ONS Boso Sneek JO17-1 heeft gisteravond de finale van de nacompetitie bereikt voor een plaats in de derde divisie. Daarin zullen de manschappen van trainer Arnoud Koster het over ruim een week (of misschien nog wel langer) moeten opnemen tegen de winnaar van het tweeluik tussen Hoogezand en DZOH (Emmen). Een uitstekende prestatie waar niet iedereen op voorhand rekening mee had gehouden.
Blauw Wit’34 JO17-1 werd gisteravond op het eigen Zuidersportpark met klinkende cijfers (5-0) verslagen, nadat vijf dagen eerder de heenwedstrijd in Leeuwarden nog met 1-0 verloren ging. Een prima resultaat, waarmee we vooruit konden, zo dachten we. Dat bleek gisteravond, want binnen twee minuten was onder grote publieke belangstelling de schade alweer uitgepoetst. Uit een hoekschop kopte David de openingstreffer van dichtbij binnen.
Het vormde de opmaat voor een heerlijk avondje, al dient gezegd te worden dat de blauwwitten het ons knap lastig maakten. Een goed voetballende ploeg met een dynamisch middenveld en levensgevaarlijke voorwaartsen. Maar onze jongens speelden heel gedisciplineerd vanuit de organisatie en gaven nauwelijks wat weg. En aanvallend was ONS Sneek super effectief en dan met name bij spelhervattingen.
Nog voor de pauze werd het 2-0 uit een vrijetrap, die door Wessel onhoudbaar werd ingekopt. Dat was ook de ruststand en daarmee waren we virtueel finalist. Maar niet iedereen had er vertrouwen in dat we die voordelige marge over de streep konden trekken. Middenvelder Eelke viel uit met een knieblessure en met Tom als vervanger was het na de pauze even zoeken geblazen. Maar uiteindelijk slaagden de oranjehemden erin de uitweg te vinden.
Met dank aan David, die uit spelhervattingen nog tweemaal toesloeg. De eerste keer met het hoofd en daarna bracht de spits ONS Sneek met een halve omhaal op een 4-0 voorsprong. De eerste hattrick van het team dit seizoen en daarmee verdubbelde de aanvaller zijn seizoenproductie. Verdedigend lieten Axel, Raoul, Wessel en Frits geen steken vallen en hoefde doelman Sander S. nauwelijks in actie te komen. Met een heerlijke tackle voorkwam Raoul zelfs nog een bijna tegentreffer.
Aan de voorkwant sleurden Lennart, Koen, Martijn en David dat het een lieve lust was, in de rug gesteund door controleur Sander K. Die moest zich met kramp laten vervangen door Pieter Abe en ook een moegestreden David haalde het einde niet. Zijn vervanger Luc bepaalde de eindstand op 5-0, nadat hij zich handig vrij kapte en de bal in de lange hoek liet verdwijnen. Daarmee krijgt het seizoen voor ONS Sneek JO17-1, na overwinningen tegen Oranje Nassau Almelo en Blauw Wit’34, nog een langer staartje en met als eindbesluit nog een heuse finale.
Wordt vervolgd……