D-Day voor ONS Boso Sneek VR1

Klinkt of je ten strijde moet gaan. Maar zo mag je de wedstrijd van zaterdag van ONS Vr1 tegen het Groningse Oranje Nassau Vr2 wel vooraf beschouwen. Winnen de vrouwen is het perspectief voor lijfsbehoud groot. Gelijk of verliezen zit je in de zorgen en komt er grote druk op de laatste wedstrijd te staan.

De tegenstander van zaterdag in Sneek gaat hierin een sleutelpositie vormen. Mede concurrent van een p/d plek is St. Annaparochie. Zij treden zaterdag eerst thuis aan tegen de studenten uit Groningen the knickerbockers. Maar de laatste wedstrijd is Oranje Nassau Vr2 uit.

De uitwedstrijd in Groningen op zaterdag 26 November werd een 2 – 2. Het geeft maar aan dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Stand nu:

  1. ONS Sneek                  21 punten 17 voor en 32 tegen
  2. StAnnaparochie         19 punten 27 voor en 51 tegen
  3. Oranje Nassau Vr2    18 punten 31 voor en 45 tegen
  4. Holandscheveld         15 punten 19 voor en 41 tegen
  5. Be Quick Dokkum     4 punten 17 voor en 71 tegen

Het mag duidelijk zijn voor vrouwen en staf winnen en zeker niet verliezen. De laatste wedstrijd is dan met minder druk en is de doelstelling weer haalbaar. Dat zou een pracht van een afscheid cadeau zijn voor trainer Rudy Mann. 4 Jaar lang je target halen van lijfsbehoud in de 1ste klasse is van dit team en staf toch een hele knappe prestatie.

Door ontwikkelen met jonge talenten en de zeer stabiele gezetelde garde, zal het woord ‘oude’ maar niet noemen, is voor nieuwe trainer Mark Postma een nieuwe doel samen met Robert van der Meulen en het team.  Groeien naar een stabiele middenmotor en niet elk seizoen de kopzorgen van nacompetitie of degradatie.

De wedstrijd zal om 15:00 uur aanvangen. Ik hoop op een 2 – 1 winst rond 17:00 uur voor de thuisploeg wel te verstaan.

Voor de wedstrijd op veld 1 is er nog een ander mooi duel. U moet niet gaan twijfelen of u wel op het goede sportpark bent! Maar het combinatieteam ONS/SWZ Boso Sneek Vr 3 zal om 12:30 uur aanvangen in het tenue van SWZ Boso Sneek. Dus u bent wel degelijk op het goede adres. In SWZ tenue is conform de gemaakte afspraken tussen beide clubs. 1ste helft competitie in ONS tenue en 2de helft competitie in SWZ tenue. De ploeg staat onder leiding van Onne Hoekstra een niet geheel onbekende van ONS. Tegenstander is het NOK uit Oudemirdum.

Door Klaas Uil