Eén van de doelstellingen van dit jaar is om de regionale betrokkenheid bij het toernooi te vergroten, zodat wij meer aandacht kunnen vragen voor de maatschappelijke doelstellingen van het toernooi. Dit willen wij onder andere bereiken door dit jaar voor het eerst een Regioteam te betrekken bij het toernooi. Dit Regioteam bestaat uit O13 spelers uit de gemeente Sudwest Fryslan. Zo zijn er spelers van o.a. OHH, vv Workum, LSC 1890 en SWZ Boso Sneek die geselecteerd zijn voor dit team.

Wij hebben de verenigingen gevraagd om twee spelers af te dragen die in aanmerking konden komen voor dit regioteam. Op basis daarvan is de selectie samengesteld. Deze selectie heeft al drie keer gezamenlijk getraind en aanstaande maandag zal het Regioteam O13 om 19:00 uur een oefenwedstrijd spelen tegen ONS Boso Sneek O13 op het Zuidersportpark. Dit is alvast een mooi voorproefje voor de het toernooi, dat op vrijdag 26 mei 2017 zal plaatsvinden.

Voorafgaand aan deze oefenwedstrijd wordt er door Herman Kamminga (student aan de ALO en trainer van het Regioteam) een presentatie gegeven over een gezonde leefstijl voor een voetballer. De week voorafgaand aan het toernooi krijgen zowel de spelers van het Regioteam als de spelers van ONS Boso begeleiding bij de optimale voorbereiding op het toernooi. Zo zullen zij allemaal een voedingsdagboek bijhouden en zal het slaapritme in kaart worden gebracht. Op deze manier staan alle spelers vrijdag 26 mei op en top voorbereid aan de start van het toernooi.

Jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd om maandag 15 mei om 19:00 uur langs te komen bij deze oefenwedstrijd