Nieuws

Samen Vitaal Vooruit
ONS Sneek

ONS Sneek JO17-1 in Spaanse sferen op Copa Jordi !

⚽ COPA JORDI ⚽

tekst:  Pier de Jong

foto’s:  Focco van Brug

 

#Voetbal# Strand# Zon#Zee

????Ton vanaf het Balkon????

 

Donderdag 29 maart vertrok ONS O17 vanaf Weeze, om deel te nemen aan het COPA JORDI, een internationaal voetbal toernooi, waar ONS in de zwaarste poule uitkwam. Natuurlijk gingen we voor de punten, maar ook zeker voor teambuilding naar Spanje.

Het bleek uit te draaien op een heerlijke mini vakantie op een leuk georganiseerd toernooi.

Door de vroege vlucht waren er diverse spelers en begeleiding die een nachtje moesten skippen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Aangekomen op Gerona, bleek al snel dat de Coste Brava zich van de zonnige kant liet zien. Een heerlijk temperatuurtje 20 C. Via Camp Nou waar we een stadion tour hadden werden de gehuurde auto’s weer bestegen om naar ons onderkomen in Lloret de Mar te gaan. Hotel Vila Garbi was het onderkomen, een hotel met weinig franje maar verder wel van alle gemakken voorzien. Dus best genoeg. Na het diner werd er afgesproken dat ieder mocht doen wat ze zelf wilden. Maar wel zo, dat het ploegbelang voorop stond. En een ieder zijn eigen verantwoording daarin moest nemen. Dit bleek een goede afspraak te zijn

Op onze eerste Toernooi dag moesten we gelijk 3 wedstrijden spelen welke 2 x 20 min. waren.

De eerste wedstrijd was tegen een landgenoot namelijk VSV. De ploeg werd met  fantastisch spel van de mat getikt: 4-1 ( Jan Rein, David, Pieter Abe, Pieter Abe (via de kont van Koen)).

De 2de wedstrijd was tegen een Franse semi profploeg Alin Sud Foot. Fysiek zeer sterk. Met een paar Pogba’s in de gelederen (mannen met baarden). ONS trad misschien met wat te veel ontzag voor de tegenstander het veld op. Dat was jammer. Ook omdat 2 persoonlijke fouten aan de tegen- doelpunten ten grondslag lagen. Delen van de wedstrijd speelde ONS goed combinatie spel. En waren we de bovenliggende partij. Jammer dat de eindstand 2-0 voor onze Franse tegenstanders werd.

De 3de wedstrijd van de dag was tegen een Duitse tegenstander, FC Iserlohn. Echt een stugge ploeg, die zelf achteruit ging hangen, om in de omschakeling toe te slaan. Mede door vreemde arbitrale beslissingen en het wegebben van de krachten bij de boys (jetlag) werd deze  wedstrijd verloren met 2-0.

S’avonds na het diner mocht een ieder weer doen waar hij zin in had.

De afspraak was om de volgende dag om 9 uur weer aan de ontbijttafel te zitten. Wonder boven wonder hielden alle spelers zich daaraan, op 4 spelers na, die waren een paar minuten te laat, en mochten dit rechtzetten door tijdens de wedstrijdbespreking van die dag een muzikale bijdrage te leveren. Uit volle borst werd het lied “ De Ring die Jij nu draagt” van Wimmie ten gehore gebracht. Zo’n fantastisch optreden, dat werd besloten dat de boys te boeken zijn voor feesten en partijen.

Na het ontbijt werd er een strandwandeling gedaan, en daarna een vroege lunch om op tijd naar de velden te gaan. Eenmaal aangekomen op het sportcomplex in Blanes (14 velden) bleek dat onze Franse tegenstander het wedstrijdschema met de Franse slag had bestudeerd, en reeds naar hun hotel waren vertrokken. Dus geen pot, wel 3 pnt. al hadden we er liever voor gespeeld.

De dag werd afgesloten met een mooie kustrit langs de Costa Brava om vervolgens bij de plaatselijke pizzeria een heerlijke pizza te nuttigen. Terug bij het hotel ging iedereen zijn eigen weg. Zondag begon zoals alle andere dagen met een collectief ontbijt. Het waren helaas weer dezelfde 4 mannen die aan het ontbijt ontbraken. De heren Koen, Pieter Abe, David en Ruben waren er niet. Wel kwam er een appje van kamer 206 binnen. Waar de mannen te kennen gaven niet op het ontbijt te verschijnen ivm overmatig alcohol gebruik. Trainer Arnoud schoot gelijk in de stress, had een spelerstekort voor de laatste wedstrijd en was teleurgesteld in deze 2de jaars, die eigenlijk het voorbeeld moesten geven. Toen hij hoorde dat de spelers de avond daarvoor hadden zitten shotten met de begeleiding verbleekte hij helemaal. En sommeerde de mannen in welke staat ze ook waren, gelijk beneden zich te melden voor het ontbijt. Nadat ze 1 voor 1 binnen waren gestrompeld, wist hij het helemaal ff niet meer. Gelukkig attendeerde David hem aan de datum van die dag. De grap was fantastisch uitgevoerd en geweldig geslaagd. En Arnoud stiekem toch wel opgelucht.

De ochtend werd gevuld met een pot strandvoetbal op het zonovergoten strand. Waarna de spelers een cooling down duik in de Middellandse Zee namen. Terug naar het hotel voor onze lunchpakketten die klaar lagen voor onze laatste pot tegen CS Chenois uit Zwitserland.

Vooraf werd gezegd dat de spelers strijd moesten leveren en dat de duelkracht omhoog moest. Nou dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Wat een goede wedstrijd speelde ONS, ze waren op alle fronten beter. En wat onderscheidde Ruben zich in deze pot. Een wedstrijd waar veel in zat, goed voetbal (voorzover het veld het toe liet), strijd en een wereldgoal van Ruben, die de bal met 1 stuit vanaf zijn eigen 16 meter in de goal aan de andere kant schoot. Vervolgens stopte hij 4 min. later een strafschop die hij uit de rechterhoek wist te tikken. Mathijs scoorde uit een hoekschop. En David wist wel vanaf 11 meter het net te raken. Einduitslag 3-0.

Wat inhoudt dat ONS 2de is geëindigd in de poule. Een zeer goed resultaat in dit goed bezette toernooi.

Als afsluiting werd er nog een 8 tegen 8 potje gespeeld op klein veld tegen onze Nederlandse hotelgenoten. Uitslag 5-6 , een chill relaxed potje waar amusement boven prestatie  stond.

Terug naar het hotel, eten, koffers ingepakt, om vervolgens de avond te eindigen met een gemeenschappelijke samenzang vanaf de balkons. Met een ode aan Ton, die gaat stoppen als leider, omdat hij besloten heeft na zijn sabbatical verder te gaan in het prof tennis circuit, en daarvoor zaterdags in training moet.

Ton bedankt. Het was fantastisch.

Maandagmorgen 2 april vroeg uit de veren, omdat we een vliegtuig moesten halen.

Alle spelers en begeleiders kunnen trots zijn dat we zulke heerlijke dagen hebben gehad, zonder enige wanklank.

Een echt teambuildings weekend.

JO17.1

JO17.2

JO17.3

JO17.4

JO17.5

JO17.6

JO17.7

Delen