Nacompetitie: ONS Boso Sneek O19 speelt tegen SWZ

Het vlaggenschip van de jeugdafdeling van ONS Boso Sneek speelt komende zaterdag om 10.30 uur tegen SWZ O19-1. De return is een week later aan de Molenkrite.
SC Cambuur werd in de vierde divisie kampioen en ONS Boso Sneek werd tweede in de competitie. SWZ Boso Sneek speelde tot aan de laatste speelronde voor plaatsing in de nacompetitie. In een rechtstreeks duel werd DZOH uit Emmen verslagen waardoor de zwart-witten eveneens nacompetitie behaalden. In de eindrangschikking eindigde HZVV uit Hoogeveentussen de beide Sneker verenigingen.

In de eerste ronde van de nacompetitie speelde SWZ een uit- en thuisduel tegen TVC’28 uit Tubbergen. De Tubbergers, herkansers van de derde divisie, konden het niet bolwerken tegen het team van trainer Richard Douwes. SWZ won thuis al met 3-0 waardoor de uitwedstrijd een formaliteit leek. Dit bleek, met een 2-4, uitslag ook in werkelijkheid zo te zijn.
ONS Onder 19-01 kende een heel ander seizoen. Na een lange achtervolging op SC Cambuur O19 ontstond er na een aantal wedstrijden in maart met een minder goed resultaat een onoverbrugbaar gat. In de tussentijd plaatste het team van Chris de Wagt zich wél voor de bekerfinale op 10 juni in Emmen waarin de kampioen van de derde divisie, SV Urk Onder 19, de tegenstander zal zijn. De plaatsing voor de nacompetitie was al vroeg veilig gesteld. De tweede plaats zorgde voor een koppeling aan PH uit Almelo.
In de heenwedstrijd doordeweeks in Almelo werd er bij vlagen fantastisch gespeeld wat in een, te mager uitgevallen, 1-2 overwinning resulteerde. De ploeg kreeg het in de thuiswedstrijd een stuk lastiger, echter werd er met 2-0 gewonnen. Hierdoor spelen de beide Sneker teams nu tegen elkaar in de tweede ronde.
De winnaar van de tweeluik speelt tegen de winnaar van HZVV en AZSV (Aalten).

In de competitie werd ook tegen elkaar gespeeld. Op sportpark Molenkrite werd er gelijkgespeeld en op het Zuidersportpark viel er een overwinning voor ONS Boso Sneek te noteren.

Iedereen is van harte welkom om komende zaterdag de wedstrijd te bekijken. Aanvang: 10.30 uur op South Park. Scheidsrechter van dienst is de heer E. Wensink.