dit vroeg heb ik zeer gewaardeerd. Dat hij nu na vier mooie jaren aan een nieuwe uitdaging dicht bij huis in zijn eigen stad start is helemaal prima. Ik wens hem dan ook het allerbeste en veel plezier bij zijn nieuwe functie in Leeuwarden. Wij zijn momenteel al in gesprek met mogelijke opvolgers die zijn werk bij onze club kunnen voortzetten en uitbouwen”.

ONS Sneek wil Marcel Frankena bedanken voor zijn tijd bij ONS en wenst hem nog veel succes bij zijn laatste maanden voor onze club.

Delen