Het tweede elftal van ONS Boso Sneek heeft zich gister gehandhaafd in de Reserve Hoofdklasse door de 1-3 overwinning op Harkemase Boys 2. Een zeer verdienstelijke handhaving gezien de verloop van het seizoen.

In oktober vertrok trainer Guido Pen, omdat hij voor zichzelf geen perspectief meer zag in de begeleiding van deze spelersgroep. Dit zorgde voor een flinke verandering voor de spelers van het tweede, maar ook voor de vereniging. Zo trainde een deel van de spelers van het tweede mee met de O19 en een deel trainde met het derde. Op zaterdag troffen de spelers elkaar dan voor de wedstrijd die op het programma stond. Zo werd er op deze manier een beroep gedaan op de spelers van O19 en het derde, omdat zij de jongens van het tweede moesten opvangen. Verder hebben Marcel Frankena, Joeri van Leeuwen en Chris de Wagt een grote rol gespeeld bij het opvangen van het tweede, door gezamenlijk invulling te geven aan de wedstrijdbegeleiding.

Na twintig wedstrijden vielen de resultaten tegen en stond het tweede elftal op degraderen. De begeleiders van het tweede (Roelof van der Wal en Wouter Jellesma) zijn toen samengekomen met de Technische Commissie en de Technische Staf om te bespreken op welke manier dit opgelost kon worden. Zij hebben toen besloten dat de vereniging achter het tweede wilde gaan staan, om volop voor de handhaving te gaan. Dit is namelijk van groot belang voor de vereniging, omdat er volgend jaar veel talentvolle O19 spelers overkomen en ook voor de spelers van het eerste is het belangrijk dat het tweede elftal op hoog niveau speelt.

Na dit besluit hebben Chris de Wagt en Richard Karrenbelt wekelijks meerdere spelers van zowel de O19 als van het eerste geleverd aan het tweede. Dit heeft geresulteerd in vijf overwinningen op rij, waardoor het tweede zich nu definitief heeft gehandhaafd in de reserve hoofdklasse, het hoogste niveau voor reserveteams. Het is fantastisch om te zien wat alle betrokken partijen de afgelopen periode voor het tweede hebben gedaan. Iedereen is er écht achter gaan staan en alle partijen hebben zich enorm ingezet om het tweede elftal te ondersteunen.

Dit is een extra bijzonder gebaar omdat de spelers van O19 zelf ook nog volop in de strijd zijn/waren voor het kampioenschap in de Vierde Divisie. Wij begrijpen dat dit een lastige keuze is geweest voor de vereniging en met name voor Chris de Wagt, die zich elke zaterdag sowieso van zijn beste kant liet zien. S’ochtends op de bank bij de O19, daarna direct door naar het tweede en daarna weer actief bij het eerste.

Onze waardering is erg groot voor de manier waarop iedereen heeft bijgedragen aan het tweede elftal. Prachtig!

Roelof van der Wal en Wouter Jellesma