Beste lezer in dit verslag nemen we u mee in de eerste seizoenhelft van het derde voetbalelftal van ONS Sneek. Van hele mooie momenten maar zeker ook een paar dieptepunten.  We hopen dat u ervan geniet!

Het begin

We nemen u mee terug in de tijd naar juni 2019 het voetbalseizoen is bijna over en veel tweedejaars A moeten volgend jaar naar de senioren, maar in wat voor team kom ik dan? Is het dan wel leuk? Allemaal vragen die op dat moment in je hoofd spoken. Maar toen kwam er een geweldig idee van een paar van onze spelers om een vriendenteam op te richten. En al snel hadden we 7 a 8 spelers die het wel zagen zitten, maar er moesten natuurlijk wel meer spelers bij. Via sociale media kanalen van de spelers kwamen er telkens meer berichten van enthousiastelingen om weer te voetballen en daardoor werd ons team telkens groter en groter. Op het einde zie je hoeveel spelers we nu in ons team hebben.

De eerste training

Op 19 augustus 2019 was het dan zover de eerste training van het seizoen 2019/2020. Je zag gelijk aan iedereen die binnen kwam lopen in de kleedkamer dat ze er zin in hadden. Voordat we naar het veld gingen hadden we eerst even een kennismaking met elkaar en met de leider. Onze leider voor dit seizoen is Jan Van der Werf. Jan is een bekend persoon bij ONS hij was de afgelopen jaren ook van heel veel spelers van ons team leider. Maar helaas kon Jan de afgelopen 2 jaar niet meer leider zijn in verband met ziekte maar toen we Jan vroegen om dit seizoen het elftal te coachen zei hij resoluut :”Jazeker dat doe ik”.  Dan even iedereen favoriete positie opschrijven en dan het veld op. Jan leidde de training en je zag gelijk dat iedereen ontzettend zijn best deed en dat was echt prachtig om te zien. Maar helaas hadden we ook gelijk een eerste blessure geval. Onze spits Fabian was te fanatiek dat hij met kramp in zijn been uitviel. Sinds de eerste training hebben we nu een massage tafel in de kleedkamer maar niet alleen voor Fabian… Maar het was zeker een mooie trainingsavond met een goede sfeer.

De eerste wedstrijd 

Na  2 weken goed trainen was het dan zover de eerste wedstrijd. We speelde op zaterdag 31 augustus 2019 in de beker tegen  SWZ Zaterdag 2, een team dat best veel op ons lijkt want het is ook een vriendenteam met veel bekende spelers van ons. We begonnen in de volgende opstelling op goal Patrick de verdediging  van links naar rechts Jurjen, Collin, Onur en Dylan op het middenveld met de punt naar achteren Thijs Rechts stond Aco en links stond Thombias   en op tien Jeroen en in de aanval de twee spitsen André en Dion. Op de bank zaten Mart, Orkun, Fabian, Colin en Brent. Jonathan kon er niet bij zijn in verband met vakantie.  Onder heerlijke omstandigheden floot scheidrechter van dienst Klaas Wittermans om 14:30 voor de aftrap. En na twee minuten lag het balletje al in het mandje na een geweldig steekpas van Thijs maakte Andre de kans koelbloedig af. Wat een droomstart voor ONS! Maar in de 5e minuut kreeg SWZ de kans om op gelijke hoogte te komen via de strafschopstip Onur was niet verteld dat hij de bal niet met de hadden mag wegslaan. De spits van SWZ ging achteren de bal staan schoot, maar onze doelman Patrick pakte de penalty. Een belangrijke redding want twee minuten was het weer raak voor ONS en opnieuw was het Andre die na klungelig verdedigen van SWZ de bal langs de keeper schoot in de goal. Ja, u zou wel denken was een leuke openingsfase maar na 32 minuten werd er weer gescoord door SWZ 2-1 en toen was het rust. Jan zei dat het heel goed gaan dat we zo veder moesten spelen ook werden er veel wissels toegepast. Ja het is moeilijk hoor voor een leider met zoveel spelers. In de tweede helft was het na twee minuten weer raak voor ONS na een mooie aanval over veel schijven was het dit keer Jurjen die raak schoot. Rond het uur kwam SWZ terug op 3-2 maar drie minuten later was het weer juichen geblazen op het zuidersportpark want Jurjen maakte weer een goal en bracht de stand op  4-2  in de 73e minuut deed SWZ weer wat terug de spits schoot de bal strak in de kruising en toen stond het 4-3 spanning weer helemaal terug maar in minuut 81 maakte André aan alle onzekerheid een einde door de 5-3 tegen de touwen te schieten. En toen maakte Klaas Wittermans, die uitstekend heeft gefloten, er een einde aan voor het fluiten van de wedstrijd. Na afloop natuurlijk veel ontlading bij de spelers want dit was een echte teamprestatie vechten voor elkaar wat Onur soms te letterlijk nam maar het was prachtig om te zien complimenten va de coach en de aanvoerden Collin van Egmond en toen beginnen aan de derde helft. Na deze mooie overwinning zijn we nog met het team gaan wokken en dat was zeker lekker en gezellig.

Beker/Competitie

Ja, ik had beloofd ook de mindere momenten in het verslag te zetten na de overwinning tegen Sneek Wit Zwart hadden we twee mindere wedstrijden in de beker die we helaas verloren en daardoor werden uitgeschakeld. En dan de competitie. We wisten in het begin al dat het heel moeilijk zou gaan worden omdat we toch in een iets te hoge competitie zitten. En dan loop je natuurlijk tegen dikke nederlagen aan maar er waren zeker ook goede punten: het spel,  het positiespel wordt telkens beter dat komt zeker door de trainingen van Collin. De schoten met het afronden worden telkens beter gaan telkens meer in. We gaan toch twee wedstrijden uitlichten de eerste wedstrijd die we gaan uitlichten is tegen Tzum 1.  Op dat moment was het echt een degradatie kraker want beide ploegen hadden nog geen punten gepakt. Het hele team ging vol voor de overwinning! Werken voor elkaar en met elkaar. We waren aan elkaar gewaagd maar uiteindelijk moesten we terug naar Sneek met 0 punten, maar de coach en aanvoerder zagen zeker er positief op terug, vooral het werken voor elkaar en met elkaar was mooi om te zien.  De tweede wedstrijd die we eruit lichten is de wedstrijd tegen IJVC op dat moment was IJVC de koploper en wij de stonden op de een na laatste plaats. IJVC kwam al snel op voorsprong maar een sterk ONS liet ook merken dat ze het IJVC heel moeilijk wilden maken. Bij rust stond het 0–4 voor IJVC in de tweede helft kwamen we terug tot 1–4 dit was zeker het hoogte punt van de wedstrijd de miscommunicatie bij IJVC verdediger past de bal terug op de keeper maar de bal rolt langzaam in de goal iedereen van ONS ging keihard juichen de keeper en verdediger van IJVC konden wel door de grond zakken zouden we dan toch de tweede helft winnen ? Helaas mocht dat niet zo zijn want de wedstrijd eindigde in 1–6 ,maar ONS 3 liet goed spel zien en zeker weer veel passie en daarmee moeten we doorgaan in de tweede seizoenhelft want dan gaan we zeker nog punten pakken.

wedstrijdIk vindt deze foto wel mooi want deze foto laat de tegenstand  zien wat ONS 3 het hele seizoen al aan het doen is en dat is strijden voor elke bal en strijden voor elkaar en met elkaar en  dat moet zeker in dit team blijven want anders zou je nooit punten pakken.

Vrijwilligers werk voor de club

 Wij van ONS 3 doen zeker ook dingen voor de club dan heb ik het bijvoorbeeld over kantinediensten of wedstrijden fluiten van de jeugd. We hebben ook op 26-11-19 bij Poiesz DC kerstpakketten ingepakt, dat hebben we gedaan met veel vrijwilligers! Het was een leuke avond met een goede sfeer. Veder hebben een aantal spelers wedstrijden gefloten van de jongste jeugd! Al onze spelers vonden het hartstikke leuk om te doen. We hebben loten verkocht voor de vriendenloterij hebben we ook een mooi bedrag voor ONS en het JFT opgebracht. En dan natuurlijk de ONS veiling waarbij Sierd de Vos aanwezig was . De opbrengst was o.a. voor het opknappen van de kleedkamers en KIKA. We hebben daarbij ook een teamuitje gekocht met je hele team voetbal golfen wat we ook zeker nog gaan doen volgend jaar dit was ook een hele leuke en gezellige avond.

poiesz inpakken  veiling

Teamuitjes

 We hebben ook veel teamuitjes gehad we zijn bijvoorbeeld wezen wokken na de overwinning op SWZ en de ONS veiling waarbij veel spelers op de foto gingen met Sierd de Vos bekend als commentator in FIFA 20. En veder zijn we nog een keer gaan wokken en natuurlijk alle derde helften zijn ook gezellige uitjes op zich! En zaterdagavonden opstap met iedereen, dat is zeker mooi en nog met zij allen naar markt 23 geweest daarvoor willen we het bestuur van ONS nog bedanken!  Na de winterstop gaan we nog voetbal golfen met het team en overnachten in het Abe Lenstra Stadion van SC Heerenveen. Dus genoeg om naar uit te kijken.

markt 23

Het slot

Wij van ONS Sneek 3 hopen dat u heeft genoten van dit halfjaar verslag. Wij hopen dat we na de winterstop misschien een niveau lager komen te spelen dat het nog leuker wordt en dat we dan meer kans maken op de drie punten. Wij willen graag de spelers bedanken die ons uit de brand helpen als we te weinig hebben! Hiervoor wil ik ook leiders bedanken van de andere teams! Veder het bestuur van ONS voor jullie inzet met het derde dat wordt zeker gewaardeerd!  En veder onze trouwe supporters enorm bedankt en we hopen na de winterstop de 3 punten te halen en dat zullen we dan zeker met jullie vieren.

ONS Sneek 3 wenst u fijne feestdagen en een gezond en gelukkig en sportief 2020!!!team