Wij hebben verscheidene oproepen voor vrijwilligerswerk gedaan en daar heeft het team van JO17-1 een mooie reactie op gegeven! De ouders van deze spelers kunnen vaak niet op zaterdag helpen, maar wel door de week als hun jeugd aan het trainen is. We hebben met elkaar taken bedacht om uit te voeren tijdens deze trainingen. Met deze inzet kunnen we met elkaar de schouders eronder zetten! Vele handen maken licht werk!
In lijn daarmee zijn we van plan om de opzet voor de kantinediensten en wellicht vrijwilligerswerk in het algemeen wat aan te passen. Bijvoorbeeld om de bar en de keuken in elk geval open te houden tijdens de (jeugd) wedstrijden hebben we ook nog hulp nodig.
We zijn nu met een uitwerking bezig om de (ouders van de) jeugdleden in te zetten voor kantinediensten. We zullen dat zoveel mogelijk proberen te beperken tot één of twee keer, dus een paar uurtjes, per seizoen.

Hiervoor wordt dan een schema gemaakt. Gepoogd wordt om rekening te houden met thuiswedstrijden, zodat de meeste mensen toch al aanwezig zijn. Bij steeds meer (sport)verenigingen worden de teams ingezet om bepaalde taken voor hun club gezamenlijk voor hun rekening te nemen. Het voordeel hiervan is dat je met elkaar betrokken bent bij het reilen en zeilen van de club. Je creëert een gezamenlijk doel en dat kan een hele mooie uitwerking hebben.

Binnenkort volgt een mail via de leiders hoe de opzet gaat worden. Wordt vervolgd!

Heeft u suggesties of ideeën, dan zijn die uiteraard meer dan welkom.

Dinie van der Wal
dinievanderwal@onssneek.nl;
of 06- 29221716